Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No jasne. Kazdy chwali swoje :)

Ja jestem 21 zegarowcem i na bank bede miał wiecej :)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"... dodatkowo nie pomaga fakt, że model GA100 jest tak polularny, że co druga osoba z G-shockiem posiada własnie ten model ;p ..."

Ja zyje 34 lata i nie liczac osob z forum spotkalem ten model moze raz lub dwa wiec nie potwierdzam tej tezy ;)

Cos namieszalem z cytatem posta kolegi :/

Ale wiadomo o co kaman :)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

... dodatkowo nie pomaga fakt, że model GA100 jest tak polularny, że co druga osoba z G-shockiem posiada własnie ten model ;p ...

Ja zyje 34 lata i nie liczac osob z forum spotkalem ten model moze raz lub dwa wiec nie potwierdzam tej tezy ;)

Patrze ludziom cały czas na nadgarstki i czesciej widziałem Invicte albo Vostoka niż G ...Poważnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

A ktory stracił?

Zamieniaj,lepiej wyglada w oryginale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez czesto patrze ludziom na zegarki i jakos tez nie trafiam za czesto na G jak i na ten model.

Ale ktos ten model przeciez kupuje i nosi wiec luz. Niech ma jak mu sie podoba :)

Ja generalnie skupiam sie na tym co mi sie podoba a jesli cos mi sie podoba to kupuje i gra gitara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie mam ten model i co mnie cieszy wątpie, że kiedyś spotkam kogoś z nim na nadgarstku tym bardziej, że podobno na Polskie Zibi sprowadziło jedynie 30 sztuk ;D

Można kupić w sklepach zagranicznych. Zresztą najciekawsze G-shocki zazwyczaj nie były sprzedawane przez Zibi. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić w sklepach zagranicznych. Zresztą najciekawsze G-shocki zazwyczaj nie były sprzedawane przez Zibi. ;)

No właśnie, a za granicy raczej mało osób sprowadza zegarki, a cena G9300GY na zatoce jest raczej lekko przesadzona i wątpie by ktoś w Polsce się na niego skusił ;p I czemu Zibi tak postępuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zibi to firma i jak każda firma sprowadza ten towar, który najlepiej się sprzedaje. W największej ilości sztuk. Gdy chcesz zamówić coś "nietypowego" to każda firma powie ci, że to na specjalne zamówienie albo że nie opłaca się jej tego sprowadzić.

Wbrew pozorom dość dużo osób sprowadza zegarki z zagranicy, także G-shocki. Przynajmniej w otoczeniu ludzi, których znam. Nawet na forum to zresztą widać. ;)

Edytowane przez AndrzejMick

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie i dlatego chciałem mieć jakiś wyjątkowy model G, który nie jest sprzedawany masowo ;) Patrząc na alledrogo, najpopularniejszymi sprzedawanymi modelami jest właśnie model GA100 sprzedawany po 20-30 sztuk u jednego sprzedawcy w tydzień, ale też to świadczy o tym, że model jest udany skoro tak czesto ludzie się na niego kuszą ;) btw. naprawde czesem żałuje sprzedania mojego GA ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo powiem, że przedwczoraj mój kolega dostał od znajomych własnie model GA100 w kolorystyce czerwonej z czarną tarczą i choć to nie moje klimaty kolorystyczne to ten model naprawde fajnie się prezentuję i nie pogardziłbym takim prezentem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie i dlatego chciałem mieć jakiś wyjątkowy model G, który nie jest sprzedawany masowo ;)

To popatrz raczej na jakieś limitki, na JDM. Dużo tego jest na ebayu w japońskich sklepach.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To popatrz raczej na jakieś limitki, na JDM. Dużo tego jest na ebayu w japońskich sklepach.

Mój obecny zegarek raczej spełnia obecnie moje oczekiwania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, a za granicy raczej mało osób sprowadza zegarki, a cena G9300GY na zatoce jest raczej lekko przesadzona i wątpie by ktoś w Polsce się na niego skusił ;p I czemu Zibi tak postępuje ?

Nie przesadzałbym tak bardzo i wyluzowałbym z tym samozachwycaniem sie niepowtarzalnością tego modelu.

Nikomu nie oplaca sie produkowac czegokolwiek w malych ilosciach (chyba, ze Maybach itp :) wiec tych modeli jest wiecej niz myslisz a ze ich nie widzisz to akurat Twoj pech, bo zyjesz w kraju, w ktorym dostep do roznego rodzaju produktow jest ograniczony z uwagi na mentalnosc naszego narodu.

A jesli juz trafiłes perełkę to ma to jedynie taki status w takich wlasnie krajach jak nasz. Niestety.

Ostatnio byl dobry przyklad jak ktos sie goraczkowal, ze do G nie dostal blaszanego pudeleczka, ksiazeczki, breloczka, gąbki i innej makulatury;)

Zegarek jest wtedy tanszy, bo tak naprawde nikomu nie zalezy na tych dodatkach.

Ale w polsce puszka po zegarku to lampa alladyna lub sejf na skarby, gąbke pewnie niektorzy uzywaja pod prysznicem, ksiazeczke z logo Casio nosza w portfelu a reszte zatrzymuja na pamiatke dla dzieci i wnuków :)

W innym kraju, wyjmuje sie zegarek a to, czego nie da sie zalozyc na nadgarstek wyrzuca sie do kosza.

Brutalna rzeczywistosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój obecny zegarek raczej spełnia obecnie moje oczekiwania ;)

No to różnimy się w rozumieniu pojęcia "rzadki model". ;)

Najważniejsze, że ci się podoba. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale zdaje sobie sprawę ze sporo wyprodukowano tych zegarków i tj. Napisałeś jedynie w Polsce było ich nie wiele więc chociaż to mnie pociesza :P wskakuje tez często na WUS'a i dzięki Piowie można przynajmniej w przybliżeniu zobaczyć ile osób ma jaki model a na tamtym forum sporo osob posiada tego mudka ;) tam z kolei za totalny gral i świętość większość uważa froga, którego jak zobaczyłem pierwszy raz to totalnie mnie odrzuciło ale teraz chyba dojrzałem do tego zegarka bo gwf1000 zwłaszcza w czarno czerwonej kolorystyce mega mi się podoba. Btw. czy dobrze zauważyłem ze nie ma kompletnie żadnego froga w negatywie ?

Co do puszek itp. To mnie rozbawiles, ale tak nas nauczono w tym kraju ze na każda zachciankę trzeba często mocno zapracować i chcemy się cieszyć każda drobnostka zakupionego przedmiotu ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadki model, to model, ktory kupiles 18 lat temu i nadal działa.

I to jest ta perełka, bo nigdzie takiego nie znajdziesz.

Ja mam takiego G.

:)

Unikalnosc okresla dostepnosc na swiecie, nie cena.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na na szafce leży dw6100 mojego staruszka. Ma napewno z 18 lat i dalej działa, ale jak już nie raz poruszalem ten temat nigdzie nie mogę dostać do niego bezela który się wykruszyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zapodam jeszcze raz mojego DW-003 z 1996 roku :) Ci co widzieli - wybaczcie ;)

post-71916-0-82895100-1406996250.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw. czy dobrze zauważyłem ze nie ma kompletnie żadnego froga w negatywie ?

Dlatego, że Frog to jedyny G-shock z WR ISO przeznaczony do nurkowania. Wyobrażasz sobie odczyt z negatywu pod wodą? ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę ze robią żółte, różowe, błękitne i Bóg wie jakie jeszcze kolory froga, które pewnie nigdy nie "zanurkuja" a bedą poprostu ozdoba nadgarstka to nie wydawałoby mi się tak dziwne gdyby zrobili jakiś model w negatywie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet te limitki mogą nurkować. W końcu są ludzie, którzy nurkują z Rolexem Subem. ;)

G-shocki w negatywie są bardzo nieczytelne. Znam tylko dwa dość czytelne w dzień: G-7710 i GD-350. Moim zdaniem kompletnie zbędna funkcja dla zegarka, który może pracować, a nie tylko wyglądać.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę. Frog jest ceniony za osiągnięcia, za stalową kopertę i za czytelność. To jeden z naprawdę nielicznych G-shocków, który na jednym panelu ma umieszczoną godzinę, datę, dzień tygodnia i funkcje. Negatyw w tym zegarku wszystko by zepsuł. Casio dobrze o tym wie.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"... dodatkowo nie pomaga fakt, że model GA100 jest tak polularny, że co druga osoba z G-shockiem posiada własnie ten model ;p ..."

Ja pracując w markecie i odkąd zacząłem manię z G-Shockami to spoglądam na łapki klientów co tam noszą i Casio oraz G-Shocki są mega popularne ale najwięcej widziałem GA100

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi