Gość maritimeeng #26 Napisano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Kupilem na bransolecie. Bransa duzo lepsza niż np. w Sumo. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacperPL 2 #27 Napisano 22 Stycznia 2020 Ja już przerobiłem 051, dziś przyszedł do mnie 061. Oba zegarki są świetne, dla mnie wielki plus za przewiercone uszy, bo w kilka sekund mogę założyć nato, co często robię. Na ten moment bardziej mi odpowiada 061, ze względu na mniejszą prezencję na nadgarstku. Swoją drogą, chętnie odkupię 1-3 ogniwa do oryginalnej bransolety, ponieważ kupiony przeze mnie egzemplarz 061 niektóre ogniwa dość mocno porysowane i mnie to gryzie w oczy (wskazówki co do sposobu pozbycia się rys miło widziane...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #28 Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Rys się nie pozbędziesz bo bransa i koperta są pokryte diashieldem. W teorii mozna by to spolerowac ale to trzeba by cala koperte i bransolete. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daroko 370 #29 Napisano 26 Stycznia 2020 BiedaBond:) Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #30 Napisano 31 Stycznia 2020 Upgrade 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emzet 2506 #31 Napisano 4 Lutego 2020 Idzie luty... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #32 Napisano 4 Lutego 2020 bransa ze strapcode? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emzet 2506 #33 Napisano 4 Lutego 2020 bransa ze strapcode? Tak. Mam nadzieję, że bez wirusa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #34 Napisano 4 Lutego 2020 Nadal cieszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #35 Napisano 10 Lutego 2020 Dzisiaj tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anderson1976 0 #36 Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Przymierzam się właśnie do zakupu jednego z takich. Czym różni się MM200 od 62MAS'a? Na papierze w specyfikacji wydają się być identyczne, nie to co w wyglądzie. Z racji tego, że jesteście posiadaczami tych zegarków, myślę, że macie jakieś z nimi doświadczenie. Pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2020 przez anderson1976 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #37 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Przymierzam się właśnie do zakupu jednego z takich. Czym różni się MM200 od 62MAS'a?W sensie specyfikacji (werk, materiały, wykończenie) to są identyczne zegarki. Różnice są w designie: - 62mas ma ociupinkę mniejszą kopertę- 62mas ma odrobinę wypukły szafir, mm200 plaski- lokalizacja koronki w obu zegarkach jest inna- kształt indeksów inny To są dobre zegarki. Zastanów się, czy nie lepiej wziąć wersję na bransie. Oryginalny, silikonowy pasek seiko to koszt ~300 zl a oryginalna bransa to 2k potrafi kosztowac. Pasek łatwo zmienisz bo oba modele mają przewiercone uszy dla ułatwienia tej czynności na plus dla bransolety jest jeszcze to, że zapięcie jest frezowane a nie z bitej blaszki. PS są wersje na bransie z paskiem od razu w zestawie: https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-spb097j1 Edytowane 12 Lutego 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #38 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) W sensie specyfikacji (werk, materiały, wykończenie) to są identyczne zegarki. Różnice są w designie: - 62mas ma ociupinkę mniejszą kopertę- 62mas ma odrobinę wypukły szafir, mm200 plaski- lokalizacja koronki w obu zegarkach jest inna- kształt indeksów inny To są dobre zegarki. Zastanów się, czy nie lepiej wziąć wersję na bransie. Oryginalny, silikonowy pasek seiko to koszt ~300 zl a oryginalna bransa to 2k potrafi kosztowac. Pasek łatwo zmienisz bo oba modele mają przewiercone uszy dla ułatwienia tej czynności na plus dla bransolety jest jeszcze to, że zapięcie jest frezowane a nie z bitej blaszki. PS są wersje na bransie z paskiem od razu w zestawie: https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-spb097j1Bieda mas ma mniejsza kopertę ale optycznie jest większy i na nadgarstku czuć go jako większego. Bransoleta to koszt 200$ Edytowane 12 Lutego 2020 przez MieszkoMieszko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #39 Napisano 12 Lutego 2020 W oficjalnej dystrybucji 2k.... https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-bransoleta-ze-stali-nierdzewnej-m01x331h0.htm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #40 Napisano 12 Lutego 2020 O ja pintol3... To już nawet śmieszne nie jest... Teraz wiem dlaczego ale wygląda z jakością po prostu bransoleta warta 2ka zegarek 1k.wszystko się zgadza Seiko dalej robi w tym przedziale cenowym najlepsze zegary :-D :-D https://www.gnomonwatches.com/collections/seiko-accessories/products/seiko-bracelet-for-prospex-sbdc061-63-ref-m01x431 https://www.gnomonwatches.com/collections/seiko-accessories/products/seiko-bracelet-for-prospex-sbdc051-053-055-059-ref-m01x331h0 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anderson1976 0 #41 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Orientujecie się może w jakim przedziale cenowym dostane 62MAS'a albo MM200? Edytowane 12 Lutego 2020 przez anderson1976 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #42 Napisano 12 Lutego 2020 A jaki konkretnie model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anderson1976 0 #43 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Te co dawałem wcześniej na zdjęciach, chociaż kolor nie gra głównej roli, np. SPB079J1 albo SPB053J1. A jaki konkretnie model? Edytowane 12 Lutego 2020 przez anderson1976 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #44 Napisano 12 Lutego 2020 Przy obecnych promocyjnych cenach w polskiej dystrybucji typu zegarownia lub inne tego typu wymysły a sprowadzeniem prosto z Japonii plus opłaty celne wychodzi na jedno i to samo. Z japońskich sklepów mogę polecić Seyajapan i Japan online store Ja swoje modele SBDC 055 i SPB097 (popełniłem dwie recenzje) kupiłem w PolsceJeden seiko spb053 jest na olx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #45 Napisano 26 Lutego 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #46 Napisano 2 Marca 2020 MM200 Joker&Cygan Edyszyn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16023 #47 Napisano 2 Marca 2020 Fatalnie wygląda bez maskownic. Kolorami pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #48 Napisano 2 Marca 2020 Prawda. Jakoś koncept noszenia bransolety bez maskownic (straight end) w takich zegarkach kompletnie mi nie leży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #49 Napisano 2 Marca 2020 Ten drugi to nie Ginza special/lmited edition? Ten drugi to nie Ginza special edition? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #50 Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) Ten drugi to nie Ginza special/lmited edition?Ale skad cyklop??? EdytaGinza ma czarny bezel i białe cyfry na nim...No i oczywiscie brak cyklopa Edytowane 2 Marca 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach