Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pabloalvaro

Szukam nowego zegarka - pierwszy automat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję nowego zegarka automatycznego.

Do tej pory posiadałem same kwarce i pozostało mi kilka z nich.

Zegarek, którego szukałem i uważałem za idealny potrafił się znudzić po kilku miesiącach.

Szukam czegoś z open heart i widocznym mechanizmem z tyłu (nawet mój dziadek wie co to i podoba mu się to rozwiązanie) a ja młody głupi ciągle się uczę.

Myślę o Orient Star z zieloną tarczą za około 3000 zł ale co jeśli mi się znudzi i będzie ciągle leżeć wzamian za Edifica lub złotego majtkowca.

Myślę też o Chińskim Cadisenie z szafirem i miyotom- 400zł mniej szkoda.

Zdjęcia co prawda nie oddają tak uroku na żywo, a wymienionych zegarków nie widziałem.

Znajdziecie jakiś kompromis. Coś czego się jednak nię będę wstydził, gdy obca np. osoba spyta co to za zegarek?

Zegarek powinien być na bransolecie.

3000 zł to już raczej max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Takiego Hamiltona warto rozważyć. Poszukaj na chrono24, a w założone budżecie piwinno się udać.

post-34987-0-97722700-1577313794_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ładny posiada sekundniki, coś się na nim dzieje.

Jaki to model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Hamilton H32705131.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o Orient Star z zieloną tarczą za około 3000 zł ale co jeśli mi się znudzi i będzie ciągle leżeć wzamian za Edifica lub złotego majtkowca.

pomyśl o OS z inną, tańszą tarczą. w połowie budżetu znajdziesz taki, jak się znudzi to będzie mniejsza strata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Miałem o tym nie pisać, ale zastanów się Kolego @pabloalvaro, czy koniecznie musi to być OH? Jak na pierwszy automat, to w mojej ocenie OH jest takim sobie pomysłem. Po prostu jest większa szansa na to, że się znudzi (szybko) ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem o tym nie pisać, ale zastanów się Kolego @pabloalvaro, czy koniecznie musi to być OH? Jak na pierwszy automat, to w mojej ocenie OH jest takim sobie pomysłem. Po prostu jest większa szansa na to, że się znudzi (szybko) ;-)

Zgadzam się. A dalsza sprzedaż takiego zegarka nie jest prosta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pominiemy OH to wybór staje się już chyba bardzo duży.

Na czym się skupić w takim razie.

Pozostał bym może przy kolorowej tarczy i bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.000 to wbrew pozorom trudny budżet. , jednej strony mieszczą się w nim już dobre zeharki (szczególnie, jeżeli dopuszczasz używki), a z drugiej strony, jakbyś "trochę" dołożył, to można kupić coś lepszego ;-)

Poczytaj forum - jest sporo tematów, gdzie ludzie proszę o pomoc w wyborze do 3k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W budżecie do circa 3000 pln na pewno OS będzie dobrą opcją. Oczywiście mam na myśli modele bez OH ;-) Rzuć okiem na nasz bazarek, o ile mnie pamięć nie myli, Kolega @sokolow sprzedaje np. Eternę KonTiki Date. To świetna opcja w tej kasie. Oprócz tego np. Seiko z modelem SDGM, który będzie bardzo uniwersalnym wyborem. Ze "swiss made" na pewno Certina z linią ds1 czy coś od Hamiltona, z linii Jazzmaster (względnie Spirit of Liberty). A jak trochę bardziej militarnie, lotniczo, to np. Glycine sst12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.