ninetyone 0 #1 Napisano 17 Grudnia 2019 Cześć Wszystkim,Mam dylemat... Szukam divera w okolicach 1000 zł. Wybrałem te: Orient Mako II, Orient Ray II, Seiko SRPD55K1, Tisell Submersible. W głowie był też Deep Blue, ale im mniejszy tym lepszy, a Deep ma 49 mm długości. Najchętniej kupiłbym SKX013, ale już ciężki temat Tisell jest na końcu listy ze względu na cenę, ale jeśli macie o nim zdanie śmiało piszcie - może uda się wynegocjować dobrą cenę. Pomóżcie mi coś wybrać Wszystko podobają mi się jednakowo, ale wybrać mogę tylko jednego. Teoretycznie jest też SKX007. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosmala 12 #2 Napisano 17 Grudnia 2019 Jak to SKX-013 to ciężki temat? pełno tego w znanym portalu aukcyjnym inna sprawa że w tej cenie można już szukać żółwia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26118 #3 Napisano 17 Grudnia 2019 Tisell'a bym odpuścił.Niby szafir, ale ceny ostatnio są wyśrobowane. Mam orient Ray 2 i SKX. Oba wystawiłem na bazarku. Podeślę linki. SKX nosi się jak mniejszy. Szukałem 013. Mam 007, ale teraz też wybrałbym 007.Mam nadgarstek 16,5 cm i pasuje. Profilacja koperty działa zmniejszając. Ray też odbierałem jako wygodny. Ceny do negocjacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninetyone 0 #4 Napisano 17 Grudnia 2019 Jak to SKX-013 to ciężki temat? pełno tego w znanym portalu aukcyjnym inna sprawa że w tej cenie można już szukać żółwia Faktycznie. Szukałem wszędzie tylko nie tam Pytanie tylko jak z negocjacją cen. A co to ten żółw? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26118 #5 Napisano 17 Grudnia 2019 Jakiś skur........ usunął moje ogłoszenia sprzedaży !!!! Jeśli jesteś zainteresowany Rayem albo SKX 007 napisz.Podeślę fotografie.Natomiast Seiko Żółw czyli Turtle to model Seiko o sporej kopercie.Masywna i szeroka, ale z krótkim lug to lug.Miałem.Uwierz, że SKX, który ma podobną tarczę jest mniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosmala 12 #6 Napisano 17 Grudnia 2019 SKX jest mniejszy, ale żółw nosi się bardzo dobrze, właściwie to dla mnie taki nowocześniejszy SKX-007 Zobacz jeszcze citizena NY0040 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26118 #7 Napisano 17 Grudnia 2019 No i Skx nadal jest tańszy od żółwia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninetyone 0 #8 Napisano 17 Grudnia 2019 Jakiś skur........ usunął moje ogłoszenia sprzedaży !!!! Jeśli jesteś zainteresowany Rayem albo SKX 007 napisz.Podeślę fotografie.Natomiast Seiko Żółw czyli Turtle to model Seiko o sporej kopercie.Masywna i szeroka, ale z krótkim lug to lug.Miałem.Uwierz, że SKX, który ma podobną tarczę jest mniejszy.Podeślij ceny na priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26118 #9 Napisano 17 Grudnia 2019 Kolega Kosmala dobrze doradza citizena ny0040, ale tu znów ceny walą w sufit.Nawet używki chodzą po 700 zł.A ja swojego sprzedałem za 400 zł. Eeeeeeh! Natomiast trzeba powiedzieć, że zegarek bardzo dobrze układa się na nadgarstku.Kolor tarczy to obsydianowa, smolista czerń. A skx to raczej głęboka szarość.Bardzo ciekawy bezel.Tyle, że z reguły zegar jest na gumie i bardzo rzadko można go kupić w dobrej cenie z bransoletą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1732 #10 Napisano 17 Grudnia 2019 Dwa tyg temu sprzedalem Submersible za 800. Z tych co wymieniles mialem wszystkie. Tisell zjada je jakoscia i regulacja bez popitki. Warto zapolowac czy nawet kupic nowke. Z wiekazych rozmiarow to Sumo, Steinhart lub Certina DS Action bym pezymierzyl. Tylko tu juz ok 1.5 tys trzeba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26118 #11 Napisano 17 Grudnia 2019 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/181899-seiko-skx-007-na-bransolecie/http://zegarkiclub.pl/forum/topic/181900-orient-ray-2-niebieski/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninetyone 0 #12 Napisano 18 Grudnia 2019 Dobra decyzja to szybka decyzja. Kupiłem nowego Orienta Ray II za 770 zł. Mam nadzieję, że dobrze wybrałem Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę Wesołych Świąt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach