Sami96 0 #1 Napisano 17 Stycznia 2019 Witam! Zacznę od tego, że aż wstyd zwracać mi się z tym problemem do Was, ale cóż, sam sobie nie umiem pomócOtóż postanowiłem wymienić baterie w swoim pierwszym g shocku (GA 100)i... zaczynam żałować tej decyzjiPo wymianie baterii nie działa przycisk mode. Nie działa, to znaczy brak reakcji, jest to tym bardziej irytujące, iż nie da się nawet normalnie nastawić godziny.Czy ktoś może wie, w czym może tkwić problem? Otóż troszkę poczytałem w międzyczasie, jednak nie chcę dłużej bawić się w metodę prób i błędów tylko po to, by pogorszyć sytuację.Nie wiem, czy problem może nie tkwić we wsadzaniu tej plastikowej osłonki pod bezelem, cały czas wydaje mi się jakby była ona tam lekko na siłę, ale ustawiam ją w jedynym poprawnym ułożeniu i faktycznie w niektorych miejsach mozna poczuć opór, jakby nie była docisnieta. Wszystkie inne przyciski działają. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9868 #2 Napisano 17 Stycznia 2019 Witam! Zacznę od tego, że aż wstyd zwracać mi się z tym problemem do Was, ale cóż, sam sobie nie umiem pomócOtóż postanowiłem wymienić baterie w swoim pierwszym g shocku (GA 100)i... zaczynam żałować tej decyzjiPo wymianie baterii nie działa przycisk mode. Nie działa, to znaczy brak reakcji, jest to tym bardziej irytujące, iż nie da się nawet normalnie nastawić godziny.Czy ktoś może wie, w czym może tkwić problem? Otóż troszkę poczytałem w międzyczasie, jednak nie chcę dłużej bawić się w metodę prób i błędów tylko po to, by pogorszyć sytuację.Nie wiem, czy problem może nie tkwić we wsadzaniu tej plastikowej osłonki pod bezelem, cały czas wydaje mi się jakby była ona tam lekko na siłę, ale ustawiam ją w jedynym poprawnym ułożeniu i faktycznie w niektorych miejsach mozna poczuć opór, jakby nie była docisnieta. Wszystkie inne przyciski działają. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.Bez przyjrzenia się z bliska ciężko będzie coś zdalnie zaradzić. Sprawdź przede wszystkim, czy trzpień przycisku popycha blaszkę na płytce tak, że ta dochodzi do swojego styku w tym miejscu? Być może podczas otwierania zegarka dostał się tam pomiędzy jakiś nawet drobny pyłek i skutecznie robi za izolację tym samym nie pozwalajac układowi "wyczuć", że przycisk jest właśnie wciskany. Możliwe również, że moduł w kopercie się minimalnie obrócił i to wystarczyło, aby trzpień przycisku nie trafiał pod odpowiednim kątem w blaszkę. Tak na szybko to tyle mi przychodzi do głowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach