Waldzior 3227 #16101 Napisano 3 Sierpnia 2015 Najlepiej to zmień pasek na czarny lub bezel na pomarańczowy, bo jak dla mnie to wygląda trochę słabo.Ale to Tobie ma się podobać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad-q 0 #16102 Napisano 3 Sierpnia 2015 pozostałe ok, i masz rację potrzebna mini wiertarka stołowa i dużo precyzji, po kilku próbach dałem większego wkręta i na razie jest, szukam obudowy, tak będzie prościej i bez niepotrzebnej straty czasu.konradNiestety nie mamy na stanie magazynu, możemy zamówić od producenta. Czas oczekiwania to ok miesiąc, cena :obudowa w cenie ok. 280 zł hbruttopasek ok. 50 zł bruttobezel ok. 35 zł bruttojeśli chodzi o wkręty, chodzi o bezela czy wieczka? możemy zamówić jedne i drugie w cenie ok. 4 zł brutto / sztDo tego dochodzą koszty przesyłki biznesowej tj. 17zł Pocztą Polską.Płatności dokonuje się zawsze przy odbiorze paczki. Chyba jednak kiedys kupię sobie nowego mudmana:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16103 Napisano 3 Sierpnia 2015 Wkurzające jest to, że oni nigdy nic nie mają na stanie w magazynie.Ciekawe co oni mają, skoro nic nie mają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #16104 Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam panowie.Dzisiaj przyszedł mój nowy G Na żywo prezentuje sie naprawdę dobrze.Nie byłem przekonany do złotego ale z tym paskiem to zmienia postać rzeczy:) Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #16105 Napisano 3 Sierpnia 2015 Wyobrażam sobie ten pas na żywo, zapewne jest super 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16106 Napisano 3 Sierpnia 2015 Bardzo fajny pasek. To jakiś carbon czy tylko taka imitacja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #16107 Napisano 3 Sierpnia 2015 To jest pasek z carbonu .Model dw 6930 d Już mi przez myśl przeszło żeby ten pasek użyć do innego G Ale w oryginale z minuty na minutę podoba mi się coraz bardziej. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #16108 Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam panowie.Dzisiaj przyszedł mój nowy G Na żywo prezentuje sie naprawdę dobrze.Nie byłem przekonany do złotego ale z tym paskiem to zmienia postać rzeczy:) Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaGratuluję zdobyczy i zazdroszczę, bo wracam ciągle myślami do tego modelu. Odstrasza mnie jedynie ta cena za dw-6900. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #16109 Napisano 3 Sierpnia 2015 Dzięki.Mnie coś zawszę ciągnie do tego modelu i chyba udało mi się już uzbierać z 10 ale nie poddaję się i będę zbierał dalej:) Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #16110 Napisano 3 Sierpnia 2015 Dla mnie6900 ma to coś, mam 3 zegarki z tej serii i bardzo je lubię mimo "niepotrzebnych kółek", po za tym jak dla mnie wyglądają bardziej klasycznie niż 5600 i bardziej kojarzą mi się z G. Nie będę ukrywał, że nie pamiętam lat 80 i może to dlatego 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16111 Napisano 3 Sierpnia 2015 Ja też bardzo lubię bryłę 6900 ale już niekoniecznie we wszystkich kolorach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 653 #16112 Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Wkurzające jest to, że oni nigdy nic nie mają na stanie w magazynie.Ciekawe co oni mają, skoro nic nie mają.Waldzior ostatnio jak posalem z Panią Sylwią i zapytałrm, wręcz zasugerowałem że chyba lepiej by było jakby mieli jakieś części na stanie magazynowym bo skrociło by to znacznie czas oczekiwania a to dla klienta jest czasem bardzo istotne. Pani Sylwia jednak z przykrością odpisała że niestety ale wszystkie części sprowadzają konkretnie pod zamowienie klięnta i nie mają żadnych na stanie.Simp bardzo fajny ten pasek. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #16113 Napisano 3 Sierpnia 2015 Z młodych lat to najbardziej pamiętam modele dw 6100 i dw 5900 od tego momentu zaczęła się moja miłość do G Jeszcze w tamtych czasach nie było mnie na nie stać ale marzenia potrafią się spełniać . Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16114 Napisano 3 Sierpnia 2015 Waldzior ostatnio jak posalem z Panią Sylwią i zapytałrm, wręcz zasugerowałem że chyba lepiej by było jakby mieli jakieś części na stanie magazynowym bo skrociło by to znacznie czas oczekiwania a to dla klienta jest czasem bardzo istotne. Pani Sylwia jednak z przykrością odpisała że niestety ale wszystkie części sprowadzają konkretnie pod zamowienie klięnta i nie mają żadnych na stanie.Simp bardzo fajny ten pasek. Ja to wiem. Zamawiam u nich części od lat. Ale skoro nic nie mają to po co nazywają się magazynem części do japońskich zegarków i nie tylko? Niewiadomo. Z młodych lat to najbardziej pamiętam modele dw 6100 i dw 5900 od tego momentu zaczęła się moja miłość do G Jeszcze w tamtych czasach nie było mnie na nie stać ale marzenia potrafią się spełniać .Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaMoja przygoda zaczęła się od DW-003, którego mam do tej pory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #16115 Napisano 3 Sierpnia 2015 Dziś trochę testowałem wskazania altimetru. Miałem okazję ruszyć z poziomu morza i po relatywnie krótkim czasie znaleźć się na sporej wysokości. Co ciekawe, na wysokości znalazł się towarzysz w kolorze. Widać podobieństwa się przyciągają. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 653 #16116 Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Heh nadleciał w odpowiednim momencie, bardzo fajne zdjęcie Xenocratex Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #16117 Napisano 3 Sierpnia 2015 Świetne zdjęcie xeno .Gratulacje Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #16118 Napisano 3 Sierpnia 2015 Dziękuję Panowie. Na fb ktoś tę muchę nazwał mistrzem drugiego planu. :D Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #16119 Napisano 4 Sierpnia 2015 Niestety nie mamy na stanie magazynu, możemy zamówić od producenta. Czas oczekiwania to ok miesiąc, cena :obudowa w cenie ok. 280 zł hbruttopasek ok. 50 zł bruttobezel ok. 35 zł bruttojeśli chodzi o wkręty, chodzi o bezela czy wieczka? możemy zamówić jedne i drugie w cenie ok. 4 zł brutto / sztDo tego dochodzą koszty przesyłki biznesowej tj. 17zł Pocztą Polską.Płatności dokonuje się zawsze przy odbiorze paczki. Chyba jednak kiedys kupię sobie nowego mudmana:)Chyba ich oczadziło z cena obudowy. Ja bym skręcił tylko z nową uszczelką pod deklem i jeśli tylko nie nurkujesz na butlach albo nie walczysz ze sztormami to powinno działać. Gx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #16120 Napisano 4 Sierpnia 2015 Chyba ich oczadziło z cena obudowy. Ja bym skręcił tylko z nową uszczelką pod deklem i jeśli tylko nie nurkujesz na butlach albo nie walczysz ze sztormami to powinno działać. GxMogę wspomóc kolegę, mam obudowę używany pasek i bezel bez modułu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad-q 0 #16121 Napisano 4 Sierpnia 2015 Chyba ich oczadziło z cena obudowy. Ja bym skręcił tylko z nową uszczelką pod deklem i jeśli tylko nie nurkujesz na butlach albo nie walczysz ze sztormami to powinno działać. Gx Nie, nie nurkuję, niby jest szczelny, przeleżał całą noc w wiaderku:) z wodą oczywiście......ale wolałbym żeby był oryginalny a nie jakieś przeróbki:) ale może uda mi się kupić części:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #16122 Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Zibi parę części a stanie ma... zamawiałem kiedyś adaptery bransolety do jedengo G i za dwa dni były zdziwili mnie wtedy ale to było tylko raz na 15 razy.... Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16123 Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Wpadł mi do kolekcji GT-000J-1 Muszę powiedzieć, że dawno się tak miło nie zaskoczyłem otwierając paczkę z zegarkiem wyprodukowanym w 1996 roku No stan taki 8/10 (trochę wytarte literki na bezelu) ale jakość wykonania czuć pod palcami. Pasek jest wykonany z jakiejś innej gumy, nie z tej co teraz produkują paski. Piękna złota zapinka, która zgrywa się z przyciskiem podświetlania. Data Bank, notatki, spis telefonów, grupa krwi itp rzeczy można wprowadzać w zegarek. Zero pęknięć a śróbki wszystkie są koloru złotego jak zapinka i przycisk. Po śróbkach wnioskuję, że był raz rozbierany pewnie do wymiany baterii ale szczelność jest, bo już zaliczył szorowanie Kolejny 19 letni G-Shock w mojej kolekcji PS: Gimby nie znają. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad-q 0 #16124 Napisano 4 Sierpnia 2015 Wpadł mi do kolekcji GT-000J-1 Muszę powiedzieć, że dawno się tak miło nie zaskoczyłem otwierając paczkę z zegarkiem wyprodukowanym w 1996 roku No stan taki 8/10 (trochę wytarte literki na bezelu) ale jakość wykonania czuć pod palcami. Pasek jest wykonany z jakiejś innej gumy, nie z tej co teraz produkują paski. Piękna złota zapinka, która zgrywa się z przyciskiem podświetlania. Data Bank, notatki, spis telefonów, grupa krwi itp rzeczy można wprowadzać w zegarek. Zero pęknięć a śróbki wszystkie są koloru złotego jak zapinka i przycisk. Po śróbkach wnioskuję, że był raz rozbierany pewnie do wymiany baterii ale szczelność jest, bo już zaliczył szorowanie Kolejny 19 letni G-Shock w mojej kolekcji 14387109582521.jpg PS: Gimby nie znają.Piękny zegar, pogratulować zdobyczy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 2 #16125 Napisano 5 Sierpnia 2015 Wpadł mi do kolekcji GT-000J-1 Muszę powiedzieć, że dawno się tak miło nie zaskoczyłem otwierając paczkę z zegarkiem wyprodukowanym w 1996 roku No stan taki 8/10 (trochę wytarte literki na bezelu) ale jakość wykonania czuć pod palcami. Pasek jest wykonany z jakiejś innej gumy, nie z tej co teraz produkują paski. Piękna złota zapinka, która zgrywa się z przyciskiem podświetlania. Data Bank, notatki, spis telefonów, grupa krwi itp rzeczy można wprowadzać w zegarek. Zero pęknięć a śróbki wszystkie są koloru złotego jak zapinka i przycisk. Po śróbkach wnioskuję, że był raz rozbierany pewnie do wymiany baterii ale szczelność jest, bo już zaliczył szorowanie Kolejny 19 letni G-Shock w mojej kolekcji 14387109582521.jpg PS: Gimby nie znają.Mocno czuć lata 90te ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach