Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alex37

a ja znów o ULYS NARDENIE ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie co sądzicie o takiej sztuce, jesli nie ma oryginalnych papierów (tzn "karty") a jakies papierki, certyfikaty z zakupu?

https://www.chrono24.pl/ulyssenardin/maxi-marine-diver--id9037050.htm

I druga sztuka, goły zegar + certyfikat ze sklepu, zaufany sprzedawca.

https://www.chrono24.pl/ulyssenardin/maxi-marine-diver-steel-date-like-new-263-33----id9460419.htm

Czy jest jakakolwiek możliwość, że coś tam będzie nieoryginalne? Jestem powiedzmy przekonany, że wszystko jest ok, ale moje doświadczenie zegarkowe nie jest aż tak długie, jak niektórych z Was. Chciałbym na mikołaja jakiegoś uliska ponosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. pełen komplet ale prywatny sprzedawca, bez historii, komentarzy, itd.

2. sprzedawca profesjonalny, z historią i opiniami, do tego trusted checkout, czyli teoretycznie możesz liczyć na pomoc Chrono24, gdyby coś poszło nie tak.

Oba wydają się być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. pełen komplet ale prywatny sprzedawca, bez historii, komentarzy, itd.

2. sprzedawca profesjonalny, z historią i opiniami, do tego trusted checkout, czyli teoretycznie możesz liczyć na pomoc Chrono24, gdyby coś poszło nie tak.

Oba wydają się być ok.

Dzięki, a gdyby z pierwszym było coś nei tak, np w pudełku bylyby ziemniaki, lub zegarek okazał się uszkodzony mechanicznie, to wówczas chrono zwraca mi przelew wykonany poprzez "trusted" ?

ps. Jak wystawić komentarz nowemu sprzedawcy po zakupie? Nie potrafiłem tego zrobić, a byłem zadowolony i chciałem gdzieś to napisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym wypadku nie masz trusted, czyli płacisz na rachunek powierniczy, a oni przekazują pieniądze na konto sprzedającego po tym, jak tracking pokaże, że paczkę dostarczono.

Komentarze można wystawiać pięć dni po odbiorze przesyłki - chrono informuje o tym mailami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym wypadku nie masz trusted, czyli płacisz na rachunek powierniczy, a oni przekazują pieniądze na konto sprzedającego po tym, jak tracking pokaże, że paczkę dostarczono.

Komentarze można wystawiać pięć dni po odbiorze przesyłki - chrono informuje o tym mailami.

Popraw mnie jeśli się mylę, rachunek powierniczy działa tak, że kiedy odbiorę paczkę to muszę kliknąć potwierdzenie (po sprawdzeniu zawartości) i dostaję informację, że pieniądze sprzedający otrzyma po ~5 dniach, CHYBA że kliknę drugi raz natychmiastową wypłatę. Owe ~5 dni masz dlatego, aby zapoznać się że zegarek nie posiada wad. Ja to skojarzyłem z usługą trusted, sądziłem jednak że w przypadku zakupu od nieprofesjonalnego sprzedawcy usługa ta inaczej się nazywa. Coś już tam kupowałem, więc takie wysnułem wnioski ALE mogłem cos przeoczyć.

Zastanawiałem się co się stanie w momencie, jeśli po 2 dniach dostrzeżesz wadę i poprosisz chrono o wyjaśnienie oraz wstrzymanie płatności.

Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dotąd kupowałem tylko od sprzedawcy profesjonalnego i o ile pamiętam nie musiałem klikać potwierdzenia odbioru - zassali sobie info z trackingu, że paczka została dostarczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dotąd kupowałem tylko od sprzedawcy profesjonalnego i o ile pamiętam nie musiałem klikać potwierdzenia odbioru - zassali sobie info z trackingu, że paczka została dostarczona.

Aha ... to ja u profesjonalnego dotąd nie kupowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.