Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

denver47

Darmowy Hosting fotek - czego używacie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Nie podoba mi się jakość fotek po załadowaniu na forum - pstrykam sporo w makro i tam ważne są detale, które widać jak się ogląda zdjęcie w dużej rozdzielczości.

Czego używacie?? Interesuje mnie opcja darmowa, bo płatnie mam one drive, ale nie ma możliwości udostępniania zdjęć na forach do podglądu..

Zarejestrowałem się na FLICKR. Ktoś używa?? Podstawowe pytanie jest takie, czy jak naprodukuję galerii i podlinkuję tu na forum, to mi nagle za pół roku linki się nie wyczyszczą?? Ktoś korzysta?? Dodam, ze flickr przyciąga mnie pod kątem również innych udogodnień dla "fotografa" jak ja. Na pierwszy rzut oka przyjemny interfejs.

Poniżej porównanie, co wychodzi z serwera forum, a co z flicr - klikajcie na minatury dla porównania

forum:

post-96686-0-69525900-1525548408_thumb.jpg

flickr:

42033758801_787f0dbfc9_z.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wrzucam z tapatalk i chyba to wtedy wisi na ich serwerze i tak samo jakość jest do kitu..

To może ja poszerzę wątek o taki sam hosting/apke ale stricte dla użytkowników smartfonów. Zdjęcie z telefonu, obróbka w sofcie, wrzucenie na host, wygenerowanie linka - wszystko w obrębie androida. Macie coś takiego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flicr ma swoją apkę na androida i iOS - da się uploadować pliki, następnie jest opcja share, ale dziad jest w stanie wyprodukować link bez img na końcu, więc nie można ubrać go ręzcznie w ... Na stronce da się natomiast  wygenerować link z BBCode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie te imageshacki, fotosiki, zmniejszacze i inne syfy albo pogubią zdjęcia za jakiś czas, albo lecą po jakości. Dobrze wybrałeś z tym Flickrem bo będzie Ci te zdjęcia trzymał do końca świata. :) Czasem wykonują jakieś dziwne ruchy typu integracja z Fb, a później wycofywanie się z tego, ale linki raczej się nie zmieniają. 

W domu wiadomo, siedzisz przy komputerze to problemu nie ma. Nie lubię tego share>bbcode: bo robi się odnośnik do flickrowego profilu, a to mnie nie interesuję. Robię to trochę na około. Pod zdjęciem klikam Download this photo>View all sizes> wybieram interesujący mnie rozmiar zdjęcia (z reguły 1600xileśtam), prawym otwieram zdjęcie w nowej zakładce albo kopiuję adres zdjęcia bo dopiero to daje mi bezpośredni link i wrzucam to na forum w tagach . Niby dużo dłubania, ale robi się to szybko, a tym sposobem nikt mi nie będzie oglądał innych zdjęć. :)

Jak sam zauważyłeś, z aplikacji mobilnej tego nie wrzucisz bo jest idiotyczna. :) W plenerze robię to więc tak:

1. upload zdjęcia na Flickr przez aplikację,

2. odpalenie przeglądarki mobilnej, tam wejście na flickr.com i dokopanie się do danego zdjęcia,

3. przełączenie się w tryb przeglądarki 'wersja na komputer' i wtedy pojawia Ci się ta opcja Download this photo, o której pisałem już powyżej.

Trochę wprawy i niecała minuta roboty. :)

dopeman, z androidowych aplikacji mogę polecić Lightroom (wreszcie usprawnili interfejs chociaż dalej nie do końca mi odpowiada bo jakoś dziwnie to poukładali) i Snapseed (całkiem intuicyjny, jakieś tam funkcje są, a i RAW obsługuje w razie czego). Innych nie używałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie te imageshacki, fotosiki, zmniejszacze i inne syfy albo pogubią zdjęcia za jakiś czas, albo lecą po jakości. Dobrze wybrałeś z tym Flickrem bo będzie Ci te zdjęcia trzymał do końca świata. :) Czasem wykonują jakieś dziwne ruchy typu integracja z Fb, a później wycofywanie się z tego, ale linki raczej się nie zmieniają. 

W domu wiadomo, siedzisz przy komputerze to problemu nie ma. Nie lubię tego share>bbcode: bo robi się odnośnik do flickrowego profilu, a to mnie nie interesuję. Robię to trochę na około. Pod zdjęciem klikam Download this photo>View all sizes> wybieram interesujący mnie rozmiar zdjęcia (z reguły 1600xileśtam), prawym otwieram zdjęcie w nowej zakładce albo kopiuję adres zdjęcia bo dopiero to daje mi bezpośredni link i wrzucam to na forum w tagach . Niby dużo dłubania, ale robi się to szybko, a tym sposobem nikt mi nie będzie oglądał innych zdjęć. :)

Jak sam zauważyłeś, z aplikacji mobilnej tego nie wrzucisz bo jest idiotyczna. :) W plenerze robię to więc tak:

1. upload zdjęcia na Flickr przez aplikację,

2. odpalenie przeglądarki mobilnej, tam wejście na flickr.com i dokopanie się do danego zdjęcia,

3. przełączenie się w tryb przeglądarki 'wersja na komputer' i wtedy pojawia Ci się ta opcja Download this photo, o której pisałem już powyżej.

Trochę wprawy i niecała minuta roboty. :)

dopeman, z androidowych aplikacji mogę polecić Lightroom (wreszcie usprawnili interfejs chociaż dalej nie do końca mi odpowiada bo jakoś dziwnie to poukładali) i Snapseed (całkiem intuicyjny, jakieś tam funkcje są, a i RAW obsługuje w razie czego). Innych nie używałem.

Dzięki - zanim odczytałem utworzyłem już galerię Magneto z BBCode, ale dałem też na początku link do albumu, żeby przeniosło raz, a potem wszystko jest na swoim miejscu (chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dropbox jest darmowy do jakiejś tam pojemności, której zdjęciami na forum nie zapchasz, a można bez problemu generować direct linki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dropbox jest darmowy do jakiejś tam pojemności, której zdjęciami na forum nie zapchasz, a można bez problemu generować direct linki.

na użytek prywatny 2 konta po 50GB już zapchałem:D na forumowy być może byłoby ok, ale ja pakuję tam fotki dosyć ciężkie

Póki co odpowiada mi ten Flickr. Jak się tworzy albumy to fajnie to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam Imgur.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imgur.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.