Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

trezio

Omega De Ville Prestige czy Longiness Flagship??

Rekomendowane odpowiedzi

Który z wymienionych zegarków jest godny polecenia? moze jakić Mourice w tej klasie cenowej :?:

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miało być Maurice i Longines

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Flagship :?:, ten czasomierz kosztuje w okolicach 9000 zł jak nie więcej. W tej klasie cenowej kupisz najprostszy model IWC, wypasionego Maurycka albo Eberharda. Mógłbyś napisać bardziej precyzyjnie jaki to ma być czasomierz. Na pasku, czy na bransolecie :?:, klasyczny czy bardziej sportowy :?:, przeładowany funkcjami czy też prosty klasyczny :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
post-0-0-38174500-1330472462.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
post-0-0-95625200-1330472462.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być Flagship stalowy na bransolecie stalowej czarny cyferblat z chronografem, Omega też stalowa na bransolecie czarny cyfer, z tego co wiem kosztuja pomiędzy 6000-7000zł

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna sprawa w grę wchodzą zearki do 38 mm bo jestem niewielkim człowiekiem i większe na mojej ręce straszą

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podoba mi się jeszcze Omega Seamaster Aqua Terra 2504.50.00, co o niej sadzicie ? Oczywiscie nr.1 jest dla mnie IWC Portofino ale jego cena 13000 działa jak zimny prysznic.[/img]

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglnie twierdzi się że Omega stoi ciut nad Longines i jakkolwiek obydwa wybrane przez Ciebie zegarki bardzo mi się podobają (Omegę Prestige chronometer mam - i mogę potwierdzić że wygląda na mniejszą niż jest) to lekko tendował bym w kierunku Longinesa.

uważam że porównywanie chronografu z zegarkiem trójwskazówkowym jest trochę nieodpowiednie (tzn również trudne) gdyż chronograf jakby od startu jest zegarkiem o bardziej sportowym zacięciu. bransoleta również IMHO bardziej pasuje do chronografu niż do prostego klasyka.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

trezio,

zwracam się jeszcze z prośbą o nie zakładanie dwóch wątków o bardzo zbliżonej tematyce. Mam na myśli ten link:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=1616

Natomiast w cenie do 7000 zł na pewno warto wziąć pod uwagę marki o których pisałem wyżej czyli Maurice Lacroix i Eberhard. Wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LukaS a czy taki zegarek występuje w wersji na stalowej bransolecie . Widzę że tak jak ja jesteś z Krakowa, moze wiesz gdzie najtaniej można kupić Omegi?

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok nie będę zakładał podobnych wątków. Jeśli chodzi o Seamastera to jest zbyt duży i nie ten kolor, tylko czarny...

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariusz_w czy mógłbyś zaproponować coś jeszcze firmy Eberhard i Lacroix z czarnym cyferblatem i na stali ze stalową bransoletą?

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-38022-0-95517200-1330472469.jpg

Cena 6330 zł.

Omega Seamaster występuje też w wersji z czarną tarczą, w rozmiarze midsize.

Przejrzyj kolekcję: http://www.omegawatches.com/omega/SearchPr...p;x=59&y=18

A jeśli chcesz cennik wszystkich(!) modeli, podaj maila na priv, to Ci wyślę.

Omegę w Krakowie kupisz: Sławkowska (Strojny), Floriańska (Kruk), Szewska (Kobe). Sam widzisz, że wszystkie sklepy są w promieniu 300 metrów od siebie. Ceny na wystawie będą wszędzie takie same- im to narzuca producent.

Ale oni zdają sobie sprawę ze swojego istnienia. Więc idź do wszystkich trzech, powiedz, że jestes zanteresowany konkretnym modelem, ale oczywiście zanim kupisz musisz jeszcze sprawdzić ofertę w pozostałych dwóch sklepach. Będą się o Ciebie zabijać i dostniesz na pewno dobrą cenę. (To się nazywa konkurencja i myślę, że bez żadnej ściemy powinieneś wprost tak powiedzieć- jest uczciwie).

W salonie Kruk (rzut beretem od Mariackiego) na wystawie leży mnóstwo Omeg. Zawsze gdy tamtędy przechodzę, patrzę sobie na Seamastera :oops:

Biała Omega Prestige też tam jest, według mnie przepiękna- prostota, klasa.

Gdybym miał do wyboru Omegę, ML, Longinesa i stać by mnie było na Omegę, to sekundy bym się nie zastanawiał.

Jesli jesteś gotów wydać 7 tys., to uwierz mi, jak zobaczysz Seamastera na żywo- Twoje wątpliwości szybko prysną. :D

http://www.omega.ch/omega/wo_007_home

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Mam na myśli ten link:

jaki link :?: :wink: :wink: 8)

piotrek

No cóż, nie jestem moderatorem akurat tego forum, ale staram się pomagać :D.

trezio,

z oferty Eberhard można wybrać jeszcze taki czasomierz:

eb2vf.jpg

Niestety, średnica jego koperty przekracza 38 mm. Co do "Maurycka", to myślę, że po prostu warto odwiedzić stronę internetową producenta. Samo wstawianie fotek nie powie zbyt wiele. Pamiętaj o tym, że to iż czasomierz jest dostępny w sprzedaży na pasku nie obliguje jeszcze do tego żeby go takim nosić. W każdym porządnym salonie zegarmistrzowskim jeszcze przed zakupem wymienią pasek na bransoletę jeżeli sobie zażyczysz no i pod warunkiem, że bransoleta będzie pasowała do wybranego zegarka.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22525000.jpg

Chociaż osobiście uważam, że jak Seamaster to tylko niebieski.

To cudo tez zawsze oglądam przez szybkę:

omega53307yh.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja też ...i to szafirową

Osz Ty :twisted:

:)

Ja tylko przez pancerną :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi, jeszcze jeden model Omega Seamaster 300M mid size chronometer jaka cena i co o nim sądzicie?

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.