Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

avo

Pytanie o Rado

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy kto?ą z szacownego grona mĂłg?ąby mi udzieliÓ informacji czy to jest orginalne Rado?

Z gĂłry dziÓkuje

pict6404fy1.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005

99% na TAK, ale oryginalność na 100% można by stwierdzić oglądając zdjęcia zapiecia bransoletki, jak i samej powloki - po prostu jest to ceramika, która sie nie ściera, a najwyżej może sie ukruszyć( w podróbach jest to barwiony na czarno stop, który sie wyciera); zaś co sie tyczy zapięcia jest wykonane z tytanu z konkretnymi numerami szerokości modelu ( mini, midi, maxi), a w podróbach jest to metalowa wytloczka, często z nieodpowiednimi numerami co do szerokości i typu modelu.

W przypadku zakupu zegarka tej marki należy zwrócić uwage na stan zewnętrznych powlok( dokladniej mówiąc czy nie jest gdzieś wyszczerbiona, - a zdarza sie to czesto w przypadku tych zegarków), bo koszt nowego ogniwka, a nie daj koperty może w serwisie przarazić....

Wracając do samego mechanizmu - wszystko jest tak jak powinno być - ETA V8 z oznaczeniem RADO na "mostku".

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź szmatkę i dokładnie go wypucuj. Jeżeli jest porysowany to jest to podróba.

Jak masz dalej wątpliwości, to pilnik w rękę i do dzieła! :twisted:

Na zdjęciu wygląda na orginał.

Pokarz zdjęcie z przodu.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarków rado nie można identyfikować wycirając go ściereczką ponieważ wszystkie zegarki RADO z biegiem upływu lat się rysują,są to co prawda małe rysy ale są.Ten na zdięciu jest 100% orginalny,jest wykonany częciowo z elementów plastikowych i z elementów ceramicznych a zapjęcie jest z tytanu.Pierwsze zegarki RADO te starsze się nie rysowaly ale te stare modele byly wykonane z inych materiałów były naprawde bardzo wytrzymałe i naprawde się nie rysowały.Niewiem jakie dokładnie to byly materiały.

Breitling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pierwsze zegarki RADO te starsze się nie rysowaly ale te stare modele byly wykonane z inych materiałów były naprawde bardzo wytrzymałe i naprawde się nie rysowały.

No nie wiem, powiedziałbym, że było zupełnie odwrotnie, ale istnieje możliwość, że źle zrozumiałem :twisted:

Niewiem jakie dokładnie to byly materiały.

Jeśli chodzi Ci o popularną ceramikę- inaczej spieki węglowe- to były to proszki węglików wolframu i tytanu.

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem juz trzy zegarki rado i już z tej firmy zrezygnowałem niestety ale sa bardzo nie trwałe i się rysuja są za bardzo pszereklamowane pozdrawiam.

Breitling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja miałem juz trzy zegarki rado i już z tej firmy zrezygnowałem niestety ale sa bardzo nie trwałe i się rysuja są za bardzo pszereklamowane pozdrawiam.

Może miałeś RADO z Pekinu?

Porysować ceramikę......dobry jesteś! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale były kupione w sklepie.Rok temu kolega zakupil sobie nowy mode RADO SINTRA i już sa małe ryski, naprawde niesą takie trfałe jak firma je reklamuje.

Breitling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bartek1977

Hmmm, troche tych zegarkow juz przeszlo przez moje rece, raczej nie mam skarg na ich temat! Jesli sa normalnie uzytkowane i nie zahacza sie nimi o rog kazdej napotkanej kamienicy to sa bardzo trwale!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma egzemplarz z lat 80-ch. Próbowałem go zarysować nożem tokarskim... bez efektu.

Niestety mogą się za to stłuc

:twisted:

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kolega braitling potrafi cos co nie udaje sie innym. Miałem okazję trzeć stalą niezłej jakości o Rado - i nic. Ale jeśli go młotkiem - to pewnie sie uda.

Pierwsze Radoo były zdaje sie zupełnie normalne. To te obecnie produkowane są z ceramiki, spieków, utwardzanej stali itp.

I może słownik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak w to nie uwierze bo na 100% się rysuja wszystkie zegarki tej firmy.Mój kolega też był taki pewny że się nie rysują kupują RADO SINTRE i się niestety roszczarował bo zegarek po roku czasu używania już ma rysy pozdrawiam.

Breitling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak w to nie uwierze bo na 100% się rysuja wszystkie zegarki tej firmy.Mój kolega też był taki pewny że się nie rysują kupując RADO SINTRE i się niestety roszczarował bo zegarek po roku czasu używania już ma rysy pozdrawiam.

Breitling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mbubu

Jak ktos sie mocno postara to porysuje wszystko, ale nie sądzę, aby normalne użytkowanie zrobiło Rado ceramicznemu jakąkolwiek krzywdę.

Widziałem sztuki z lat 90- tych. Były jak nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kol350

miałem kiedyś zegarek wykonany z tej "ceramiki"

faktycznie nie rysował się wcale ale nie przeżył upadku na podłogę granitową (pękło ogniwko i ukruszyła się koperta) praktycznie jest teraz do wyrzucenia .

także co do trwałości bym się zastanawiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.