Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GW-1300 moze nawet fajniejszy od GULFMANA jednak jezeli bajer w postaci TOUG SLOLAR-A i WAVE CEPTOR-A nie robi na tobie wrazenia to G900 Mudman GORA :mrgreen: Czyli kupowac go nosic cieszyc oczy tak bym doradzil :wink: POZDRO

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Znowu cisza..... :twisted:

A wieść gminna niesie, że niektórzy zakupili sobie PRO TREKA PRT-40 i nie chcą się pochwalić...zdjęć nie chcą zapodać :wink:

Co qq...jak to z tym jest?...stary kumplu z wojska :lol:

W końcu skończyłem czytać ten wątek cały...sporo ciekawych rzeczy..ale przeoczyliście pewną ciekawą postać...i wcale nie batmana :wink: :

Witam wszystkich milosnikow G-Shocka. Nietypowo tu zaczynam swoja obecnosc na tym forum, ale praktycznie ogranicze sie do koncentrowania sie na bardzo szczegolnych tematach wsrod ktorych jest moj konik - G-Shock.

Co bardziej dociekliwi z czasem moze sie kapna kim jestem, ale na razie nie podpowiadam. Napisze tylko, ze mam wrazenie jakbym z G-Shockiem mial wiecej wspolnego niz ktokolwiek z Was.

(...)

..za mało wykorzystujecie netrunnera panowie.....za mało :wink:

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wieść gminna niesie, że niektórzy zakupili sobie PRO TREKA PRT-40 i nie chcą się pochwalić...zdjęć nie chcą zapodać :wink:

Co qq...jak to z tym jest?...stary kumplu z wojska :lol:

l

post-5303-0-89925200-1330693474.jpg A prosze bardzo szakalu chcecie macie mowisz i masz ze mna jak z dzieckiem za reke i na piwo he he :mrgreen: Focisz moze nie jest rewelacyjny ale cos jednak widac :)

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Masakra :lol: .... Dla mnie G musi być duży, za duży, olbrzymi. Jak się komu nie podoba to po prostu nie kupuje - to nie sikor dla dyskretnego pana :wink:

Fajny sprzęcior QQ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny imperatorze ale myslalem ze bedzie wiekszy i grubszy a tu male zaskoczenie. :cry: A NA łAPIE DW-8300 MOJE CUDO :!: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

No no qq...niezłe cacko :wink: ..a gdzie zdjęcie "nadgarstkowe ze sweterkiem", które stanowi dopiero o "smaczku"? :twisted:

Wygląda to to jak centum dowodzenia i łącznica polowa ŁP40 w jednym :lol:

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Mam pytanie do @NETRUNNERA - czytałem u Ciebie, że tych złotych G-011BD-9AER jest na Polskę tylko 100szt. pomijając ich dyskusyjny design (mi się podoba, ale szczerze mówiąc nie mam garderoby do jego ekspozycji :wink: ) ...czy są w obecnej ofercie casio jakieś limitowane serie g-shocka ew. pro-treka? Podobno MTG-910D-2VER jest limitowana...coś więcej poroszę.

Zastanawiałem się nad 810 (lubię brasolety, najepiej czarne), ale po przymiarce zniechęciłem się nieczytelnym wyświetlaczem (jednak to fakt) i dość małym wymiarem :?

910 zapowiada się lepiej...aczkolwiek nie mogę go nigdzie trafić do przymiarki.

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No no qq...niezłe cacko :wink: ..a gdzie zdjęcie "nadgarstkowe ze sweterkiem", które stanowi dopiero o "smaczku"? :twisted:
SZAKALKU zdjecie bedzie pozniej bo mam nie oryginalny pasek do niego taki od jakiegos taniego sikorka tak ze nie wypada.Tak ze ten pasek psuje ogolna koncepcje tego sprzetu i zaburza jego harmonie he he :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

QQ..to wszystko tłumaczy, nie możemy wszak sobie pozwolić na to, żeby jakikolwiek czynnik psuł tak piękną linię, wprowadzał nieład stylistyczny w wyniku czego psuł jego ogólną koncepcję zaburzając tym samym tę subtelną harmonię :mrgreen:

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jakis czas nie zagladalem, a tu wchodze i patrze - pelna dekonspiracja.

Ok. to juz oficjalniej informuje ze jestem brand managerem zegarkow Casio na polske. Tak juz od 4 lat i pewnie jeszcze troche pozostanie, wiec za wiekszosc tego co jest sprowadzane na nasz rynek i co sie z tym dalej dzieje odpowiedzialny jestem osobiscie. :lol:

Co do limitowanych serii:

MTG-910 w wersji MI3 byl limitowany na 200 sztuk. Znow jest dostepny, ale juz nie jako MI3 (np. nie ma pudelka z oryginalnym logiem MI3). Poza tym z limitowanych jest teraz G-011BD zlocisz, ale limitowany jest nie tak jak tam ze byla licencja tylko po prostu malo jest wyprodukowane. Mam takiego, wyglada fajnie bo jest jak przerysowany cygan, choc wielu osobom sie nie podoba. Dodam ze niedlugo cena spadnie z 999 do tej bliskiej innym G-011D wiec moze warto sie nim zainteresowac.

Innych limitowanych nie przypominam sobie. Na razie limitowana tez jest dostepnosc GS-1100, ale tylko dlatego ze wszyscy sie na niego rzucili i na polske mamy raptem 100 sztuk (teraz juz okolo 80). moze jeszcze w tym roku uda sie troche sciagnac go, ale tego nie gwarantuje.

Ogolnie co do limitowanych kolekcji w casio bywa roznie. Raczej robia kolekcje specjalne zwiazane z czyms ktore nie sa limitowane, ale tez nie maja wielkiej produkcji. Taki bedzie na przyklad mudman w wersji Toyota ktory jest zwiazany z teamem toyoty z rajdu paryz-dakar (nie bedzie sprowadzany do PL). Taki jest rough rider nowy zielony zwiazany ze sponsoringiem teamu Kawasaki MotoGP (tez nie bedzie sprowadzany do PL). Tak jest z protrekiem PRW-1300AR zwiazany z tym ze jest oficjalnym zegarkiem tzw. Adventure Race i ma logo tej imprezy na pasku.

Rok temy byly tez zegarki z kolekcji FIFA z logiem FIFY, ale juz sa ich koncowki, a G-Shocki sie skonczyly jakis czas temu.

Rafał Zadara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

O super że jest ktoś taki jak Netrunner. To ja mam pytanie od razu - powiedz jakie są szanse na sprowadzenie samej szlufki do mojej żelki?(jest w avatarze) Dodam iż wiem ile kosztuje nowy pasior, z tym że nie wiem czy w mojej edycji:/...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imperatorze moge doradzic ci sparwdzona metode a mianowicie kawalek koszullki termokurczliwej moze robic za szlowke.Ta motede zastosowalem w swoim 9950 bo tez mi szlufka poleciala i doskonale zdalo to egzamin a dodatkowo pasek posiada dziurki szlufka tez znalazlem w domku taka jakby zatyczke plastikowa ktora blokowalem sobie ta wlasnie szlufke z termokurczu by nie latala mi po pasku.Po prostu szlufke spinalem ta zatyczka z paskiem a wystajaca czesc tej zatyczki nad szlufka byla na tyle plaska i przylegajaca ze nie zaczepialem nia o nic praktycznie metoda dzialala bardzo skutecznie hehe Polak potrafi :mrgreen: Moze to i prowizorka ale skuteczna i trwala a jak ladnie dotniesz termokurcza i dobierzesz kolor to praktycznie nie bedzie widac :idea: :arrow: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QQ gratuluję nowego nabytku, piękna duża maszyna :lol:

I tak jak koledzy z forum czekam na zdjęcie nadgarstkowe.

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I tak jak koledzy z forum czekam na zdjęcie nadgarstkowe.
Kurcze jak sie zdenerwuje to jutro bedzie fota nadgarstkowa tego sprzetu he he :lol: Amelku piekna moze jest i duza ale jest cienka przez co w sumie nie widac tak wielkosci tego zegarka a wielkosc ma taka jak RISEMAN:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Wszystko fajnie QQ tylko :

1> to żelka przezroczysta i raczej nie widziałem takiego termokurcza

2>ona jest dość szeroka i ma 2 otworki w sobie na zapięcie(nie wiem po co to)

3>Skoro jest to oryginał i to w dodatku dość rzadki z tego co się zorientowałem to wolałbym przynajmniej z innej Żabki o podobnej kolorystyce tą część dostać jeśli w ogóle...

Niby szlufka się jeszcze trzyma ale jest nadszarpnięta i w dodatku pęknięta między tymi dwoma otworkami..Czekam na odpowiedź Netrunnera. Może po znajomości forumowej cuś się uknuje... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Imperator ma rację...jescze czarna do czrnego paska by uszła (od biedy) ale żółtej transparentnej termokurczki nie kupi...już prędzej można by poszukać takiej przyżółconej rurki igielitowej o zbliżonej średnicy...obciąć krążek i sprasować w gorącej wodzie...ale to półśrodki.

I jeszcze 2 pytanka do Rafała - masz może jakieś dane dotyczące norm wytrzymałości g-shocków? Czy one podlegają wogóle jakimś testom na uszkodzenia mechaniczne? Spełniają jakieś założenia wytrzymałościowe (poza pierwotnym 3x10)? Zakładam, że tak....pierwsze modele były podobno zrzucane z dachu budynków (tylko które piętro? :wink: ) mocowane do szprych motocykli ect. a ja bym chciał wiedzieć czy mogę mojego G bez urazowo przejechać samochodem (jeszcze zanim zacznę robić zakłady z kolesiami w knajpie o grubą kasę :mrgreen: )

Sporo firm chwali się testami jakie przechodzą ich produkty (choćby Tag czy Rolex) a u Casio...nie mogę wyszperać :oops: a przecież dotyczy to tak spektakularnej linii jak g-shock.

I drugie - wiadomo kiedy ów GW-002E pojawi się u nas?I czy to jedyny przewidywany The G na Europę?

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja nieposiadam informacji dotyczacych testow zegarkow g-shock jednak odradzalbym Ci podkladanie go pod kola samochodu poniewaz moze tego niewytrzymac :lol: pare lat temu jak bylem u znajomego zegarmistrza 2 gosci przynioslo taki zegarek po omawianej tu probie wytrzymalosci - wygladal marnie byl to nowy zegarek na gwar. i jego wlasciciel przyszedl w sprawie wymiany zegarka na nowy poniewaz ten niewytrzymal proby myslalem ze niewytrzymam ze smiechu wtedy :) oczywiscie w tym wypadku gwarancja nieobejmowala uszkodzen ja osobiscie wstrzymalbym sie z tego typu probami

pozatym mam takie pytanie zwiazane z g-shokcami na jakiej stronie moglbym sprawdzic jakie sa wymiary poszczegolnych modeli ?poniewaz ostatnio coraz czesciej nachodzi mnie pokusa kupna takiego zegarka a na allegro sprzedawcy zadko podaja wymiary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do imperatora:

Nie pomoge. Primo to czesci zamienne to nie moja broszka i zupelnie nie wiem jak to wyglada logistycznie. Secundo z tego co wiem pasek jest kupowany jako calosc. nikt nie bawi sie w same szlufki.

do shakala:

nie mam takowych testow. sa przeprowadzane ale w sposob nie unormowany, tzn. sami wymyslaja co i jak meczyc w g-shocku. generalnie kazdy musi wytrzymac upadek na twarda plaska powierzchnie z wysokosci 10 metrow. poza tym sa poddawane roznym testom. zreszta ostatnio casio przygotowalo film z takich testow gdzie zrzucaja go wlasnie z 10 metrow, uderzaja mlotkiem w koperte, wstawiaja w pole elektromagnetyczne gdzie ostro traktuja go pradem, zamrazaja, wrzucaja do wody do glebokosci 200 metrow i wstawiaja na maszyne do drgan. taki film na jesieni bedzie do zobaczenia w sklepach z tv i ekranami lcd dla g-shocka (beda takie niedlugo).

co do jezdzenia samochodem to roznie bywa ale moim zdaniem zegarek wytrzyma bez problemu (zalezy jeszcze jaki samochod), ale nie wytzrymaja mocowania paska. oczywiscie mowa o modelach ktore maja takie mocowanie ze pasek jest wstepnie wykrzywiony do linii nadgarstka.

a co do gw-002e. oczywiscie ze nei jedyny. The G to ogolnie G-shock+WaveCeptor+tough Solar czyli 3 w jednym. tylko na jesieni sa takie: gw-9000, gw-9100, awg-500, gs-1100 w nowosciach, a wiec co roku okolo 10 nowych modeli. gw-002e juz jest dostepny w sprzedazy.

do easyrider:

wymiary sa w katalogu casio, ktore sa dostepne w sklepach. nei sa podawane nigdzie indziej. sprzedawcow na allegro nie polecam. powiem wprost. sa to w wiekszosci zegarki z nieoficjalnego importu z usa badz azji. wave ceptory sa czdesto tylko tamtejsze, zegarki z zalozenie nie sa dopuszczone na europe (nie maja certyfikatu CE na ogol) poza tym gwarancja nawet jak 3 letnia to np. jest uwzgledniana w jednym punkcie w polsce ktory oczywiscie nie ma czesci zamiennych a wypisana jest przez pana kazia. no i z instrukcjami bywa roznie choc w wiekszosci so to instrukcje przygotowywane przez zibi xserowane/kradzione i sprzedawane jako wlasne, a najczesciej ich nie ma. przestrzegam bo zibi takich gwarancji nie honoruje a ma najwieksza siec serwisowa i dostep do czesci zamiennych, a gwarancje miedzynarodowe z zakupow w polsce tez nie dzialaja. generalnie nei zawsze cena niska wystarcza zeby bylo warto kupic na allegro cos nie od oficjalnego dystrybutora czyli zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko fajnie QQ tylko :

1> to żelka przezroczysta i raczej nie widziałem takiego termokurcza

2>ona jest dość szeroka i ma 2 otworki w sobie na zapięcie(nie wiem po co to)

3>Skoro jest to oryginał i to w dodatku dość rzadki z tego co się zorientowałem to wolałbym przynajmniej z innej Żabki o podobnej kolorystyce tą część dostać jeśli w ogóle...

Po 1 zgodze sie z tym ze nie dobierzesz tak idealnie koszulki pod kolor paska ale predzej czy pozniej i tak bedzie po tej szlufce nie skleisz jej bo nawet jezeli ci sie uda to i tak nie na dlugo ja swoja na poczatku owinolem gumowa izolacja i skleilem to kropelka przez jakis czas bylo ok ale i tak sie to rozkleiloPo 2 lepiej bedzie wygladal ladnie dociety termokurcz niz peknieta odstajaca szlufka ktora zachaczsz o rozne rzeczy i to widacPo 3 jak dopasujesz w miare kolor to nie bedzie sie to wcale az tak bardzo rzucalo w oczy i ktos nie wtajemniczony wogole sie nie pozna i tylko ty bedziesz mial swiadomosc ze nie jest tak jak by byc moglo:)Wiadomo samopoczucie lepsze i glowka spokojniejsza jak wszystko jest oryginal :wink: Mysle ze warto pokombinowac bo metoda nie jest zla a co najwazniejsze skuteczna chociaz na pewno nie idealna.Moj kombinowany pasek jest czarny a szlufka z termo jest niebieska hehe to rzuca sie w oczy akurat taka mialem i tak zostale hehe. I juz sie nie produkuje :idea: NETRUNNER DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ NA PRYWATNA WIADOMOSC KTORA CI WYSLALEM :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Dzięki Rafale...chętnie obejrzę ten film :wink:

easyrider - w demusie (między innymi) znajdziesz wymiary

www.demus.pl

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

No dobrze QQ oto ona:[img=post-0-0-25973300-1330693722.jpg]

i jak ją termokurczką naprawić? ona ma z 1 cm szerokości....może uda mi się żółty kolor znaleźć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz zaraz popatrze na ta strone hmm wlasnie zastanawiam sie nad ta oryginalnoscia zegarkow z allegro moze ktos z Was kupowal od uzytkownika calineczka-15 i moze potwierdzic oryginalnosc oraz dobra jakosc sprzedawanych przez niego Casio? pozatym bede szukal jeszcze uzywanych g-shockow tyle ze poza allegro gdzie jest ich niewiele niewiem gdzie jeszcze mozna szukac uzywanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0
nie wiem gdzie jeszcze mozna szukac uzywanych

gratka.pl, ebay.pl ...ewentualnie Wszechmocny google Ci pomoże: wystarczy wpisać "sprzedam używane Casio" lub pochodne.... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i jak ją termokurczką naprawić? ona ma z 1 cm szerokości....może uda mi się żółty kolor znaleźć....
Imperatorze musisz kupic taki szeroki termo sa takie nie powinienes miec problemu z dostaniem nawet sprobowac nalozyc termo na ta szlufke i ladnie sprobowac to podgrzac by sie termo uformowal.Bedziesz mial termo to i pomysla bedziesz mial.Dobrze to zrobisz to bedziesz zadowolony :mrgreen:NETRUNNER DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ :idea: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi