drunkgravity 0 #1 Napisano 12 Sierpnia 2019 Jak w temacie zastanawiam się między orientem https://www.olx.pl/oferta/orient-sun-moon-fet0t002b0-CID87-IDACsm1.html#ca26e51bcf a Tissotem Prc z naszego bazarku. Ktoś mi pomoże co wybrać szukam czegoś na codzień ale fajnie gdyby można było założyć też do koszuli. Do Tissota przekonuje mnie jego wygląd ładny czysty i jakoś subiektywnie marka wydaje mi się ciekawsza ale jest na kwarcu a rozglądałem się za automatami ( początkowy pułap wynosił 450 zł ^^) za to orient fajnie wygląda na tym meshu i jest mniej sportowy BTW co sądzicie o tym ogłoszeniu warto brać bo cena sporo niższa od sklepowej to chyba nie podróbka ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #2 Napisano 12 Sierpnia 2019 Akurat ten Orient jest zrobiony w estetyce chińskich bazarowych biznesmenów: dużo totalizatorów udających zegarek z wyższej półki porozrzucanych po cyferblacie i "sun & moon" imitujacy fazy Księżyca. Daruj go sobie. Kup albo Tissot, albo poszukaj czegoś bardziej interesującego. Ostatnio polecałem komuś takie cudo: Marka nie gorsza od Orienta (w środku 7s26 od Seiko), w świetnej cenie:https://zegarownia.pl/zegarek-meski-lorus-classic-automatic-rl435ax9g 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3 Napisano 12 Sierpnia 2019 Pomyślałbym o Oriencie, ale innym ;-) Co do przeładowania tarczy i imitacji moonphase w tym konkretnym Oriencie, to zgadzam się z Kolegą @Zeno ;-) Co oryginalności tego Orienta, to IMO wszystko wyglada ok. I jeszcze jedno, Tobie ma się podobać, a nie mam. Więc jak podoba Ci się ten Orient, to kup go :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kind33 0 #4 Napisano 12 Sierpnia 2019 Ja tam wolę coś ,, Swiss made,,; więc wybrałbym Tissota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5 Napisano 12 Sierpnia 2019 Ja tam wolę coś ,, Swiss made,,; więc wybrałbym Tissota. Myślisz, że to "swiss made" na tym poziomie cenowym ma jakieś znaczenie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kind33 0 #6 Napisano 12 Sierpnia 2019 Pewnie nie, ale akurat do Tissota mam sentyment, był moim pierwszym Szwajcarem, sprawował się długie lata dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #7 Napisano 12 Sierpnia 2019 Pewnie nie, ale akurat do Tissota mam sentyment, był moim pierwszym Szwajcarem, sprawował się długie lata dobrze Bo to generalnie w porządku zegarki są, co IMO w szczególności dotyczy modeli z linii Heritage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach