Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mandrzejewski

Armand Nicolet czy warto, co sądzicie o marce czy ktoś miał zegarek tej marki

Rekomendowane odpowiedzi

2.500 USD? Jak dla mnie troche drogawo.

Jak chcesz fajna kostke dress watch to proponuje Baume & Mercier Hampton:

image.jpg

https://www.chrono24.de/baumemercier/hampton-automatic-moa10048--id6924687.htm

Na mechanizmie ETA, ogarnie kazdy zegarmistrz, marka rozpoznawalna i kosztuje 999 EUR a nie 2.500 USD.

Bralem juz z tego sklepu i polecam - szybko, bez zadnych problemow i z oryginalna gwarancja producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiałem nad tą marką. Często widuję je na różnych massdropach i innych odpowiednikach + na różnego typu wyprzedażach. Nigdy nie widziałem ich na żywo - więc dla mnie osobiście to taka marka trochę wirtualna. 

Obecnie posiadane: Maurice Lacroix Masterpiece Flyback Chronograph, Gerlach Karaś,  GS DW5600, Seiko Presage SARY057, Balticus "Wiślak"

Historyczne: Longines Hydroconquest, Orient Bambino v2, Tag Heuer Formula 1, Jorg Gray 3500 Chrono, Seiko SSb073p1, Orient Mako III, Citizen ny4050-03l, Dan Henry 1970

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To marka Richemont Group, posiadajacej IWC, Jaeger Le-Coultre, Vacheron Constantin, Cartier, Piaget, Montblanc, A. Lange & Söhne czy Officine Panerai wiec z ta wirtualnoscia bym nie przesadzal  :P

https://en.wikipedia.org/wiki/Richemont

Baume & Mercier to marka entry level dla Richemont, co nie znaczy ze zla - mialem w reku ich kilka zegarkow, zona posiada model Linea i jakosc wykonania jest na bardzo wysokim poziomie.

Z Dropa bym nie bral bo czesto nie ma gwarancji producenta plus dojdzie clo i podatek, sklep ktory ci podrzucilem sprzedaje w bardzo dobrych cenach wzgledem wirtualnych co prawda nieco MSRP.

Popatrz, maja modele zarowno z jasna jak i z ciemna tarcza oraz perelke - Chrono oparte na werku Jager-LeCoultre JLC751 w cenie podobnej jak rozpatrywany przez ciebie Armand Nicolet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie nad którą marką zastanawia się barcafan - AN czy BM?

Cordi7 odpisujesz do barcyfana jakby to on podlinkowal AN.

Poza tym podlinkowany AN kosztował coś 800-900 usd kiedy oferta była jeszcze aktualna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dzięki za namiary na BM, na werku JLC. Rzeczywiście specyfikacja robi wrażenie za te pieniądze (czy ok 12 tys zł to najniższa możliwa cena, tylko ta jedna referencja ma ten mechanizm?) .

https://www.chrono24.pl/baumemercier/hampton-automatic-chronograph-moa10032-movement-jlc751--id12412154.htm

https://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=5955182&rid=0

To i tak 3 razy tyle co podlinkowany w tytule AN, ale też całkiem inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jak piszesz rano na autopilocie  :D i faktycznie zrobilem z dwoch roznych osob jedna  :D

Jak otwieralem link autora tematu rano cena byla juz regularna niestety - za 800 - 900 USD oferta do przemyslenia.

Tylko ta jedna referencja jest na tym mechanizmie niestety.

Pozdrawiam

PS. widze, ze na to samo forum patrzylismy  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą ten baume z jlc na pokładzie to chyba stary i nieaktualny model? Czy ten z linka Niemiec to rzeczywiście 2020 rok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem nieprodukowany juz. Jako ze jest nowy sklep wpisal 2020 - ze nienoszony, nowy, w folii itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o AN:) nie zajrzałem do linka z drugiego postu. 

Obecnie posiadane: Maurice Lacroix Masterpiece Flyback Chronograph, Gerlach Karaś,  GS DW5600, Seiko Presage SARY057, Balticus "Wiślak"

Historyczne: Longines Hydroconquest, Orient Bambino v2, Tag Heuer Formula 1, Jorg Gray 3500 Chrono, Seiko SSb073p1, Orient Mako III, Citizen ny4050-03l, Dan Henry 1970

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.