Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sylar

Casio EFA-120L-1A1 Jako ciekawy casualowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim witam gdyż jest to mój pierwszy post na forum. 

Rozglądając się za tanim casualowym zegarkiem trafiłem na wspomniany model. Można go dostać już za ok 300 zł co jest dobrą ceną. Z rzeczy jakie mnie w nim zainteresowały to wskazówki razem z wyświetlaczem, fakt że posiada niecodzienną funkcję jaką jest termometr oraz że jest na pasku. Czy w podobnej cenie można znaleźć coś równie ciekawego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się ten zegarek podobał... Na renderach.

Niestety w realu wygląda dużo, dużo, dużo, gorzej. Wskaźniki LCD słabo widoczne, tarcza w negatywie LCD mało czytelna, zegarek nie ma wskazówki sekundnika. Poza tym profil zegarka jest taki "brzuchaty" "cebulasty" osobiście nie podoba mi się taki styl na ręce.  Przypuszczam, że po pół roku wstydziłbyś się go założyć na rękę i zegarek walał by ci się po szufladach. Dołóż trochę siana za 500-600zł kupisz kwarcowego g-schocka lub seiko w automacie. Oba zegarki nie do zajechania i dobre do wszystkiego.

Przeszukaj dokładnie YT, może wychwycisz detale i wygląd/czytelność zegarka na ręce. 

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam koledze zacząć szukać używany. Nowy kosztuje 300 a używany za 100 w dobrym stanie uda się znaleźć. Ja sam tak zaczynałem tyle że z modelem efa 116. Ogólnie rzecz biorąc wskazówki i wyświetlacz fajna sprawa ale jak kolega wyżej napisał wyświetlacz może być nie czytelny. Jednak biorąc pod uwagę markę nawet jak będzie nie czytelny spokojnie możesz z niego zrobić woła roboczego (sam swojego efa używałem chyba już wszedzie) a nic złego mu się nie stanie. Stąd moim zdaniem kup używany, a jak koniecznie chcesz nowy obejrzyj go porządnie przed zakupem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten model od 4 lat i jestem bardzo zadowolony. "Bryła" zegarka jest rzeczywiście niezbyt zgrabna, ale tarcza mi się mega podoba. I do tego ten pasek, dla mnie bomba. No ale, tak jak napisał kolega wyżej, koniecznie oglądnij przed zakupem. Zwłaszcza jak Ci na ręce leży. Co do funkcji termometru, to aby uzyskać rzetelny pomiar należy ściągnąć zegarek z ręki. Inaczej, ciepło twojego ciała będzie zakłamywać pomiar. Jeżeli chodzi o czytelność wyświetlacza, to w mojej subiektywnej opinii jest w porządku. Tylko że ja z reguły odczytuje godzinę że wskazówek, a z wyświetlacza korzystam tylko gdy jest ciemno (często korzystając z podświetlenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nigdzie u siebie w mieście nie mogę go dorwać do "pomacania". Wybredny jakoś nie jestem obecnie noszę prawie 20 letni casio W 729 h  :D . Jeśli idzie o wygląd to jego nietuzinkowy jest dla mnie atutem. Jeśli idzie o termometr to często pływam w zimie i fajnie by było wiedzieć dokładnie jaka jest temp wody. Szukając jakichś filmów o tym zegarku praktycznie wszystko jest po rosyjsku czemu ?? Zegarek chce kwarcowy. G-shocki fajne zegarki ale akurat nie tego teraz szukam. Podoba mi się wizualny zamysł lini edifice i czegoś w tym stylu bym szukał jako alternatywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek zakupiony na żywo prezentuje się bardzo zacnie. Na ręce został od razu zauważony w pracy. Rozumiem że skórzany pasek musi się jeszcze ułożyć na ręce?  Co do wyświetlacza fajne że jest "nieczytelny" bo zegarek sprawia wrażenie jakby były tylko wskazówki a potem zaskoczenie. Funkcja podświetlenia ruchem ręki sprawdza się wyśmienicie a krótki jego czas w niczym nie przeszkadza w odczycie godziny. Jestem zadowolony z zakupu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.