Kriis88 12 #1 Napisano 24 Stycznia 2020 Cześć! Zastanawiam się nad zmianą swojej kostki DW 5600 na nowy zegarek do zadań specjalnych. Od dwóch tygodni szukam, oglądam zdjęcia, czytam opinie i nie wiem co mam wybrać Zastanawiam się nad modelami: - GW 7900 - wszystko mi w nim pasuje oprócz wskaźnika pływów (jest to dla mnie zbędne). Przekonuje mnie do niego sterowanie radiowe + solar i cena (znalazłem nowy za ok 350 zł)- GAW - Ma to co mi pasuje: solar + sterowanie radiowe i w sumie jest analogowy więc wygląda mniej zabawkowo ale znowu nie wiem czy nie jest za hmm brzydki / dziwny? Dodatkowo widziałem na filmiku że guma otaczające zegarek jest dość elastyczna i po czasie może sie lekko odkształczać- G 9300 -> jest idealny! ale nie ma synchronizacji radiowej i to jest dla mnie sporym minusem. Znalazłem go za ok 550 - 600 zł więc GW 7900 cenowo bardziej się opłaca Podpowiecie coś? Budżet bezpieczny to 400 zł ale do 500 mógłbym go podciągnąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22051 #2 Napisano 24 Stycznia 2020 GW-7900 i G-9300 to bardzo wygodne zegarki i wybierz z tych dwóch który bardziej Ci się podoba.Oczywiście GW-7900 tańszy i ma radio ale Mudman to Mudman - Master of G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #3 Napisano 24 Stycznia 2020 Dla mnie G9300 z tej trójki.P.S. Już dawno wyleczyłem się z must have waveceptor dzięki czemu jest większy wybór Poza tym czym są jakieś 3s na miesiąc? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #4 Napisano 24 Stycznia 2020 Dla mnie tez 9300. Miałem oba i wygodniejszy oraz ładniejszy moim zdaniem jest Mudman. Też poluje na takiego teraz w dobrej cenie bo na czorny piątek przgapiłem okazje za 450zł. Chociaż jesli patrzac na relacje ceny do tego co dostajemy to GW-7900 jest bezkonkurencyjny. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5334 #5 Napisano 24 Stycznia 2020 G-9300 jest, moim zdaniem, lepiej wykonany niż GW-7900, jakbym miał wybierać œśród tych dwóch to wziąłbym 9300 a jak bardzo zależy Ci na RC to zawsze możesz wymienić moduł na ten od GW-9300, moduł niecałe 250 PLN kosztuje. https://www.swiatzegarkow24.pl/produkty/9299-wyswietlacz-lcd-casio-gw-9400-rd-4.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DBR 414 #6 Napisano 24 Stycznia 2020 mam gw7900 w negatywie, i bardzo go lubię. Wyleczył mnie jednak z negatywu (słaba widoczność).Uważam też że mudman jednak pięterko wyżej w kwalifikacji. Przygotuj się też na to, że w porównaniu do kostki, sa to busole i mocno odstają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kriis88 12 #7 Napisano 25 Stycznia 2020 Dziękuje wszystkim za rady byłem w sklepie i przymierzałem wspominane zegarki - g 9300 leżał najlepiej Mam kilka pytań zanim podejmę decyzje - czy warto przed zakupem upewniać się jaka jest data produkcji g 9300?- troszkę się nasłuchałem o solarze w tym modelu, czy to jest prawda że trzeba się z nim trochę „cackać”. Wiecie ładować na parapecie raz na jakiś czas itp? Chciałbym używać go normalnie jak zwykły zegarek zasilany bateria / nosić cały dzień + spać w nim i nie martwić się o to żeby co jakiś czas ściągać go z ręki celem naładowania. Oczywiście oczekuje, że funkcja auto light też będzie ciagle aktywna. Czy przy takim użytkowaniu ten solar ma sens? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #8 Napisano 25 Stycznia 2020 Jak będziesz go nosił i nie będzie leżał zamknięty w szufladzie bez dostępu światła to będzie ok. A i w ogóle przestań o tym myśleć bo w innym wypadku właśnie będziesz co chwilę patrzył czy jest na H i wystawiał na parapet 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5334 #9 Napisano 25 Stycznia 2020 - troszkę się nasłuchałem o solarze w tym modelu, czy to jest prawda że trzeba się z nim trochę „cackać”. Wiecie ładować na parapecie raz na jakiś czas itp? Chciałbym używać go normalnie jak zwykły zegarek zasilany bateria / nosić cały dzień + spać w nim i nie martwić się o to żeby co jakiś czas ściągać go z ręki celem naładowania. Oczywiście oczekuje, że funkcja auto light też będzie ciagle aktywna. Czy przy takim użytkowaniu ten solar ma sens? Bzdur się naczytałeś - miałem 9300 cztery lata, był to mój jedyny "G" wówczas, używany na co dzień naprzemiennie z automatami - nigdy nie miałem żadnego problemu z "niedoładowaniem" akumulatora - to juz bardziej problematyczny jest 9400 bo tutaj czasem mam wrażenie że zimą solar nie daje rady utrzymać poziomu naładowania aku na H, szczególnie w przypadku gdy się korzysta z sensorów i auto-podświetlania i auto-synchronizacji - ale należy pamiętać że w pełni naładowany aku utrzymuje zegarek w sprawności przez 6 -miesięcy nawet jeśli nie ma dostępu do żadnego światła - więc nie ma co się martwić solarem. Reasumując - jeśli normalnie użytkujesz zegarek to nie masz powodu do tego żeby go doładowywać w jak9iś specjalny sposób. Nawet jeśłi w miesiącach zimowych poziom naładowania akumulatora spadnie z poziomu H do M to na 100% jeśli poziom nasłonecznienia się poprawi spokojnie wróci H na wyświetlacz. Solar to chyba jedno z lepszych rozwiązań w temacie zasilania zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojak 15 #10 Napisano 4 Lutego 2020 Witam,Przymierzam się do zakupu pierwszego G-shock. Biorę pod uwagę te trzy modele z wątku głównie z uwagi na – Solar, co jest priorytetem przy wyborze. Miło by było mieć jeszcze RC, ale to zawęża wybór.Znalazłem jednak też zegarek GR-8900-1er, który mi się podoba. Moje pytanie: czy ten model jest jeszcze gdzieś dostępny w PL (nie mogę znaleźć) ewent. w EU z możliwością zakupu bez problemów z cłem, płatnością i dostawą?Mam też na uwadze GW M5610, ale wydaje mi się „trochę za mały” pomimo, że mam nadgarstek ok. 17,5 cm.Może jakieś inne sugestie i podpowiedzi?Czytam Forum, przeglądam oferty i już mi się to wszystko pomieszało, a chciałbym zakupić wygodny i praktyczny zegarek z serii G-shock do użytkowania na co dzień.Za sugestie i podpowiedzi: Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11 Napisano 7 Lutego 2020 ... a chciałbym zakupić wygodny i praktyczny zegarek z serii G-shock do użytkowania na co dzień.Odpowiedź masz we własnym poście.. GW-M5610. Nadgarstek 17,5cm? Będzie leżał idealnie. Zobaczysz. Bierz śmiało.Tu masz dla porównania mój gw-m5610SD, na moim 18,5cm nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojak 15 #12 Napisano 22 Lipca 2020 Kupiony GAW 100.....👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach