Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Zeppelin automatyczny na pierwszy zegarek?
dodany przez
Vahardan, w ZEGARKI SZWAJCARSKIE i NIEMIECKIE
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
-
Przez trzydziesci9
Sprzedam zegarek Junkers, który nigdy nie był noszony na zewnątrz.
Ponosiłem kilka razy w mieszkaniu i nie podszedł mi totalnie stylem (nie moje klimaty). Na deklu jest nawet oryginalna folia zabezpieczająca, której nigdy nie ściągnąłem. Chciałem go odesłać do sklepu, ale się mocno zagapiłem i straciłem prawo zwrotu...
W razie chęci obejrzenia / kupna zapraszam na PW.
Specyfikacja:
Wodoszczelność: 50 metrów,
Mechanizm: Kwarcowy, Miyota 2035
Rodzaj koperty: Stal szlachetna
Szerokość koperty: 38.00 mm
Grubość koperty: 10.10 mm
Szkiełko: Hesalitowe
Typ paska: Stal szlachetna / Mesh
Szerokość Paska: 18.00 mm
Stan: 9/10
Zawartość pudełka:
Wszystko co podesłał sprzedawca.
Sposób sprzedaży:
Istnieje możliwość odbioru u mnie w Krakowie lub paczki w Paczkomacie.
Cena: 859 PLN
Fotki:
-
Przez Frozenn
Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Żadnych śladów użytkowania, poza naturalnie występującą patyną. Ode mnie forumowe 8,5-9/10. Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))
Trochę specyfikacji:
- 42mm średnicy bez korony
- 49mm L2L
- około 13mm grubości
- koperta, bezel, wkładka, korona z brązu
- szkło szafirowe, płaskie
- uszczelnienie 30 atmosfer
- zakręcana, sygnowana korona
- mechanizm Sellita SW200-1, automat
- pięknie szlifowane, nakładane indeksy
- szlifowany, zdobiony dekiel
- gumowy, bardzo wygodny pasek
Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.
W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!
Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje to 3200 3100 2999 REALIZACJA Do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się.
Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
Pozdrawiam gorąco,
Maciej.
PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.
-
Przez grrabka
Zupełnie nie znam się na zegarkach i sklepach, które sprzedają autentyczne modele. Chcę kupić chłopakowi zegarek, bardzo podoba mu się model Zeppelin 8466-3. Znalazłam, go w bardzo przystępnej cenie na stronie crazytime.pl
https://www.crazytime.pl/product-pol-23634-Zegarek-meski-ZEPPELIN-ATLANTIC-8466-3.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=731dbce2-f5b5-6033-6678-ba6043745308.
Zastanawiam się, czy jest to oryginalny produkt i jak wygląda sprawa z gwarancją itp. na tej stronie.
Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez void
Zegarek: Eterna Matic 1000 5 Star.
Zegarek jest sprawny, na chodzie, działa zmiana daty.
Kupiony tutaj na forum.
Polecam miłośnikom opcji two-tone.
Koperta 35mm, w dobrym stanie. Delikatne ryski widać w zbliżeniu i pod ostre światło.
Tarcza ma szlif słoneczny.
Szkło ma cyklopa nad datą.
Cena 960zł
Pokrywam wysyłkę InPost, lub odbiór we Wrocławiu.
Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce.
-