Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vahardan

Zeppelin automatyczny na pierwszy zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam pierwszego mojego zegarka w życiu. Jestem świeżo upieczonym osiemnastolatkiem i nigdy nie miałem okazji posiadać czasomierza. Po długich poszukiwaniach trafiłem na ten model https://zegarownia.pl/zegarek-meski-zeppelin-lz127-graf-zeppelin-automatik-7656-2?gclid=Cj0KCQjw2pXXBRD5ARIsAIYoEbdBHm5avb_c0PcPNIFCgBzsLERgbI4Kak07H50_G4LYW8JbeHMoX5YaAnW6EALw_wcB I właśnie, jest to model z werkiem automatycznym. Co myślicie o automacie na pierwszy zegarek? Używany byłby na co dzień i do oficjalnego stroju. Jak ocenilibyście osobę w moim wieku z takim modelem na przegubie? Nie wygląda zbyt "dziadkowo"? Czy pasuje na uniwersalny czasomierz? Są jakieś ciekawe zamienniki w budżecie do 1000zł? Z góry dzięki za pomoc :D Jeszcze dopowiem, że nie chcę zegarka z bransoletą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
    • Przez trzydziesci9
      Sprzedam zegarek Junkers, który nigdy nie był noszony na zewnątrz.
      Ponosiłem kilka razy w mieszkaniu i nie podszedł mi totalnie stylem (nie moje klimaty). Na deklu jest nawet oryginalna folia zabezpieczająca, której nigdy nie ściągnąłem. Chciałem go odesłać do sklepu, ale się mocno zagapiłem i straciłem prawo zwrotu...
      W razie chęci obejrzenia / kupna zapraszam na PW.

Specyfikacja:
      Wodoszczelność: 50 metrów,
      Mechanizm: Kwarcowy, Miyota 2035
      Rodzaj koperty: Stal szlachetna
      Szerokość koperty: 38.00 mm
      Grubość koperty: 10.10 mm
      Szkiełko: Hesalitowe
      Typ paska: Stal szlachetna / Mesh
      Szerokość Paska: 18.00 mm

Stan: 9/10

Zawartość pudełka:
      Wszystko co podesłał sprzedawca.

Sposób sprzedaży:
      Istnieje możliwość odbioru u mnie w Krakowie lub paczki w Paczkomacie.

Cena: 859 PLN

Fotki:

• Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Żadnych śladów użytkowania, poza naturalnie występującą patyną. Ode mnie forumowe 8,5-9/10. Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))

Trochę specyfikacji:
      - 42mm średnicy bez korony
      - 49mm L2L
      - około 13mm grubości
      - koperta, bezel, wkładka, korona z brązu 
      - szkło szafirowe, płaskie 
      - uszczelnienie 30 atmosfer
      - zakręcana, sygnowana korona
      - mechanizm Sellita SW200-1, automat
      - pięknie szlifowane, nakładane indeksy
      - szlifowany, zdobiony dekiel
      - gumowy, bardzo wygodny pasek

Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.

W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!

Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje to 3200 3100 2999  REALIZACJA Do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się. 

Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
      Pozdrawiam gorąco,
      Maciej.

PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.

• Przez grrabka
      Zupełnie nie znam się na zegarkach i sklepach, które sprzedają autentyczne modele. Chcę kupić chłopakowi zegarek, bardzo podoba mu się model Zeppelin 8466-3. Znalazłam, go w bardzo przystępnej cenie na stronie crazytime.pl
      https://www.crazytime.pl/product-pol-23634-Zegarek-meski-ZEPPELIN-ATLANTIC-8466-3.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=731dbce2-f5b5-6033-6678-ba6043745308.
      Zastanawiam się, czy jest to oryginalny produkt i jak wygląda sprawa z gwarancją itp. na tej stronie.
      Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez void
      Zegarek: Eterna Matic 1000 5 Star.

Zegarek jest sprawny, na chodzie, działa zmiana daty.
      Kupiony tutaj na forum.
      Polecam miłośnikom opcji two-tone.
      Koperta 35mm, w dobrym stanie. Delikatne ryski widać w zbliżeniu i pod ostre światło.
      Tarcza ma szlif słoneczny.
      Szkło ma cyklopa nad datą.

Cena 960zł
      Pokrywam wysyłkę InPost, lub odbiór we Wrocławiu.
      Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.