Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

xgrabix

Zegarek do 800 automat

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Dostałem od żony pod choinkę orienta,miał to być mój pierwszy automat lecz w sklepie internetowym mają błąd i wyszedł kwarcowy, tak więc będzie trzeba odeslac no i poszukać automatu do 800 zł. Znalazłem takiego o to orienta https://www.citywatches.ie/product/orient-automatic-sun-and-moon-et0t004d-mens-watch/

Oraz takiego Lorusa

https://www.zegarek.net/zegarki/lorus/zegarek_lorus_rl423ax9g.html

Nie ukrywam że orient o wiele ladniejszy, ale jak wygląda to z jakością i czy może coś innego polecacie w tym przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO Orient to bardzo dobry kierunek! W ramach alternatywy na pewno warto przyjrzeć się też modelom od Seko - IMO bardzo ciekawie prezentuje się linia Recraft (np. model SRPC13K1), tylko potrzebny jedt do nich raczej większy nadgarstek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a czy ktoś robił już zakupy na stronie citywatches.ie? Jeśli tak to jak wygląda sprawa z gwarancją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

SNZG to spoko opcja, jak szukasz zegarka w stylu field/military. Znajdziesz na naszym forum moją recenzję tego modelu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc padło na Seiko. Dzięki za pomoc Fidelio, a teraz pozostało czekać za przesyłka zacząć odkładać do skarbonki na następny zegateczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No to jak już dotrze, koniecznie pochwal się nim i wstaw jakieś zdjęcia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy????. Liczę że do przyszłego piątku będzie juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc zegareczek dotarł. Na moją nie za dużą rękę w sam raz według mnie  :)  . Ogólnie mnie się podoba i to bardzo ale wiadomo to kwestia gustu. Co do sklepu citywatches  jestem bardziej na nie niż na tak puki co. Z plusów jest to że paczka dotarła już w poniedziałek tak wiec bardzo szybko, bo zamówiłem w czwartek popołudniu. No i teraz pora na minusy bo to był chyba jedyny puki co. Pierwszy to taki, że nigdzie nie pisali na stronie że zegarki są wysyłane z Singapuru tak więc do całego kosztu musiałem doliczyć jeszcze 109zl  podatku :( . Także to największy minus. Drugi to taki, że jak się zmienia dzień tygodnia to przez 3 godziny w nocy jest  ona zamiast standardowo po angielsku to jest po indyjsku, a przynajmniej mi się tak wydaje ( zawsze można się nauczyć nowego języka co nie   :) ) . Napisałem do nich maila i jestem ciekaw co odpiszą.

Zapomniałem o zdjęciach  :)

post-87505-0-99968400-1546525094_thumb.jpg

post-87505-0-31310400-1546525139_thumb.jpg

post-87505-0-12073400-1546525170_thumb.jpg

post-87505-0-21055100-1546525286_thumb.jpg

post-87505-0-62379400-1546525303_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratki raz jeszcze :-) Ja już nie pamiętam, czy mój SNZG miał podwójne (w dwóch językach oznaczenie) dnia tygodnia. Ale być może w takim przypadku wcale nie jest to anomalia. Pewnie jakiś spec od 7s36 musiałby się tu wypowiedzieć :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki raz jeszcze :-) Ja już nie pamiętam, czy mój SNZG miał podwójne (w dwóch językach oznaczenie) dnia tygodnia. Ale być może w takim przypadku wcale nie jest to anomalia. Pewnie jakiś spec od 7s36 musiałby się tu wypowiedzieć :-)

Dzięki dzięki, dobrze, że przez trzy godzinki tylko pokazuje w tym języku a nie na odwrót  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Generalnie w tych werkach (dotyczy to też 7s26) nie ma szybkiej zmiany daty, co pewnie sam już zauważyłeś. I faktycznie może być w związku z tym tak, jak napisałem powyżej. Daj znać, co Ci odpowiedzą :-)

BTW, w przypadku tego sklepu to z opłatami i tak trzeba było się liczyć. Co prawda info o Singapurze jest dość dobrze zakamuflowane, ale z ogólnych informacji wynika, że to kanadyjski sklep, a skoro tak, to opłaty (zasadniczo VAT) w zasadzie pewne ;-) Ale zakładam, że i tak masz go taniej, niż w ramach krajowej dystrybucji :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowe dla dwujęzycznych datowników i tego mechanizmu. Żadna anomalia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Znakiem tego intuicja dobrze mi podpowiadała ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość desmaer

Tak, u mnie miedzy 12 a 3 mam po hiszpańsku. Ale to nie problem i tak śpię

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też potwierdzę. W moim Recrafcie z tym mechanizmem i dwujęzycznym datownikiem jest identycznie i jest to zupełnie normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wrzucam odpowiedz co mi przysłali

Zgodnie z naszymi zapisami otrzymałeś właściwy zegarek.

Wniosek o dodatkową płatność dotyczy należności celnych przywozowych pobieranych przez
zwyczaje w twoim kraju. Firma kurierska zbiera i przekazuje dalej
tej kwoty odpowiednim władzom w twoim kraju. Tak jak
wyjaśnione na naszej stronie internetowej, opłaty za wysyłkę są opłacane przez nas, ale Import
cła (jeśli występują) są zawsze obowiązkiem kupującego.
Żałujemy, że musieli Państwo zapłacić należności celne przywozowe, proszę zrozumieć, że my
nie mają nad tym kontroli. Mamy nadzieję, że rozwiąże to Państwa obawy.

Zawsze staramy się zapewnić najlepszą obsługę naszym klientom.
Ponieważ jesteś naszym cennym klientem, udzielimy ci rabatu
następny zakup u nas.

Proszę znaleźć załączoną fakturę.

Pozdrowienia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.