Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Modigliani

Pasek do Duro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Parę dni temu zakupiłem swój drugi "świadomy" zegarek, Casio Duro, także jest to dopiero mój początek przygody z zegarkami.

Zapytanie mam takie, jakie paski macie/polecacie do niego? Zdjęcia mile widziane.

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Świadomy" powiadasz? Ok. Z tego co sam sprawdziłem w google, do zegarka podchodzą paski 22mm, Jaki? Jakikolwiek Ci się spodoba. Ma standardowe rozwiązanie mocowania teleskopów, jak widziałem podejdzie zarówno guma jak i nato. Niespecjalnie widzę tutaj pole do roztrząsania tematu i dzielenia włosa na czworo przy zegarku, którego cena (nie zrozum mnie źle) to 250-300 pln. Poczytaj najpierw forum, zastanów się, jaki styl paska najbardziej Ci odpowiada do codziennego noszenia i kolejnym "świadomym" zakupem będzie pasek i jakikolwiek nie będzie - chyba, że pójdziesz w szyty na zamówienie pasek ze skóry egzotycznej - nie będzie to życiowa decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Świadomy" powiadasz? Ok. Z tego co sam sprawdziłem w google, do zegarka podchodzą paski 22mm, Jaki? Jakikolwiek Ci się spodoba. Ma standardowe rozwiązanie mocowania teleskopów, jak widziałem podejdzie zarówno guma jak i nato. Niespecjalnie widzę tutaj pole do roztrząsania tematu i dzielenia włosa na czworo przy zegarku, którego cena (nie zrozum mnie źle) to 250-300 pln. Poczytaj najpierw forum, zastanów się, jaki styl paska najbardziej Ci odpowiada do codziennego noszenia i kolejnym "świadomym" zakupem będzie pasek i jakikolwiek nie będzie - chyba, że pójdziesz w szyty na zamówienie pasek ze skóry egzotycznej - nie będzie to życiowa decyzja.

Następnym razem napiszę jak kupię Rolexa.

Nie rozumiem nastawienia, chyba , że jest to forum dla Testovironów i Kruszwilów to mój błąd albo szkoda Ci przestrzeni w internecie.

Mógłbym kupić zegarek dziesięć razy droższy ale po co, jak się może okazać, że nie będę go nosił. Wolę najpierw ponosić różne rodzaje i przekonać co mi się podoba. A "szpanować" to wolę w inny sposób. Ten mi się na chwilę obecną podoba i nie mam problemu z tym żeby go nosić.

Całkiem spoko na egzotyku wygląda :D

Zdjęcie z neta

a1933ac9d495b4b104993caef78962c5.jpg

A tak serio to ja takie zegarki widzę na każdym czarnym/brązowym prostym pasku z pętelkami (tak jak na foto wyżej) :)

Rzeczywiście, całkiem spoko wygląda :D

Popatrzę na necie ale też myślałem, że sporo osób ma ten zegarek i mają jakieś ciekawe paski do niego tak żeby się przekonać jak to w rzeczywistości wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja go widzę na czymś w rodzaju Liberty Hirscha z białym szyciem. Brązowy czy czarny to już Twój wybór.

Nie przepadam ani za gumiakami ani za szmaciakami, stąd stanowczo optuję za skórką :).

40718442765_07660536a7_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem napiszę jak kupię Rolexa.

Nie rozumiem nastawienia, chyba , że jest to forum dla Testovironów i Kruszwilów to mój błąd albo szkoda Ci przestrzeni w internecie.

Mógłbym kupić zegarek dziesięć razy droższy ale po co, jak się może okazać, że nie będę go nosił. Wolę najpierw ponosić różne rodzaje i przekonać co mi się podoba. A "szpanować" to wolę w inny sposób. Ten mi się na chwilę obecną podoba i nie mam problemu z tym żeby go nosić.

Nie dziwię się, że nie rozumiesz, bo chodziło mi zupełnie o co innego. Z resztą, napisałem specjalnie, żebyś nie zrozumiał mnie przypadkiem źle, ale właśnie Ty przyjąłeś to całkowicie na odwrót - może niepotrzebnie określałem kwotę za jaką kupiłeś zegarek, bo akurat ona nie ma tutaj aż takiego znaczenia.

Dla mnie, mógłbyś sobie kupić zegarek i sto razy droższy, co nie zmieni faktu, że:

- po pierwsze, to nadal będzie zegarek w stalowej kopercie ze standardowym mocowaniem, czarną tarczą i białymi indeksami - nie musi mieć specjalnie dobieranego mocowania zwężania, docinania, itp. Kolory też nie są jakoś specjanie wymagające.

- po drugie, nie napisałeś wogóle do jakiego stroju będziesz ten zegarek nosił, co lubisz, itp.

Poza tym dobór paska do normalnego użytku to nie jest jakaś wiedza tajemna i o prostu kupisz taki, jaki będzie Ci się podobał, jak ktokolwiek ma coś polecić, skoro każdy ma inny gust i nie jest to pasek do zastosowań profesjonalnych/ekstremalnych, by móc cokolwiek polecać.

Czy zgodnie z poleceniem zamówisz teraz robiony ręcznie pasek ze skóry egzotycznej w cenie zegarka, bo ktoś tak napisał na forum? Przecież taki pasek nie jest w żaden sposób "dedykowany" do tego modelu, a i tobie wogóle może nie podejść takie rozwiazanie, bo jak pokazał kolega zodiak7, ten sam zegarek może zmienić swój wygląd przez inny dobór paska, ale nadal ma on się podobać przede wszystkim właścicielowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zakupione coś zostało do Duro?Sam kupiłem i to fajny nieprzeceniony zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.