Metrols 0 #1 Napisano 1 Lutego 2020 Witam, zgodnie z tematem, mam problem z zegarkiem firmy G-Shock, a mianowicie, nie mogę go ponownie uruchomić po wymianie baterii, oglądałem różne filmy na YouTube i z tego co się dowiedziałem trzeba go zresetować. Jednakże po owym resecie zegarek włącza się na pare minut, wyskakuje komunikat "CHG" i zegarek znów się wyłącza, położyłem go na parapecie z myślą żeby się naładował ale to nic nie dało, co zatem zrobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2 Napisano 1 Lutego 2020 Jak długo byl na sloncu? Mamy zime, jakkolwiek by to brzmialo , ale pewnie potrzeba mu dluzszego naswietlania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #3 Napisano 1 Lutego 2020 Można by powiedzieć że od 10:00 do wieczora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4 Napisano 1 Lutego 2020 Zostaw na parapecie na 2-3 dni. Powinno pomoc. Przy obecnym swietle slonecznym ladowanie moze troche zajac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #5 Napisano 1 Lutego 2020 A przy zwykłym świetle z lampki też się naładuje, czy to już nie to samo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tango 2 #6 Napisano 2 Lutego 2020 Nie to samo, możesz spróbować ładowania pod lampką halogenową, uwaga na temperaturę! Parapet zawsze najlepszy i ładowanie za darmo:) Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #7 Napisano 2 Lutego 2020 Po naładowaniu, próbowałem włączyć zegarek ( z tego co jest napisane na kopercie trzeba go zresetować ((połączyć blaszkę od baterii z tą dziurką AC np.szpilkami)) i poświećić światłem na wyświetlacz przez chwilę, jednakże teraz po dokonaniu tego zegarek jedynie znów zaczyna się ładować a wcześniej się włączał na chwilę. Ktoś wie o co chodzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8 Napisano 2 Lutego 2020 Napisz przede wszystkim, jaki to zegarek. Czy akumulator oryginalny, o takich samych parametrach, jak poprzedni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #9 Napisano 2 Lutego 2020 G-Shock GST-W100D-1A4ER, a akumulator jest ten sam co na początku (CTL920 F) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #10 Napisano 2 Lutego 2020 Napisz do kolegi TomG80. Może będzie w stanie pomóc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #11 Napisano 4 Lutego 2020 Witam, zgodnie z tematem, mam problem z zegarkiem firmy G-Shock, a mianowicie, nie mogę go ponownie uruchomić po wymianie baterii, oglądałem różne filmy na YouTube i z tego co się dowiedziałem trzeba go zresetować. Jednakże po owym resecie zegarek włącza się na pare minut, wyskakuje komunikat "CHG" i zegarek znów się wyłącza, położyłem go na parapecie z myślą żeby się naładował ale to nic nie dało, co zatem zrobić?Przy obecnej sile światła słonecznego naładowanie zegarka od pustego do choćby poziomu M to zajmie z tydzień. Do H z 2-3 tygodnie. Zostaw go na parapecie i zapomnij, za tydzień sprawdź. Powinien ruszyć. W naświetlanie LEDami sie nie baw, bo i tak jest słabsze niż ładowanie w pochmurny dzień. Szkoda prądu. Jeśli po tygodniu ekspozycji na światło nadal będzie wyświetlał CHARGE to pewnie aku padnięty i trzeba będzie zmienić na nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #12 Napisano 4 Lutego 2020 A będzie jakiś znak szczególny który pokaże że zegarek się naładował? Czy mimo że zegarek się naładował nawet do poziomu H to i tak będzie migało "CHG"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13 Napisano 4 Lutego 2020 CHG powinno zniknac, gdy zegarek podladuje sie do poziomu Low. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #14 Napisano 5 Lutego 2020 CHG powinno zniknac, gdy zegarek podladuje sie do poziomu Low. Dokładnie tak. LOW jest bodajże do 20%, potem do 80% M, dalej do 100% H. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #15 Napisano 20 Lutego 2020 Trzy dni na słońcu, "CHG" zniknęło i zegarek automatycznie sam się włączył, naładowany do poziomu "M" Teraz jedyny problem to ustawić wskazówki, żeby pokazywały godzinę z wyświetlacza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #16 Napisano 20 Lutego 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metrols 0 #17 Napisano 20 Lutego 2020 Ustawione, wszystko działa jak należy, dziękuję bardzo za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach