Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lukq

Zegarek dla 4 latka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebujemy zegarek dla synka w wieku 4 lat. Najważniejsza rzecza, którą powinien posiadać to minimum 5 alarmów oraz być wodoszczelny do 10atm. ( Często chodzimy na basen, czy pływamy na żaglach)

W oko wpadły mi następujące modele:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7247427934 (nie znam marki)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7417590353 (mam.w domu G i jestem bardzo zadowolony)

Obwód nadgarstka to 12 cm (bez luzu) więc myślę że 13 cm też będzie ok.

Czy ktoś podpowie, ma w tej kwestii jakieś doświadczenia

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby dwa zegarki są dość spore :/ Może coś z serii Baby-G?

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziecko w ogóle będzie używać samego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla 4-latka to raczej taki:

https://allegro.pl/cukierki-pudrowe-bransoletka-zegarek-48szt-i7191258598.html?reco_id=6bd29ea8-93e1-11e8-bd64-b8ca3a6c1500&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Category&bi_m=reco&

Chyba że dzieci w aktualnych czasach tak szybko dorastają, iż w wieku czterech lat potrafią odczytać godzinę i zrozumieć po co to robią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opiszę to trochę inaczej.

Zegarek to w pewnym sensie ma być taka motywscja dla dziecka, potrzebne urządzenie które dziecku co 2-3h będzie przypominać o pewnej czynności. Stwierdziliśmy z żoną to zegarek to fajny pomysł bo zawsze będzie go mial przy sobie, dodatkowo synek zareagował bardzo dobrze na tą informacje.

Jeszcze godzin nie potrafi odczytać, jednak liczy do 30 oraz poprawnie rozpoznaje cyfry od 0-10. Wiec bedzie w razie co łatwiej nauczyć go odczytywania godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nic nie pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nikt doświadczeniem się nie podzieli bo mało kto zakłada dziecku 4 lata zegarek. Chociaż twoje argumenty mnie przekonują, bo jak co 2-3h ma mu coś pikać, nie wiem czy chodzi o branie jakiś leków czy wychodzenie z psem na spacer, to pomysl calkiem dobry. Nawet nie musi umiec odczytać co mu sie wyświetla ani tym bardziej rozumiec, ale samo pikanie ogarnie bez problemu. Wg mnie ten pierwszy co podlinkowałeś bardziej pasuje do 4-latka, ten drugi już taki bardziej młodziezowy. Baby g to już troche droższe przypominaki, jak zgubi to troche szkoda

P.s. Chociaż 4-latek sam pewnie leków nie bierze, ale to przyszlo mi do glowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nic nie pomoże?

A kto Ci ma pomoc jeśli takie zegarki po prostu nie istnieją.

Dla dzieci robi sie jednorazówki, które ładnie wygladają, pasują na  maleńką raczę i pomagają w nauce odczytywania czasu.

A Ty chcesz zegarek z 5 alarmami, do tego WR100 i żeby pasował na raczke 4 latka? I do tego był tani. Jakiś żarty sobie stroisz.

Są, owszem takie zegarki (koledzy Ci podpowiadali modele) ale nie na raczkę 4 latka. 

Ja  znalazłam np. taki  http://www.creationwatches.com/products/casio-digital-350/casio-youth-illuminator-tough-solar-lap-memory-stl-s300h-4a-stls300h-4a-womens-watch-13283.html

Ale to też nie dla czterolatka. Pewnie i dla 10 latka ciut przyduży.

PS. Przy Twoich wymaganiach to i tak dobrze, ze szfiru sobie jeszcze dla tego czterolatka nie zarzyczyłeś  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem na aliexpress za 1,5 $ zegarek dla 5 latka, działa, ma alarmy i podświetlenie.

Będzie trochę duży ale u mnie wyglądało to nawet ok.

Poszukalbym właśnie tam lub na naszym allegro.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakiś smartband? Mi Band 3 z tego co wiem ma alarmy, czy aż 5 to nie jestem pewien :o Tylko musiałbys zrezygnować z wysokiej wodoszczelności

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje.

Chciałbym się odnieść do wypowiedzi niektorych ( choć nie chciałem)

Po pierwsze nigdzie nie napisałem że musi być tani. Pytam o zegarek małych gabarytów, z wodoszczelnością jako ewentualny dodatek.

faktycznie nie o leki chodzi, jednak o sprawy związane ze zdrowiem dziecka. Więc wścibskie komentarze i naśmiewanie się z rodzicami proponuję schować sobie w kieszen, bo wystarczy przeczytać wyjaśnienie wcześniejsze że zegarek ma jakiś cel, a nie jest to widzimisię rodzica.

Jeśli chodzi o aliexpress, czy Smart band faktycznie też się nad tym zastanawiam. Dziękuję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.