Maro66 60 #1251 Napisano 27 Sierpnia 2007 Tego WADEMANA 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1252 Napisano 27 Sierpnia 2007 I o to chodzi ze jest duzy G powinien taki byc:)Niestety nie mialem okazji widziec go w realu wiec nie jestem w stanie dokladnie powiedziec czy obudowa jest tytanowa spodni dekiel tak mozliwe tez ze i tarcza kompasu chociaz za bardzo sie swieci:) a patrzac zdjecia spodu trudno stwierdzic cos na temat obudowy ja bym sie chylil ku temu ze obudowa nie jest tytanowa ale moge sie mylic :?: :idea: lub jest tylko czesciowo:) 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #1253 Napisano 27 Sierpnia 2007 Tytanowe (obudowa i dekiel) w większości są FROGMANy i mają zakręcany dekielek. WADEMAN jeśli nie każdy, to przynajmniej niektóre występują z tytanowymi dekielkami, są to różnego rodzaju edycje specjalne (także MUDMAN, GULFMAN czy inne "Masters of G" może występować z tytanowym deklem) Nie sądzę jednak żeby WADEMAN miał tytanową obudowę. W ogóle nie wiem jaki typ zegarków lubisz? Ja ostatnio szarpnąłęm się na MTG-960DE na bransolecie (do tej pory większość 'G' miałem na gumowym pasku i kilka na materiałowym). Muszę przyznać, że taka wersja 'G' nosi sie całkiem fajnie. Do tego polecam funkcję WAVE CEPTOR, naprawdę wypas nie trzeba ustawiać zegarka i w dodatku zawsze jest punktualny. Uważam, że to najbardziej niezbędny gadżet jaki powinien posiadać na swoim pokładzie 'G' :!: 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommybox 0 #1254 Napisano 29 Sierpnia 2007 Hej, Jak to jest do końca z casio i made in Japan...konkretnie mam na myśli nowe G-Shocki, ktore pojawia sie we wrzesniu....Na zagranicznych serwisach aukcyjnych juz pojawiaja sie informacje, ze tylko niektore modele sa "real one" MADE IN JAPAN... Czy ktos wie jak to jest? pozdrawiam PS.Mialem w przeszlosci G-Shocka ~1995rok i mam obecnie historyczny model AW-20 i oba made in Japan... 0 PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1255 Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich. Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem Frogmana. Jest wspaniały - to mój pierwszy G-Shock, i po przeczytaniu wszystkich tu postów, w czasie gdy do mnie docierała przesyłka - doszedłem do wniosku że zostałem oszukany - mój frog różni się wzorem na kopercie oraz układem napisów na blacie - jednak wszystko w porządku - to W.C.C.S. http://www.geocities.com/Tokyo/Dojo/5286/frogman.htm i z tego co przeryłem sieć - w Europie rzadko spotykany. W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny...W każdym razie nosze dumnie go na łapie Pozdrawiam wszystkich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomek_AUG #1256 Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam.Mam pytanko. Jestem posiadaczem zegarka casio. Wprawdzie to nie G-shock, ale tam... W tym zegareczku jest termometr mierzący od -10 do 60 stopni.Czy przy temperaturze poniżej -10 się nie uszkodzi sensor??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1257 Napisano 30 Sierpnia 2007 .Czy przy temperaturze poniżej -10 się nie uszkodzi sensor??? Trudno powiedziec wkoncu to elektronika i ma prawo powidzec bye:)ale nie musi a z dugiej strony noszac go na rece nie bedziesz go przeciez wystawial na tak ekstremalne temperatury :mrgreen: Osobiscie proponowal bym ci nie testowac tej mozliwosci bo jak uszkodzisz sensor to mozesz miec problem dostac drugi:)A jak dziala to i glowka spokojniejsza pozdro :wink: 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1258 Napisano 30 Sierpnia 2007 IMPERATOR0 masz piekny sprzet sam sie nad nim zastanawialem czy nie licytowac ale z powodu tej kolorystyki sobie odpuscilem jakos nie bardzo mi ten kolor podchodzi ale tak poza tym maszynka wpozo :idea: 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1259 Napisano 30 Sierpnia 2007 W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny... Zgadza sie w koncu edycji FROGMANA bylo kilkanascie a od niego sie zaczelo DW-6300-1A 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1260 Napisano 30 Sierpnia 2007 IMPERATOR COS DLA CIEBIE:) http://www.j-alta.com/Nicecart4plus/Shop/C....html?SubID=A10 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1261 Napisano 30 Sierpnia 2007 Wszystko super QQ z tym że nie wiem czy wiesz za ile w końcu go wyhaczyłem 8) Fakt - żelka może nie jest typowa ale mnie właśnie tym urzekł mimo iż generalnie noszę ciemne ciuchy. Wannę już przetrwał, w przyszłym roku biorę go na nurki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1262 Napisano 30 Sierpnia 2007 Wszystko super QQ z tym że nie wiem czy wiesz za ile w końcu go wyhaczyłem 8) Fakt - żelka może nie jest typowa ale mnie właśnie tym urzekł mimo iż generalnie noszę ciemne ciuchy. Wannę już przetrwał, w przyszłym roku biorę go na nurki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1263 Napisano 30 Sierpnia 2007 W sumie nie wiem za ile go wyhaczyles bo mi aukcja uciekla hehe.Gosc jak go pierwszy raz wystawil chcial chyba 200pln za niego nie bylo chetnych :)Masz ladny sprzet a co najwazniejsze ORYGINALNY nie jakis zajezdzajacy lekkim badziewikiem :mrgreen: 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1264 Napisano 30 Sierpnia 2007 135 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1265 Napisano 30 Sierpnia 2007 GC-2000-1A,GC-2000-1B,GC-2000-2A,GC-2000-2B 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1266 Napisano 30 Sierpnia 2007 IMPERATORZE fajna cena niezla SIKALARA KONKRETES :mrgreen: Daj lepsza foteczke w swoim opisie Pozdro 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1267 Napisano 30 Sierpnia 2007 Niestety restrykcje w związku z dodaniem foto są zbyt ostre. Musiałem pomniejszyć bardzo:( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz66 #1268 Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam.Orientuje się ktoś w jakiej cenie bedzie GW-9000? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1269 Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam.Orientuje się ktoś w jakiej cenie bedzie GW-9000? http://aukcja.onet.pl/search.php?string=GW...2&country=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość olek #1270 Napisano 30 Sierpnia 2007 coś koło 700 zł, plus-minus 100 :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #1271 Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich. Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem Frogmana. Jest wspaniały - to mój pierwszy G-Shock, i po przeczytaniu wszystkich tu postów, w czasie gdy do mnie docierała przesyłka - doszedłem do wniosku że zostałem oszukany - mój frog różni się wzorem na kopercie oraz układem napisów na blacie - jednak wszystko w porządku - to W.C.C.S. http://www.geocities.com/Tokyo/Dojo/5286/frogman.htm i z tego co przeryłem sieć - w Europie rzadko spotykany. W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny...W każdym razie nosze dumnie go na łapie Pozdrawiam wszystkich Witam.Śmignąłeś mi sprzęt sprzed nosa Myślę że masz się z czego cieszyć bo FROG nie dość, że na 100% oryginalny to jeszcze w rzadko spotykanej wersji i znakomitej cenie, gratuluję wyczucia i refleksu Nurkowania to ten zegarek się nie obawia, bo został do tego stworzony, więc spoko możesz go brać pod wodę. Dla pewności polecam przejść się do Zibi w celu skontrolowania szczelności. Po takiej wizycie na pewno zegarek Cię nie zawiedzie. Zdrowo znoś :!: Pozdrawiam 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Imperator0 #1272 Napisano 31 Sierpnia 2007 Sory Amel (:oops:) i dzięki za komenta. Ponoć sikor był u Zibi przed tym sezonem ale dla pewności przed przyszłymi wakacjami powtórzymy przegląd okresowy. Nosi się za@#*&ście i muszę przyznać(pierwszy w życiu G) że już wiem o co chodzi fanom tych czasomierzy... 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paolo 0 #1273 Napisano 31 Sierpnia 2007 Czy moglibyscie doradzić jakiegoś Casio, do bardzo złego traktowania :twisted: , tylko z niewielką ilościa bajerów, coś w stylu military lub expedition ?. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #1274 Napisano 31 Sierpnia 2007 Zalezy do jak bardzo zlego traktowania :?: 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paolo 0 #1275 Napisano 31 Sierpnia 2007 Do pracy w mocno zaolejonym środowisku, pracuje przy obrabiarkach. Poza tym do mocnej eksploatacji w górach, jazda na rowerze w stylu enduro w ekstremalnych warunkach- błoto, wstrząsy, żeby się nie rozpadł przy ewentualnym upadku. I takie tam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach