ponuryx 0 #1 Napisano 18 Czerwca 2019 Dzień dobry.Zakupiłem U680 skyhawk blue angels i nie potrafię ustawić czasu letniego. Postępuję zgodnie z instrukcją, na wyświetlaczu czasu światowego pojawił się skrót smt, ale po synchronizacji czasu pozostaje czas zimowy. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 147356 #2 Napisano 18 Czerwca 2019 Dzień dobry.Zakupiłem U680 skyhawk blue angels i nie potrafię ustawić czasu letniego. Postępuję zgodnie z instrukcją, na wyświetlaczu czasu światowego pojawił się skrót smt, ale po synchronizacji czasu pozostaje czas zimowy. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc.W moim Citizenie cc3001-51l, czas letni i zimowy przestawia się ustawiając koronkę w pozycji 1 a następnie naciska przycisk poniżej koronki, być może tak samo będzie u Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponuryx 0 #3 Napisano 18 Czerwca 2019 W moim Citizenie cc3001-51l, czas letni i zimowy przestawia się ustawiając koronkę w pozycji 1 a następnie naciska przycisk poniżej koronki, być może tak samo będzie u Ciebie.Niestety u mnie to nie działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlueAmper 5 #4 Napisano 18 Czerwca 2019 Na wyświetlaczu powinno być ON lub smt ON.Wtedy zegarek automatycznie przestawia czas letni/zimowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 147356 #5 Napisano 18 Czerwca 2019 Niestety u mnie to nie działaNajlepiej przejdź się do najbliższego salonu SWISS-a, albo innego gdzie sprzedają Citizeny i poproś sprzedawcę o pomoc. Za pomoc dasz mu dychę lub dwie i wszyscy będą zadowoleni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlueAmper 5 #6 Napisano 18 Czerwca 2019 od razu salon? SMT to nazwa funkcji ,,,,, on..automatyczny czas letni - zimowy ,,,off czas standardowy czyli zimowy. Myślę że kolega nie ogarnął funkcji i ustawienia w tym zegarku L) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 147356 #7 Napisano 18 Czerwca 2019 od razu salon? SMT to nazwa funkcji ,,,,, on..automatyczny czas letni - zimowy ,,,off czas standardowy czyli zimowy. Myślę że kolega nie ogarnął funkcji i ustawienia w tym zegarku L) A cóż w tym dziwnego? Salon z kompetentnym sprzedawcą to rozwiązanie bezstresowe a jak widać kolega ma problem. A salon to nie mordownia można pójść. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlueAmper 5 #8 Napisano 18 Czerwca 2019 Masz racje w 101 % ,,,,ja wymieniem zegarek bo nie wiedziałem o opcji kalibracji wskazówek, Do dziś żałuje: oddałem pudełkowy na ten z wystawy - skorygowany ( bo,,,doszedłem do tego po lekturze na Forum a wystarczyło 3 minuty , 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 147356 #9 Napisano 18 Czerwca 2019 Masz racje w 101 % ,,,,ja wymieniem zegarek bo nie wiedziałem o opcji kalibracji wskazówek, Do dziś żałuje: oddałem pudełkowy na ten z wystawy - skorygowany ( bo,,,doszedłem do tego po lekturze na Forum a wystarczyło 3 minuty , Nie wiem po co ta ironia. Pewniej się z tym czujesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach