Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

drunkgravity

Orient czy Tissot

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie zastanawiam się między orientem https://www.olx.pl/oferta/orient-sun-moon-fet0t002b0-CID87-IDACsm1.html#ca26e51bcf a Tissotem Prc z naszego bazarku. Ktoś mi pomoże co wybrać szukam czegoś na codzień ale fajnie gdyby można było założyć też do koszuli. Do Tissota przekonuje mnie jego wygląd ładny czysty i jakoś subiektywnie marka wydaje mi się ciekawsza ale jest na kwarcu a rozglądałem się za automatami ( początkowy pułap wynosił 450 zł ^^)  za to orient fajnie wygląda na tym meshu i jest mniej sportowy  BTW co sądzicie o tym ogłoszeniu warto brać bo cena sporo niższa od sklepowej  to chyba nie podróbka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ten Orient jest zrobiony w estetyce chińskich bazarowych biznesmenów: dużo totalizatorów udających zegarek z wyższej półki porozrzucanych po cyferblacie i "sun & moon" imitujacy fazy Księżyca. Daruj go sobie.

Kup albo Tissot, albo poszukaj czegoś bardziej interesującego. Ostatnio polecałem komuś takie cudo:

zegarek-meski-lorus-classic-automatic-rl

Marka nie gorsza od Orienta (w środku 7s26 od Seiko), w świetnej cenie:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-lorus-classic-automatic-rl435ax9g

:D

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pomyślałbym o Oriencie, ale innym ;-) Co do przeładowania tarczy i imitacji moonphase w tym konkretnym Oriencie, to zgadzam się z Kolegą @Zeno ;-) Co oryginalności tego Orienta, to IMO wszystko wyglada ok. I jeszcze jedno, Tobie ma się podobać, a nie mam. Więc jak podoba Ci się ten Orient, to kup go :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wolę coś ,, Swiss made,,; więc wybrałbym Tissota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja tam wolę coś ,, Swiss made,,; więc wybrałbym Tissota.

Myślisz, że to "swiss made" na tym poziomie cenowym ma jakieś znaczenie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie, ale akurat do Tissota mam sentyment, był moim pierwszym Szwajcarem, sprawował się długie lata dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pewnie nie, ale akurat do Tissota mam sentyment, był moim pierwszym Szwajcarem, sprawował się długie lata dobrze

Bo to generalnie w porządku zegarki są, co IMO w szczególności dotyczy modeli z linii Heritage  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.