Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej to zmień pasek na czarny lub bezel na pomarańczowy, bo jak dla mnie to wygląda trochę słabo.

Ale to Tobie ma się podobać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozostałe ok, i masz rację potrzebna mini wiertarka stołowa i dużo precyzji, po kilku próbach dałem większego wkręta i na razie jest,  szukam obudowy, tak będzie prościej i bez niepotrzebnej straty czasu.

konrad

Niestety nie mamy na stanie magazynu, możemy zamówić od producenta. Czas oczekiwania to ok miesiąc, cena :

obudowa w cenie ok. 280 zł hbrutto

pasek ok. 50 zł brutto

bezel ok. 35 zł brutto

jeśli chodzi o wkręty, chodzi o bezela czy wieczka? możemy zamówić jedne i drugie w cenie ok. 4 zł brutto / szt

Do tego dochodzą koszty przesyłki biznesowej tj. 17zł Pocztą Polską.

Płatności dokonuje się zawsze przy odbiorze paczki.

Chyba jednak kiedys kupię sobie nowego mudmana:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurzające jest to, że oni nigdy nic nie mają na stanie w magazynie.

Ciekawe co oni mają, skoro nic nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie.

Dzisiaj przyszedł mój nowy G :)

Na żywo prezentuje sie naprawdę dobrze.Nie byłem przekonany do złotego ale z tym paskiem to zmienia postać rzeczy:)e6a7046ea2cc78fcb037a6ed703380c8.jpg6d8b525e99412b86b572f5c9070abdfb.jpg3398ecb16608dc9f027fee1c69abab6d.jpg

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyobrażam sobie ten pas na żywo, zapewne jest super :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest pasek z carbonu .

Model dw 6930 d

Już mi przez myśl przeszło żeby ten pasek użyć do innego G :)

Ale w oryginale z minuty na minutę podoba mi się coraz bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie.

Dzisiaj przyszedł mój nowy G :)

Na żywo prezentuje sie naprawdę dobrze.Nie byłem przekonany do złotego ale z tym paskiem to zmienia postać rzeczy:)e6a7046ea2cc78fcb037a6ed703380c8.jpg6d8b525e99412b86b572f5c9070abdfb.jpg3398ecb16608dc9f027fee1c69abab6d.jpg

Gratuluję zdobyczy i zazdroszczę, bo wracam ciągle myślami do tego modelu. Odstrasza mnie jedynie ta cena za dw-6900.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Mnie coś zawszę ciągnie do tego modelu i chyba udało mi się już uzbierać z 10 ale nie poddaję się i będę zbierał dalej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie

6900 ma to coś, mam 3 zegarki z tej serii i bardzo je lubię mimo "niepotrzebnych kółek", po za tym jak dla mnie wyglądają bardziej klasycznie niż 5600 i bardziej kojarzą mi się z G. Nie będę ukrywał, że nie pamiętam lat 80 i może to dlatego ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bardzo lubię bryłę 6900 ale już niekoniecznie we wszystkich kolorach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurzające jest to, że oni nigdy nic nie mają na stanie w magazynie.

Ciekawe co oni mają, skoro nic nie mają.

Waldzior ostatnio jak posalem z Panią Sylwią i zapytałrm, wręcz zasugerowałem że chyba lepiej by było jakby mieli jakieś części na stanie magazynowym bo skrociło by to znacznie czas oczekiwania a to dla klienta jest czasem bardzo istotne. Pani Sylwia jednak z przykrością odpisała że niestety ale wszystkie części sprowadzają konkretnie pod zamowienie klięnta i nie mają żadnych na stanie.

Simp bardzo fajny ten pasek.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z młodych lat to najbardziej pamiętam modele dw 6100 i dw 5900 od tego momentu zaczęła się moja miłość do G :)

Jeszcze w tamtych czasach nie było mnie na nie stać ale marzenia potrafią się spełniać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior ostatnio jak posalem z Panią Sylwią i zapytałrm, wręcz zasugerowałem że chyba lepiej by było jakby mieli jakieś części na stanie magazynowym bo skrociło by to znacznie czas oczekiwania a to dla klienta jest czasem bardzo istotne. Pani Sylwia jednak z przykrością odpisała że niestety ale wszystkie części sprowadzają konkretnie pod zamowienie klięnta i nie mają żadnych na stanie.Simp bardzo fajny ten pasek.  ;)

Ja to wiem. Zamawiam u nich części od lat. Ale skoro nic nie mają to po co nazywają się magazynem części do japońskich zegarków i nie tylko? Niewiadomo.

Z młodych lat to najbardziej pamiętam modele dw 6100 i dw 5900 od tego momentu zaczęła się moja miłość do G :)

Jeszcze w tamtych czasach nie było mnie na nie stać ale marzenia potrafią się spełniać .

Moja przygoda zaczęła się od DW-003, którego mam do tej pory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dziś trochę testowałem wskazania altimetru. Miałem okazję ruszyć z poziomu morza i po relatywnie krótkim czasie znaleźć się na sporej wysokości.

091b281b4734fa67157ff42477365521.jpg

Co ciekawe, na wysokości znalazł się towarzysz w kolorze. :D

d19b1aacb4afc859f598df278e164161.jpg

Widać podobieństwa się przyciągają. :)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nadleciał w odpowiednim momencie, bardzo fajne zdjęcie Xenocratex  :)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcie xeno .

Gratulacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dziękuję Panowie. Na fb ktoś tę muchę nazwał mistrzem drugiego planu. :D :D :D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mamy na stanie magazynu, możemy zamówić od producenta. Czas oczekiwania to ok miesiąc, cena :

obudowa w cenie ok. 280 zł hbrutto

pasek ok. 50 zł brutto

bezel ok. 35 zł brutto

jeśli chodzi o wkręty, chodzi o bezela czy wieczka? możemy zamówić jedne i drugie w cenie ok. 4 zł brutto / szt

Do tego dochodzą koszty przesyłki biznesowej tj. 17zł Pocztą Polską.

Płatności dokonuje się zawsze przy odbiorze paczki.

Chyba jednak kiedys kupię sobie nowego mudmana:)

Chyba ich oczadziło z cena obudowy. Ja bym skręcił  tylko z nową uszczelką pod deklem i jeśli tylko nie nurkujesz na butlach albo nie walczysz ze sztormami to powinno działać.

Gx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ich oczadziło z cena obudowy. Ja bym skręcił  tylko z nową uszczelką pod deklem i jeśli tylko nie nurkujesz na butlach albo nie walczysz ze sztormami to powinno działać.

Gx

Mogę wspomóc kolegę, mam obudowę używany pasek i bezel bez modułu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gx

Nie, nie nurkuję,  niby jest szczelny, przeleżał całą noc w wiaderku:) z wodą oczywiście......ale wolałbym żeby był oryginalny a nie jakieś przeróbki:) ale może uda mi się kupić części:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zibi parę części a stanie ma...:P zamawiałem kiedyś adaptery bransolety do jedengo G i za dwa dni były :) zdziwili mnie wtedy :P ale to było tylko raz na 15 razy....

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł mi do kolekcji GT-000J-1 :)

Muszę powiedzieć, że dawno się tak miło nie zaskoczyłem otwierając paczkę z zegarkiem wyprodukowanym w 1996 roku :)

No stan taki 8/10 (trochę wytarte literki na bezelu) ale jakość wykonania czuć pod palcami. Pasek jest wykonany z jakiejś innej gumy, nie z tej co teraz produkują paski. Piękna złota zapinka, która zgrywa się z przyciskiem podświetlania. Data Bank, notatki, spis telefonów, grupa krwi itp rzeczy można wprowadzać w zegarek. Zero pęknięć a śróbki wszystkie są koloru złotego jak zapinka i przycisk. Po śróbkach wnioskuję, że był raz rozbierany pewnie do wymiany baterii ale szczelność jest, bo już zaliczył szorowanie :)

Kolejny 19 letni G-Shock w mojej kolekcji :)

post-71916-0-59848400-1438711030_thumb.jpg

PS: Gimby nie znają.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę powiedzieć, że dawno się tak miło nie zaskoczyłem otwierając paczkę z zegarkiem wyprodukowanym w 1996 roku :)

No stan taki 8/10 (trochę wytarte literki na bezelu) ale jakość wykonania czuć pod palcami. Pasek jest wykonany z jakiejś innej gumy, nie z tej co teraz produkują paski. Piękna złota zapinka, która zgrywa się z przyciskiem podświetlania. Data Bank, notatki, spis telefonów, grupa krwi itp rzeczy można wprowadzać w zegarek. Zero pęknięć a śróbki wszystkie są koloru złotego jak zapinka i przycisk. Po śróbkach wnioskuję, że był raz rozbierany pewnie do wymiany baterii ale szczelność jest, bo już zaliczył szorowanie :)

attachicon.gif14387109582521.jpg

Piękny zegar, pogratulować zdobyczy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gif14387109582521.jpg

Mocno czuć lata 90te ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi