kowaljl 20 #1 Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam. Moze taki temat by sie przydał. Ogolne informacje i porady jak zmieniac bezele. Sam bede własnie znienial bezel w GWN 1000. Slyszalem ze dobrą sprawą jest nagrzanie zegarka w cieplej wodzie. Latwiej wtedy schodzi o naklada sie nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 9959 #2 Napisano 9 Kwietnia 2018 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/129693-casio-dzia%C5%82-techniczny/ 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kowaljl 20 #3 Napisano 9 Kwietnia 2018 W dziale technicznym sa bardzo rozne rzeczy (112 stron). Bardzo czesto ciezko tam znalesc to co sie szuka a wyszukiwarka nie zawsze jest pomocna. Wymiana bezela czy paska to najczęstsze "grzebanie" przy zegarku. Wiec wydaje mi sie ze mozna wyodrebnic taki temat. Wkoncu czyszczenie szkiel tez moze byc w dziale technicznym a ma swoj temat. Dla osob zaczynajacych swoja przygode to bylo by pomocne bo odsylanie do tematu ktory ma ppnad 2000 odpowiedz jest raczej zniechecajace.Jesli sie nie zgadzacie z tym to mozna usunac temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczurax 3 #4 Napisano 10 Kwietnia 2018 Wymiana Bezel i Pasek ze standardowego Casio Rangeman GW - 9400 1cr na czerwone ubranko GW - 9400RD.- Przed wyjmowaniem śrubeczek ozdobnych ze starego ubranka najlepiej wrzucić bezel na minutę do gorącej wody.- Do Rangemana idealnie pasują paski od Mudmana g-9300 - są troszkę tańsze a stalową szlufkę zawsze można przełożyć - sprzączka jest na teleskopie. - kto z forumowiczów kojarzy jakie kolory ma Mudman a których nie ma w Romku lub kolor nie jest drogi paski bez carbonu?- ja wymieniłem sprzączkę na starą porysowaną od samego patrzenia . Matej oraz Tomasz Gołębiewski mają świetnie opisane ( sfilmowane) procedury linki poniżej: Przed zmianą miałem mieszane uczucia bo mój standardowy Romek ma jasno szare tworzywo koperty które strasnie zaczęło mnie denerwować, już prawie kliknąłem wersję DCJ na Eglobal ale na szczęście zwyciężył rozsądek. Czerwone ubranko zmieniło nie do poznania mojego poczciwego szarego Romka w mocno soczystą wisienkę. A szara koperta w niczym mi nie przeszkadza, dodatkowo na tarczy i na szkiełku są oryginalne czerwone akcenty które świetnie się komponują z czerwienią nowego ubranka.Za jakiś czas może na biało hmmm - gdyby nie ta cena za pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach