Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Novvy33`

Zeppelin automat.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym Zapytać o automat Zeppelina mianowicie ten model;

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-zeppelin-lz127-graf-zeppelin-automatik-7656-2

1. Czy jest to dobry wybór w takiej kwocie?

2. Czy ten mechanizm będzie robić duże odchyłki dobowe? Jeśli jest ktoś to w ogóle w stanie określić.

3. Czy posiada lumę tylko na wskazówkach?

4. Proszę o jakieś podobne alternatywy - koniecznie automat może być na bransolecie tarcza podobna+wskazówki do 1k zł.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO zegarek jest dobrze wyceniony. Werk to typowy "wół roboczy", ale w dobrym tego zwrotu znaczeniu ;-) Jako alternatywę proponuję Orienta (w szczególności linię Bambino) czy Seiko z linią "5" :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzedziłeś mnie @fidelio ; )

Orient Bambino, Seiko raczej z serii 5, nie Sports.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to jest, ale na 90% postów z zapytaniem o zakup zegarka pada odpowiedź kup Orienta Bambino. Sam mam już awersję do tego zegarka. Pozdrawiam posiadaczy Bambino,ale także tych którzy go sprzedali. Niezły jest opis tego Zeppelina:" Zegarek Zeppelin 7656-2 LZ127 Graf Automatik - to produkt złożony z japońskiego mechanizmu kwarcowego Citizen LZ127"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO, jeśli tak często jest polecany przez forumowiczów, to chyba coś na rzeczy jest ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym Zeppelinie siedzi MIYOTA CAL.821A, która imo jest bardzo dobrym, aczkolwiek tanim werkiem. ogólnie dobra opcja w tej cenie, nie SZUKAŁBYM cenie nic lepszego, chyba że właśnie orienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie nie twierdzę że to słaby zegarek. Skody też są ładne i niezawodne. Kwestia gustu, ten Zeppelin ma coś w sobie. Mam Bulove na Miyocie 8215 i uważam że daje radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku..a, w moim wypadku copy&paste zawsze kończy się porażką, przepraszam : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.