Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Przemsus

Zegar wiszący mechaniczny nie antyk ale nowy i dobry!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić zegar wiszący do nowowybudowanego domu.Biegam po Allegro itp a do wyboru są albo zdecydowane 100-letnie antyki albo nowe chinole.Interesuje mnie zegar wiszący mechaniczny o dobrym mechaniźmie obudowanym w drewno.Jeśli ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać i jakie marki liczą się na rynku będę wdzięczny.Dodam, że budżet na ten cel nie przekracza 500 PLN.

Pozdrawiam wszystkich!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Z nowych to sama chała.Kup dziadka a pochodzi jeszcze nastepne sto latek z okładem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Z nowych to sama chała.Kup dziadka a pochodzi jeszcze nastepne sto latek z okładem

Sama chała, ale to w cenie mocno średniego jakościowo mechanika na rękę. Jednak gdy popatrzymy na wspaniałe dzieła Erwina Sattlera to szczęka opada...

http://www.erwinsattler.de/en/index.php

Tak więc wybór jest, ale w wyższej cenie. W niższych przedziałach cenowych (tak poniżej 2000 zł) warto poszukać dobrze odrestaurowanego zegara Gustava Beckera. Też się do takiego przymierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety za 500 zł tylko chińczyk, albo staruszek.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje.Czy nie zastanawia Was w jakiej dziwnej recesjii w dzisiejszych czasach są zegary wiszące.Tak niewielu produkuje nowe, dobre mechaniczne wisielce.Największe zaufanie budzą jeszcze firmy niemiecki ale nie mają w Polsce prężnych dystrybutorów? O ile zegarki mechaniczne -oczywiście te markowe stawiają opór kwarzo_chińszczyźnie to w przypadku wiszących tragedia!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Grzesiek-miły gest.Jak dla mnie zbyt modern, bardziej chodzę w klimacie art deco.Może zakupić gdzieś sam mechanizm i wszyć w obudowę, zresztą czesto drewnianą i czasem dość gustowną chinola?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem parę razy na tej stronie-jeszcze raz dzięki. Jestem ciekaw jakie przedziały cenowe? Moje preferencje oprócz art deco to biały cyferblat , koniecznie rzymskie cyfry i misternie powyginane wskazówki-czytaj stary Junghans.Ale tak nawiasem jak oceniasz te zegary z Torunia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze długo nie będzie mi dane oceniać zegary, za cienki na to jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.