Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

chomik chodzi o tego całego zielonego czy czarnego z zielona tarcza? też bym chętnie kupił całego w zieleni tylko na razie ani widu ani słychu o nim.

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja raczej czarnego z tarcza w kolorze. jeden z uzytkownikow podeslal mi link z ebay'a i tam sa w cenie okolo 150$. ja na razie nie mam kasy i tak tylko pytam. chcialem wiedziec jak dlugo trwa wprowadzanie nowosci na nasz rynek. ba, pewnie wiekszosc zegarkow nawet do nas nie trafia. czarnych g-shockow jest multum, a juz jakies inne kolorowe modele stanowia wiekszy problem.

Edytowane przez Chomik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnych g-shockow jest multum, a juz jakies inne kolorowe modele stanowia wiekszy problem.

Eee, no nie gadaj. Z tego co widze w sklepach to kolorowych G jest duzo, coraz wiecej. Jak dla mnie nawet za duzo.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie

mam pytanie, zmaowilem na ebayu g, kosztowalo mnei to 66.99$ wysylka z singarpuru do niemiec i z niemiec DHlem do polski.

pytanie brzmi. czy zaplacae a jesli tak to ile, cła ? ewentualnie jakies inne oplaty.

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie, ale zanim trafia do niemiec to dociera z Singapuru.

stad moja rozterka, bo juz sie cieszylem ze za 220zl bede mial ulubionego G shocka.

jezeli cos by poszlo po mniej optypistycznym torze, to jakich kosztow moge sie spodziewac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

kaurismaki - uważaj na koperte bo jest z miękiej stali :)) miedzy napisami forward i reverse tak mniej wiecej posrodku zmienilem delikatnie profil rantu

[tak jakbys delikatnie mlotkiem uderzyl w zegarek,a jedynie co to uderzylem reka o sciane-ale prawda nie wiem jak mocno bo nie poczulem:))]

i faktycznie,czas jest superwioczny-oczywiscie jak na negatyw

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to mnie wpienia w zegarkach Casio - G-Shock z miękką kopertą, ech. Chyba do garnituru będę nosił. :)

Miałem (i mam) waveceptora w którym starło się całkowicie srebrzenie z częsci koperty - gwarancja tego nie obejmuje. Mam lekki uraz do "srebrnych" Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ja sie doczekalem przesylki z Singapuru.

mega zadowolony, z przyjemnoscia przedstawiam: g5600E

med_gallery_23438_248_44239.jpg

med_gallery_23438_248_11636.jpg

narazie tyle zdjec, bo musialem na szybkosci zrobic

jak bedzie zapotrzebowanie to zrobie jescze kilak na zyczenie w lepszej jakosci i lepszym kadrze.

Edytowane przez Dziob.p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

widze ze na ostatnim zdjeciu wszystkie 'znaki'pojawiaja ci sie tak samo tobie jak i mi w GW5000 - szkoda,bo to zdyskwalifikowało w moich oczach mój zegarek

swoja droga - czy wymiana samego tylko wyswietlacza w dobrym zakladzie jest jakos bardzo skomplikowana??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Ale co byś chciał wymienić i na co? Przecież to zwykły wyświetlacz LCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze na ostatnim zdjeciu wszystkie 'znaki'pojawiaja ci sie tak samo tobie jak i mi w GW5000 - szkoda,bo to zdyskwalifikowało w moich oczach mój zegarek

swoja droga - czy wymiana samego tylko wyswietlacza w dobrym zakladzie jest jakos bardzo skomplikowana??

Przecież każdy zegarek tak ma :) I nie tylko zegarek. Taki urok tego typu wyświetlacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Dodatkowo w przypadku negatywowego nie widać w takiej sytuacji kompletnie nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy zegarek z prostym cieklokrystalicznym wyswietlaczem takl wyswietla znaki gdy popatrzysz pod katem, to nie wada, a naturalne zjawisko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Niektórzy chyba za mocno przyzwyczaili się do wyświetlaczy w komórkach :D Nie ma tak dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

post-29642-0-78511800-1331594219.jpg

post-29642-0-72352700-1331594221.jpg

haha, oczywiscie nie nosze do garnituru :D

Ubrany jeden raz tylko do zdjecia.

To zalezy od tego jak jest ustawiona intensywnosc wyswietlania znakow, spotkalem sie osobiscie ze w niektorych urzadzeniach z lcd mozna regulowac kontrast, natomiast watpie zeby w serwisie potrafili to wyregulowac.

Oczywiscie im wiekszy kontrast tym wieksze zuzycie akumulatora.

Edytowane przez 00110010000010011001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Dziub.p i 00110010000010011001 macie racje tylko zastanawiam sie nad pewna rzecza.Moja dziewczyna ma babe-g i u niej wyswietlane cyferki nie sa ciemne jak w normalnych wyswielaczach,a sa koloru szarego[wygladaja tak jakby byla rozladowana bateria] - i tam jest o wiele wiekszy kat ostrosci

Znalazlem w sieci ten zegarek GW-M5610B-1JF i podejrzewam ze jego wyswietlacz bardzo podobnie wyswietla czas jak w zegarku mojej dziewczyny-dlatego pytam o ewentualna wymiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Czy dobrze rozumiem, że chcesz wymienić kultowego GW5000 na 5600?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha, oczywiscie nie nosze do garnituru :)

Ubrany jeden raz tylko do zdjecia.

A u mnie taka praca, że garnitur i G-shock wskazane. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi