Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, paznokcie, diety, depilacje, takie rzeczy Wam w głowach - a godziny od czapy żaden nie zauważył... :D

7 rano i już w pełnym makijażu, no ładnie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje fachowej porady  B)

- czytelny (odpadają negatywy)

Z tego co wiem to negatyw jest bardziej czytelny niż pozitiwo !!! eee chyba  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gdzie tam :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z tego co wiem to negatyw jest bardziej czytelny niż pozitiwo !!! eee chyba :blink:

Hehe, chyba nawet fani negatywów nie sformułowaliby tak śmiałej tezy. ;)

7 rano i już w pełnym makijażu, no ładnie :D

Zegar przybył z ustawieniami na Hongkong, to 7pm. Eh... te analogi... ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to negatyw jest bardziej czytelny niż pozitiwo !!! eee chyba :blink:

Łoooo Panie, coż to za nowe definicje :)

Tommly, sprzedałeś MT-G?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam romana pozytywnego . Kolega z pracy ma gdf-100 negatywa i w słońcu pod każdym kątem można odczytać godzinę , stąd takie odważne stwierdzenie . Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdf to wyjątek potwierdzający regułę, bo ma wielkie cyfry.

W pozytywie jest tak czytelny, że z daleka można odczytać godzinę, a pozytywny roman się chowa z czytelnością przy nim.

Tu zdjęcie, które niczego nie oddaje, a negatyw wydaje się czytelniejszy. :D

07_19_04_15_10.jpg

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Negatyw w słońcu jak najbardziej jest czytelny ale pod wieczór już trzeba się ratować podświetleniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. "Wydaje się", bo wcale pozytyw nie jest mniej czytelny.

Jeśli już to akurat w tym modelu oba wyświetlacze są tak samo czytelne czyli negatyw dorasta do pozytywa (nie odwrotnie) ale po zmroku już może tak nie być.

Biorąc wszystkie pozytywy i negatywy świata, pozytyw ma wyższość pod względem czytelności w każdych warunkach i trzeba się z tym pogodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdf to wyjątek potwierdzający regułę, bo ma wielkie cyfry.

07_19_04_15_10.jpg

Aha chyba , że tak 

Negatyw w słońcu jak najbardziej jest czytelny ale pod wieczór już trzeba się ratować podświetleniem

No właśnie  :(

Jeśli już to akurat w tym modelu oba wyświetlacze są tak samo czytelne czyli negatyw dorasta do pozytywa (nie odwrotnie) ale po zmroku już może tak nie być.

Biorąc wszystkie pozytywy i negatywy świata, pozytyw ma wyższość pod względem czytelności w każdych warunkach i trzeba się z tym pogodzić.

Waldi powinieneś mieć ksywe Dr.G. hahahah . Bez urazy joł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak,racja..z tym , że pozytywy nie wyglądają na zegarki "dzisiejsze". Negatyw wygląda świeżo i nowocześnie :) zależy kto czego szuka :)

Mój negatyw wcale nie ma podświetlenia i w nocy tylko analogowy zegar odczytam

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kilka negatywów i generalnie miałem gdzieś czy on jest bardziej czy mniej czytelny od jakiegoś innego, wcale się nad tym nie zastanawiałem. Jak mi się podobał to było to dla mnie najważniejsze a jak chciałem odczytać godzinę to sobie radziłem i nie pytałem o nią przechodniów, bo miałem negatyw tak więc nie ma co dyskutować tylko nosić jak się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubert bo masz ana-digi gdzie nie ma podświetlenia wyświetlaczy :P

No wiem co mam :D głupota trochę. W nocy kalendarz, stoper, minutnik itd odpada :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommly, sprzedałeś MT-G?

Eeeeee ... nie.

I co najśmieszniejsze, coraz bardziej się do niego przekonuję, żeby został :D

Zresztą wszyscy tak mówią.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeee ... nie.

I dobrze! Cena kusząca a zegar mega, korzystaj sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny trik, gdy w nocy chcę włączyć timer albo stoper to przykładam połowę palca do górnej części wyswietlacza i wtedy przy podświetleniu mogę te odczyty sprawdzić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeee ... nie.

Zawładnie Tobą niczym pierścień... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny trik, gdy w nocy chcę włączyć timer albo stoper to przykładam połowę palca do górnej części wyswietlacza i wtedy przy podświetleniu mogę te odczyty sprawdzić:)

Haha jak wykombinował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kilka negatywów i generalnie miałem gdzieś czy on jest bardziej czy mniej czytelny od jakiegoś innego, wcale się nad tym nie zastanawiałem. Jak mi się podobał to było to dla mnie najważniejsze a jak chciałem odczytać godzinę to sobie radziłem i nie pytałem o nią przechodniów, bo miałem negatyw tak więc nie ma co dyskutować tylko nosić jak się podoba.

Ja mam tak samo, kupuje te G które mi się podobają, a negatywy są super czytelne w porównaniu do kolorowych ekranów, może oprócz żółtego i zielonego

Ale mamy więcej niż kilka zegarków do wyboru w kolekcjach więc mniej nam to przeszkadza :)

Jedyny zegarek powinien być czytelny, bo ciągłe podświetlenie jest upierdliwe. Miałem tak, jak kiedyś moim jedynym zegarkiem bym amw-705, luma jest tam słaba, a cyferki w negatywie słabo widoczne kiedy jest troszkę ciemnej, więc podświetlenie było często niezbędne, a niemożność odczytania godziny irytująca dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawładnie Tobą niczym pierścień... :D

Pierścień SAURONA, coś w tym jest.

Tak się na niego patrzę i patrzę i napatrzeć nie mogę, czaruje :D

Troszkę mnie tylko denerwują mało czytelne oznaczenia na tarczy NO, Y itd... trzeba wytężyć wzrok żeby te maleństwa dostrzec.

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi