Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomasz Sitkowski

Naprawa stopera

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Mam prośbę o pomoc w sprawie naprawy stopera radzieckiego Slawa. Średnica stopera 65 mm, zdjęcie poniżej.

zegarki121az8.th.jpg

Zawsze marzył mi się taki stoper mechaniczny, no i mam go, ale uszkodzony po upadku. Lokalny zegarmistrz ocenił, że jest uszkodzone koło minutowe i nie ma części i nie może podjąć się naprawy.

Może ktoś może mi pomóc w reperacji takiego stopera, czy jest to możliwe w ogóle ?..lub wskazać kontakt na kogoś, kto może podjąć się takiej raperacji. Jeśli to możliwe, to może zegarmistrz z terenów Warszawy.

Bardzo proszę o pomoc, z pozdrowieniami: Tomek Sitkowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taki stoper - piękna zabawka! Mysle, że powinienes po prostu pochodzić z tym stoperem po róznych zakładach i popytać - na pewno niejeden zegarmistrz w Warszawie bedzie miał do niego części. Druga możliwość to poszukać drugiego na części - nawet dośc często się trafiają na Allegro.

Myslę, że warto za rozsądna cene naprawić ten stoper.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawiałem takiei stopery. Nie każdy zearmistrz się tym zajmował. Konieczne przy naprawie było dorabianie części. Trzeba go by było zobaczyć. Proszę się skontaktować telefonicznie 0 691 045 744

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Dziękuję za odpowiedzi. Znalazłem w Warszawie zegarmistrza, ktory podjął się naprawy, po obejrzeniu stopera stwierdził, że uszkodzenia są większe, są uszkodzone trzy osie. Jak będzie po naprawie, to za tydzień zdam relację.

A poradziłem sobie w sposob następujący. Wybrałem w GOOGLE temat : Panorama firm, z dziedziny zegarmistrzostwo i z regionu miasta Warszawa. Uzyskalem 131 adresów i dokonałem kilku telefonów. Udało się natrafić prawie od razu na dwóch chętnych do naprawy zagarmistrzów, wybrałem bliższego z adresu. Piszę to aby może w ten sposób przybliżyć szukającycm sposobu naprawy zegarków metody poszukiwań zegarmistrza.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :!:

Jeszcze dwa pytania do Wocia 19 (lub innych Klubowiczów orientukących się w cenach, np. naprawy):

1) Jaką cenę trzeba by zaplacić na Allegro - jeżeli pamiętasz w jakiej cenie chodzily takie stopery :?:

2) Jaką cenę masz na myśli, określająć naprawę jako "za rozsądną cenę :?: "

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoper już naprawiony, co kosztowalo mnie 180 zl, czy dużo?

Jak stwierdzil Wocio, to zależy od punktu widzenia. Sam stoper można podobno było kupić na Alegro w cenie 30 -50 zl. Trzeba zapewne trafić na okazję, kiedy się pojawi, a w tym przypadku musiałem czekać tylko na naprawę. Podobno nowy stoper rosyjski (i gorszy) wg Wocia, mozna kupić za okolo. 250 zł. A więc tu mam zysk. Jeżeli chciałbym kupić nowy stoper Hanharta, to cena byłaby prawdopodobnie nie mniejsz od 1000 zł, a więc też dalem mniej.

Postaram się jeszcze raz wkleić zdjęcia jak uda mi się zrobic lepsze od wklejonego.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sam chętnie bym taki stoper kupił, ale sprawny :wink:

A ile byś był w stanie za niego dać?

Pozdro

Za tyle ile napisałeś (czyli 120-150 zł) jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:shock: Hojny jesteś! Jeśli jesteś zdecydowany, to coś się załatwi.

Pozdro

Jakbyś taką Sławę miał to daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.