Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nom już sam po części do wszystkiego doszedłem lecz coś z tym mute nie tak nic się nie dzieje gdy przytrzymuję przycisk, to jakoś się wyświetla ? Gdy tylko wcisne mode przeskakuje momentalnie mi na stoper. Aha i czy on pika o pełnej godzinie (co godzine np)? W tej chwili mi nie pika.

Wciskasz ''mode'' na kilka sekund, zegarek piknie i pojawi się u góry napis ''mute''. Co do pikania to przechodzisz do trybu alarmów i przyciskiem ''forward'' dochodzisz do opcji SIG, zmieniasz ją na ON, u góry pojawi się napis ''sig'' i od tej pory Mudman będzie ci pikał, co godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakładać nowego tematu, a nie mam pod ręka instrukcji. Pytanie dotyczy GW9200 Riseman. Czy ktoś mógłby napisac co oznaczają literki "P" i "PS" pojawiające sie na wyświetlaczu po lewej stronie godziny? Wieczorem przejrze instrukcje (zegarek mam od wczoraj) ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś wcześniej pomógł B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

Planuję wreszcie po wielu latach zakup G-shocka, jakoś zawsze miałem chęć, ale cena trochę mnie odstraszała, jednak mając w międzyczasie 4 zegarki, a właśnie pada ostatni (tani Casio) chcę kupić coś solidnego. Szukam jakiegoś do 300 zł i wybór w sumie z tego co piszecie jest kwestią gustu. Wybieram klasycznie - coś z G9000/G9100/G7900/GD100. Moim problemem jednak jest dość chuda ręka - mam 15 cm w obwodzie nadgarstka. Najmniejsze z nich to 9000 i 9100, ale czy i one nie będą za duże? Czy pasek nie będzie wymagał skracania? A może macie zdjęcia, czy nie wyglądają one karykaturalnie na dość chudych rękach?

Z góry dzięki za pomoc,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G9100 jest tylko 0,1 mm grubszy od Mudmana, więc tym parametrem raczej się nie kieruję. Wygląda na dość duży nawet na 17 cm nadgarstku, ale chyba i tak zaryzykuję. Inna sprawa, że w Mudmanie podoba mi się pasek i wewnętrzna strona zegarka z tymi gumowymi dystansami - sprawia wrażenie wygodniejszej.

Edytowane przez Szymonef

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Jesli klasyka klasyki B) i na szczuply nadgarstek to polece DW-5600 - wymiary (wys x szer. x wys.)48,9 x 42,8 x 13,4

post-29642-0-72602900-1331811578.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale zdecydowanie wolę klasyczną, okrągłą stylistykę G-Shocków w stylu Mudmana lub 9100 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G9100 jest tylko 0,1 mm grubszy od Mudmana, więc tym parametrem raczej się nie kieruję.

Tak, lecz optycznie ta różnica jest "znacznie" widoczna.

Mudman jest bardziej "opływowy"

Miałem muda około miesiąca więc co do komfortu to nie będę się wypowiadał, jak dla mnie żadna różnica "tak" czy tradycyjny dekielek.

Najprościej wybierz się do sklepu i "organoleptycznie" sprawdź co Ci odpowiada. B)

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałeś Mudmana to twoja opinia jest dla mnie ważna i interesująca. Rozumiem, że za całokształt w tym pojedynku wyróżniłbyś jednak 9100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że za całokształt w tym pojedynku wyróżniłbyś jednak 9100?

dobrze rozumiesz B)

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wybieram klasycznie - coś z G9000/G9100/G7900/GD100. Moim problemem jednak jest dość chuda ręka - mam 15 cm w obwodzie nadgarstka. Najmniejsze z nich to 9000 i 9100, ale czy i one nie będą za duże?

Spokojnie możesz brać. Mam nadgarstek w podobnych wymiarach i używam G-9000(którego zresztą polecam najbardziej z tych, które cię interesują). W dziale galeria znajdziesz moje fotki, jak prezentuje się on na moim nadgarstku B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciskasz ''mode'' na kilka sekund, zegarek piknie i pojawi się u góry napis ''mute''. Co do pikania to przechodzisz do trybu alarmów i przyciskiem ''forward'' dochodzisz do opcji SIG, zmieniasz ją na ON, u góry pojawi się napis ''sig'' i od tej pory Mudman będzie ci pikał, co godzinę.

Ok. Wszystko się wyjaśniło mute nie chciało się włączyć bo za słabo klikalem :|. Zasypałem was tyloma pytaniami B). Dzieki wielkie za waszą cierpliwość do mnie :). Mudman sprawuje się elegancko nie żałuje, że go wybrałem, została tylko kwestia przyzwyczajenia się do zegarka :). Ogólnie polecam, nie kupujcie jakiegoś innego nie sprawdzonego "sprzętu" :)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta 5600ka ma fenomenalny klimat B) kiedys bede mial tego G-Shocka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Dlaczego kiedys? ten model jest tani jak barszcz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem..ale chyba wolalbym z WC i TS (juz nie taka klasyka) :)

a w kolejce czeka jeszcze pare innych modeli.. B)

PS. na alledrogo pojawila sie aukcja z czterema DW6600.

Edytowane przez kazior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ma ktos ten model:

03209874778636107666.jpg

42678723811013740697.jpg

23812259497839848489.jpg

wyglada calkiem niezle (szczegolnie ten ze zlotymi elementami wypuszczony na 25 lecie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ten model jest bardziej oldshoolowy od 5600. Chciałbym takiego mieć ;)

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Od pewnego czasu jestem zarażony G-manią.Chciałem się pochwalic że udało mi się dziś kupic dw-5000sl klasyczna rewelacja albo rewelacyjna klasyka jak kto woli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam uzywam aktualnie 6900 z multibandem, świetny zegarek na codzień;)

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi