Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Masu

Longines Sapphire?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

czy ktoś może mi powiedzieć co to za model Longinesa i czy wydaje się wam oryginalny? Myślałem, że to jakiś Admiral patrząc po tych 5 gwiazdach, ale nie mogę znaleźć tego modelu nigdzie. 

6rs5ydz.jpg

hPw4b5E.jpg

Znalazłem za to podobny model z serii Admiral.

K4kDk4S.jpg

Czy ktoś mi może coś więcej powiedzieć o tym czy nie wpakuję się w jakiegoś frankena?

Pozdrawiam i dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jakaś podróba - mechanizm wygląda koszmarnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się wyjaśniło. Też mnie ten dziwny werk zastanawiał i te napisy na czerwono. Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda - zobacz jak w podobnych modelach wykończony jest mechanizm a jak w tej konserwie

https://www.chrono24.co.id/longines/vintage-longines-admiral-5-star-cal-l6362-automatic-day-date-14k-gep-35mm-watch--id12538938.htm#gref

Tak, oba zegarki (ten z ch24 i "główny w wątku") wyglądają kiepsko, nie przeczę.  Myślałem jednak, że w takim branżowym serwisie zakupy są bezpieczne :)

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, oba zegarki (ten z ch24 i "główny w wątku") wyglądają kiepsko, nie przeczę.  Myślałem jednak, że w takim branżowym serwisie zakupy są bezpieczne :)

Powinny być bezpieczne - czasem tak bywa że nie ma pewności czy oryginał czy podróba więc nie usuwają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.