Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nie moczylem w niczym, kupilem go w 1995roku i nosilem 5 lat( nastepny to DB 100, ladne Casio z dobrej stali z porzadna bransoleta). Troche ten G-shock polezal i kiedys go zalozylem, odlecial podluzny przycisk illuminatora a za drugim razem koperta pekla na pol, chcialem ja zdjac (cztery srobeczki) to jeszcze jeden kawalek zostal mi w rece. Polozylem to na prawie dwa lata do szklanki i lezalo. Ale bateria byla nowa( swiatelko swieci jak latarnia) to syn sie tym zainteresowal, zaczalem to probowac kleic ale jak wzialem do lapek to sie rozlazlo na kilka czesci, jakby sparcialo. Sam sie zdziwilem. Ale ona od nowosci tak dziwnie latala na korpusie, jakby sie troszke przesuwala i miala luzik.

Musze przyznac, ze jakosc paskow i tej koperty mnie rozczarowala.

Casio dzieci( mam ich troje) utracily dziurki przy teleskopach od paskow, dzieci sie przysiegaly, ze na tym nie wisialy. Dwom corkom wierze!

W sumie zegarki byly po 90 zl, wiec mogly by te plastiki mocniejsze byc odrobine. Po lekturze forum wiem, ze powinienem im kupic po uzywanym Seiko/Oriencie- automatiku, raz na cale mlodziencze zycie. Potem kupia co zechca.

Casio DB100 jest pancerne i baaardzo solidne. Coz stal.

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

Borys

to tak wygląda jak byś tam miał niezbyt dobrej jakości ,,zwykłą'' gume ;)

u siebie tylko raz się z takim czymś spotkałem(a był to chińczyk Casio G)

tak więc trafiłeś na produkt z chińskiej filii Casio-najprawdopodobniej.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze Japan M, ale ta guma moze z Chin pochodzi. To co pod koperta wyglada solidnie i da sie w pewnym wieku nosic bez obcizchu. Nawet wyglada jakos niepokojaco. Syn ma 14/15 lat, to obleci w tym co jest.

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

1maslak

ja też tak uważam ,niestety nie da się tego potwierdzić

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 1maslak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

:shock: :shock: :shock:

piękna kolekcja :!: ]

:twisted:

ile za tego ostatniego dałeś?

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 1maslak

jestem jeszcze na tropie DW-5600 no i poszukuje oczywiscie bezustannie zlotego grala czyli: DW-6300, DW-8200 lub tez nowszych wersji frogmena i seamana.

!!! Szukam instrukcji do DW-9100 RISEMAN !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 1maslak

!!! Szukam instrukcji do DW-9100 RISEMAN !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

Witaj 1maslak!!!! piekna kolekcja :shock: :D niech G-SHOCK bedzie z tobą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, G-Shocki jak każdy wie - super zegarkami są. Jakoś wcześniej nie miałem okazji napisać (ale czytam :( ) obecnie kupiłem sobie nową maszynkę G-303B-3AV. Po prostu cudo :) Wskazóweczki z fosforem, czarny cyferblat. Pierwszego dnia poleciał na testy do wanny :).

To już mój drugi G-Shock. Wcześniej miałem (w zasadzie mam ale w czasie przeprowadzki gdzieś się zapodział) DW-6900. Tylko nie pamiętam submodelu, bo obecnie jak szukałem po googlach to znalazłem tylko z trzema kółeczkami, a ja miałem jakiś rzadki model z linijką po środku.

Kupiłem go z dwoma parcianymi paskami, jeden zapinany na rzepę, a drugi na sprzączkę. Przeszedł wiele, bo już w miesiąc po zakupie wymieniany miał cały środek. Niestety nie wytrzymał testów przeciążeniowych :D hehehe....

Powiem tak, jeżeli ktoś myśli, że nazwa G-Shock to tylko nazwa sama w sobie to jest w błędzie. Mój 6900 wytrzymywał niezłe walnięcia o ścianę i podłogę. Niestety poległ w końcu przy testach mojego kolegi :D. Ale po wymianie bebechów przetrzymał jeszcze kilka lat, w tym i wojsko.

W międzyczasie, pod wpływem impulsu zakupiłem zegarek serii "8200". Piszę w cudzysłowach, bo zegarek ten to tandetna podróbka.

Nie powiem, kto je sprzedaje ale jak powiem, że gość ten proponował sprzedaż frogmanów i na tym forum, to każdy będzie wiedział.

Ale... jestem bogatszy o jedno doświadczenie więcej - wiem, już mniej więcej jak odróżnić oryginał od podróbki. Może jeszcze będzie mi dane popisać nieco więcej.

A... i jeszcze jedno - co z tym podforum o G-Shockach? Przegłosowane dawno temu, a jakoś znaleźć go nie mogę?

Pozdrowionka dla wszystkich fanów twardzieli, a dla niefanów, żeby jak najszybciej tymi fanami się stało.

Pozdrawiam.

Ogre2000

=====================

DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używając słowa "podforum", miałem na myśli właśnie ten, specjalnie utworzony i przyklejony wątek :oops:

Marcin

ps. mam nadzieję, że w jakiś sposób te podforum spełnia swoją rolę :(

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, ostatnio Felek i G-MAN troszkę nas /i temat G-Shock'ów/ zaniedbują :(

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Usunąłem się :oops: :(

Wlaśnie coś mały ruch tu ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że sie przyznałeś, jeszcze by pomyśleli, że gadam do siebie i to "od rzeczy" :( :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Faktycznie, ostatnio Felek i G-MAN troszkę nas /i temat G-Shock'ów/ zaniedbują :(

Marcin

ech moje G juz dawno dzieciaki przećwiczyły :evil:

i to co z nich zostało(udało mi sie zabrać) owszem czas wskazuje ale na reke juz sie nie nadaje...

jak zdobęde -uruchomie- coś nowego ,to na pewno TU sie znajdzie opisik.

pozdrawiam

Paweł

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wladimirc
Jestem z wrocka. Jesli jesteś zainteresowany to proszę o kontakt [email protected] lub 602-718-724(jeśli nie odbieram to spróbuj pózniej bo moge być w pracy)

Możemy się umówic u mnie i wtedy wybierzesz sobie jakiś. Mam ich ok. 100szt.

tak się wyrwałem ni z gruszki ni z pietruszki, ale jeszcze raz proszę pana frogmana o podanie nr modułu prezentowanych na allegro zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.

Wladimirc - nie pytaj gościa o numery modułów. Bo to co jest wypisane na dekielku ma się nijak do tego co jest w środku. To są podróbki - zresztą całkiem dobrze zrobione. Na pierwszy rzut oka nie rozpoznałbyś, że to NIE Casio. Ale... oryginalny Frogman nie miał takich cyferblatów, na pasku zamiast słowa Casio powinien być znaczek "G" Na dekielku nie powinno być napisu AIR DIVERS tylko DIVER'S WATCH.

Pozdrówka

Ogre2000

=====================

DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
...proszę pana frogmana...

:shock:

no nie moge ...brak mi słów.

:(:D:D

[/code]