lukcio34 4 #1 Napisano 27 Września 2018 Posiadam zegarek jak w temacie i niestety mam problem,bo zegarek nie łączy się z zegarem atomowym i nie pojawia się RCVD informujące o udanym połączeniu i pobraniu aktualnej godziny i daty.Ręczne wymuszenie połączenia z zegarem atomowym skutkuje wyświetleniem wyłącznie poziomu L1,a zegarek nie łapie poziomu L2 oraz poziomu L3,który musi utrzymać przez minutę co oznacza udane połączenie z zegarem atomowym i pobranie aktualnej godziny i czasu,a próbowałem w różnych miejscach w domu(mały pokój przy oknie,duży pokój przy oknie i nawet w kuchni przy oknie) ręcznie połączyć zegarek z zegarem atomowym i jak pisałem pojawia się jedynie poziom L1 i nic więcej,żaden ERR,jedynie zegarek wraca do trybu timekeeping.Jak w zegarku wszedłem w Receiving to wyświetla mi GET,a ostatnie połączenie z zegarem atomowym było:26 września o godzinie 0:02,ale w trybie timekeeping nie wyświetla mi symbolu RCVD.Mam w domu zegarek Casio ProTrek PRW-3100(mój główny zegarek) i ten zegarek bez problemu łączy się z zegarem atomowym,a leży w tym samym miejscu co GW-M5610.W GW-M5610 funkcję R / C mam na ON.Co zrobić by zegarek połączył się z zegarem atomowym i wyświetlił się symbol RCVD? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 556 #2 Napisano 27 Września 2018 Pobrał tylko info o godzinie ale o dacie juz nie i dlatego nie wyswietla rcvd. Matej juz robił filmik na ten temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sbsqad 148 #3 Napisano 27 Września 2018 Hej, mi czasami M5610 też nie łączy się regularnie, tzn. nie wyświetla informacji o połączeniu a zawsze leży w tych samych miejscach. Czasami jest tak że się łączy i nie ma problemu. Wg mnie może to mieć związek z pogodą nie wiem jak ale od kiedy w Szczecinie nastąpiło pogorszenie pogody zegarek zaczął nie wyświetlać RCVD mimo że jest ciągle dokładny. Ja w takich momentach odkładam go tam gdzie zawsze i po prostu czekam. Latem nawet w pudełku na zegarki w szafie się łączy w towarzystwie innych zegarków. Od kiedy masz takie objawy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukcio34 4 #4 Napisano 27 Września 2018 W zegarku wymusiłem połączenie z zegarem atomowym,a sam zegarek położyłem w dużym pokoju na parapecie przy środkowym oknie i zegarem połączy się z zegarem atomowym i w trybie timekeeping wyświetla się RCVD.Tak na przyszłość zapytam: Co zrobić jeśli zegarek nie połączy się z zegarem atomowym,w trybie timekeeping nie wyświetla się RCVD,a gdy wejdzie się w Receiving wyświetla się jedynie GET i data połączenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sbsqad 148 #5 Napisano 27 Września 2018 Wg mnie po prostu czekać na spokojnie tak jak kolega wyżej wspomniał Matej to wyjaśniał. Wyświetlanie się napisu RCVD pojawia się przy pełnym ściągnięciu danych o czasie i dacie. Wydaje mi się że czas zawsze będziesz miał poprawny tak samo jak data (bo tam też mamy kalendarz do 2099 bodajże) tylko nie otrzymasz potwierdzenia z nadajnika o dacie. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 136 #6 Napisano 27 Września 2018 W zegarku wymusiłem połączenie z zegarem atomowym,a sam...…..Tak na przyszłość zapytam: Co zrobić jeśli zegarek nie połączy się z zegarem atomowym...….. Niczym się nie przejmować tzn. nie oczekiwać, że zawsze się musi połączyć.Ja z tym nie mam problemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukcio34 4 #7 Napisano 27 Września 2018 Dzięki za odpowiedzi.Czyli nie ma się czym przejmować jak zegarek nie zawsze wyświetla RCVD,ale i tak się połączy z zegarem atomowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sbsqad 148 #8 Napisano 27 Września 2018 Wszystko na to wskazuje wiec śmiało używaj i odkładaj tam gdzie zawsze nie ma powodów do obaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błyskawiczny 35 #9 Napisano 27 Września 2018 Mój w domu też nie zawsze się łączy. Może sprobuj na zewnątrz wymusić synchronizację. Może kolega ma domek w jakiejś kotlinie albo niecce? Może jakiś wysoki budynek za oknem? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach