Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wronik

Roamer Searock vs CERTINA DS 1 POWERMATIC 80 HIMALAYA SPECIAL EDITION

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Panowie odwieczne pytanie który lepszy? Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na zakup to +- 2500 PLN i znalazłem te dwa zegarki które mnie zainteresowały. Chyba że Panowie proponujecie jakiś inny automat w tym przedziale cenowym. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno Searock jak i DS-1 to bardzo dobre zegarki w tym budżecie. Searock jest bardzo "błyskotliwy" (świecący) co wielu przeszkadza, więc lepiej go zobaczyć na żywo przed zakupem czy nie będzie Ci to przeszkadzać. Ja wybrałbym Certinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zwróciłbym jeszcze uwagę na Tissoty: Le Licle i Visodate. Przyjrzałbym się też modelowi Spirit of Liberty od Hamiltona. Jeśli zaś budżet można lekko nagiąć, to moim wyborem byłoby Seiko SDGM :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, używałem jednego i drugiego, żadnych problemów z nimi nie było, dobrze wykonane, akurat w moim przypadku bardziej podobał mi się roamer, ale to subiektywne odczucie, także najlepiej wybierz ten który wg Ciebie jest ciekawszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego tak tanio

Zwróciłbym jeszcze uwagę na Tissoty: Le Licle i Visodate. Przyjrzałbym się też modelowi Spirit of Liberty od Hamiltona. Jeśli zaś budżet można lekko nagiąć, to moim wyborem byłoby Seiko SDGM :-)

a cóż takiego w sobie ma ten Seiko SDGM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ta Sellita to klon Ety 2824-2. Niektórzy twierdzą, że gorszy, bardziej awaryjny. Ale ja miałem już kilka zegarków na tym werku i było spoko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie znalazłem coś takiego

https://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Doxa_Vintage_fusion_6241010210_6241010210-8055.html

a co to za mechanizm    SELLITA SW200  czy to jest lepszy mechanizm od tego w zegarku Certina lub Roamer?

Wczoraj go przymierzałem w Silesii , tylko w nowszej wersji i z białą tarczą.Co do mechanizmu , to się nie wypowiem - nie znam się , ale sam zegarek zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z tym werkiem powermatic 80 rzeczywiście jest częściowo plastikowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z tym werkiem powermatic 80 rzeczywiście jest częściowo plastikowy?

tak.

dlaczego tak tanio

a cóż takiego w sobie ma ten Seiko SDGM

bo w zagranicznych sklepach internetowych, w okresach wyprzedaży jest nawet kilka razy taniej niż w salonie Polskim. Moim zdaniem Certina DS1 to fajny zegarek cena/ jakość w przedziale do ok 1500 zł. Powyżej można coś ciekawszego. OK. 1300 zł wliczając cło i vat to już bardzo ciekawa oferta za solidny i uniwersalny zegarek. Z tego co się orientuję, nie jest to autoryzowany diler, więc gwarancja jest sklepu (czyli można powiedzieć, że raczej brak, bo pewnie nie będzie Ci się chciało odsyłać).

Kilku forumowiczów na pewno tam kupowało, poszukaj na forum przez wyszukiwarkę.

SDGM polecany bo ma jeszcze lepszą jakość wykonania koperty, branosolety, detali - poczytaj forum to się dowiesz:

8xc6ExG.jpg

Pz9NDha.jpg

Poczytaj ten wątek, pooglądaj zdjęcia, wtedy zobaczysz jak może wyglądać zegarek do 3000 zł:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/137113-seiko-presage-sarx035-%E2%80%93-recenzja-z-grand-seiko-i-sdgm-brightz-w-tle/?hl=seiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz zabiłeś mi klina a miało być ta pięknie szwajcarski automatyczny zegarek a tu japonia. Muszę to przegryźć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie samym "swiss made" człowiek żyje, a SDGM to IMO świetny wybór :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz zabiłeś mi klina a miało być ta pięknie szwajcarski automatyczny zegarek a tu japonia. Muszę to przegryźć :)

Wronik, witaj w klubie, ja też szukałem szwajcara, myślałem, że "swiss made" załatwia sprawę, a tu mi Koledzy sugerują dobrą zmianę i proponują Citka. No i mam (mamy :)) twardy orzech do zgryzienia. U mnie jeszcze budżet, który jest połową Twojego i ograniczony wybór do jednego sklepu... Powodzenia!  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A jaki na ten moment jest faworyt?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namieszaliście tą Japonią:) Niedługo jadę do Krakowa pochodzę po sklepach i postaram się skonfrontować te wszystkie zegarki.  Apropo polecacie jakieś fajne sklepy w Krakowie w których będę mógł te wszystkie cuda zobaczyć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dodatkowe pytanie Eta 2824-2 lepsza od powermatic 80?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Eta 2824-2 rozbudowana o wskazanie nazwy dnia tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się sam sobie zrobiłem Mikołaja :D  Myślę że w dobrych pieniądzach 1818 PLN kupiłem certina C006.430.16.081.00 wm_DS_1_Automatic_Day-Date_24302345.jpg  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratki, dobry wybór :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki na razie jestem bardzo zadowolony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.