Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

madoox

Guess-podróba, oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ryk_mp

JAk dla mnie to wygląda na podróbkę, ale najlepiej można go ocenić po oględzinach na żywo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka Guess to juz prawie podróbka sama w sobie. :D Dorabiana historia i niejasne pochodzenie zegarków. A ten z linku wyjątkowo paskudny...

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek

jak kupisz kilka ciuchów w sklepie Guessa (USA!) to Ci coś takiego dorzucą gratis :D

swoją drogą Guess, Hilfiger, Nike i inne fashion-sikory sprzedają się więc czemu nie :):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to kurna nie dla mnie:))), to moze mi więc doradźcie jak mam odwieść swoją połówkę od gustowania w takich fashionach:)))

Stowa Seatime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro

Korba, możesz przytoczyć tę dorabianą historię i wskazać niejasność w pochodzeniu tych zegarków? Bo już kolejny raz piszesz te same bzdury. Można tych zegarków nie lubić, mogą się nie podobać, można ich nie poważać... Sam nie jestem wielbicielem i nie posiadam żadnego, dla jasności. Ale to nie powód, żeby wielokrotnie mijać się z prawdą. Tym bardziej będąc osobą ze sporą ilością postów, której odpowiedź może być brana przez kogoś, w szczególności osoby "świeże", jako wiążąca.

Madoox, zegarek z linku jest najprawdopodobniej oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek
Przecież to kurna nie dla mnie:))), to moze mi więc doradźcie jak mam odwieść swoją połówkę od gustowania w takich fashionach:)))

zmuś do lektury Forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Połówka nie podziela do końca moich pasji(woli gadżety odzieżowe i mniej ją interesuje co siedzi w zegarku), cieszę sie natomiast ze je akceptuje.

Cóż, co do Guess'a, firmę oczywiście znam i nie jest to zaden krzak, co potwierdził Maestro, za co dziękuję. Nie gustuję w zegarkach syngowanych markami odzieżowymi choćby to był Armani czy D&G, jednakże chodziło mi raczej o stwierdzenie czy za taka cenę może to byc oryginalny produkt, nie zaś czy to firma krzak, czy drzewo;))).

Słyszałem że solidne firmy odzieżowe nie pozwalają sobie na dziadostwo w postaci kiepskich mechanizmów, czy też słąbej jakości wykonania, jednakże często można trafić na podróbę, stąd moje pytanie.

Sprzedawca twierdzi ze przywióżł zegarek z USA i ma papiery, jest w opakowaniu nie w folii itd.

Stowa Seatime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marka Guess to juz prawie podróbka sama w sobie. :D Dorabiana historia i niejasne pochodzenie zegarków. A ten z linku wyjątkowo paskudny...

http://www.guess.com/ ,

dzięki za radę:)))

Stowa Seatime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maestro, masz prowizje od sprzedaży tych zegarków? Bo ja nie mam. To Ty mi przedstaw dokładne, poparte dowodami pochodzenie tych zegarków i tego co w nich siedzi. Wyprowadź mnie z błędu, a jeśli mnie przekonasz- przyznam Ci rację i będe wszystkim pisał jakie to swietne zegarki, choć mi się raczej podobać nie zaczną. Jakos na stronie Guess'a widze głównie modeli(ki) w ciuszkach, a nie zegarki, więc podejrzewam, że sa one (zegarki) tylko dodatkiem do ciuchów. W opisach na Allegro i necie, tylko achy i ochy i jakiż to jest prestiż mieć Guessa. Konkretów zero. Stąd moja opinia. Przekonaj mnie że jest inaczej.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro

Korba, ja nie mam żadnego celu w przekonywaniu Ciebie. Ale uważam, że nie trzeba liczyć na prowizję, żeby pisać prawdę. Nie interesuje mnie, zebyś pisał, że to świetne zegarki. Więcej - one nie są świetne. Jeszcze więcej - mi też się one nie podobają i raczej odradzam zakup osobom, dla których "zegarek" oznacza to samo co dla nas. Ale nie o to chodzi - zegarki modowe są po prostu czymś innym, niż Tobie się wydaje, że są. Mylisz pojęcia pisząc o dorabianej historii i niejasnym pochodzeniu - one niczego nie udają, nie są reklamowane jako wybitne dzieła sztuki zegarmistrzowskiej, nie próbują na takie wyglądać (mówię o działaniach producentów, a nie to co jeden albo drugi "Andersen" napisze na swojej aukcji). Przestań o tym myśleć jak o zegarku, a zacznij jak o ozdobie, która przy okazji pokazuje czas - może wtedy zrozumiesz zasadniczą różnicę. Zrozum, że osoba, dla której liczy się logo D&G czy Diesla na tarczy ma w d*pie jaki w tym zegarku jest mechanizm. A polecanie jej Adriatici (prowizja?) jest nieporozumieniem. Tak jakbyś chciał kupić cyfrową małpę do robienia zdjęć na imieninach babci i chwalenia się kumplom, którzy nie znają się na tym tak samo jak Ty, a "znawcy" polecaliby Ci, wzięcie analogowego lustra za te same pieniądze. Czujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mowa o zegarkach "modowych" nie wypada nie wspomnieć o marce Cartier choć to bardziej firma jubilerska ale jej czasomierze z lat 20-50 ubiegłego stulecia swoją jakością , wykonaniem , werkami, prestiżem niczym nie ustępowały VC czy AP, z werków których również korzystały(AP), że o IWC już nie wspomnę , a z powodzeniem przewyższały takich producentów jak Rolex czy Omega , Longines ,Universal itp. Wyroby tej firmy zawsze podyktowane byly obowiązującymi trendami i modą którą zresztą częstokroć kreowały .Ceny tych zacnych czasomierzy z minionych lat nadal często przewyższają wspomniane VC czy AP że o Rolexach już nie wspomnę.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli mowa o zegarkach "modowych" nie wypada nie wspomnieć o marce Cartier choć to bardziej firma jubilerska ale jej czasomierze z lat 20-50 ubiegłego stulecia swoją jakością , wykonaniem , werkami, prestiżem niczym nie ustępowały VC czy AP, z werków których również korzystały(AP), że o IWC już nie wspomnę , a z powodzeniem przewyższały takich producentów jak Rolex czy Omega , Longines ,Universal itp. Wyroby tej firmy zawsze podyktowane byly obowiązującymi trendami i modą którą zresztą częstokroć kreowały .Ceny tych zacnych czasomierzy z minionych lat nadal często przewyższają wspomniane VC czy AP że o Rolexach już nie wspomnę.

Tak własnie słyszałem...że zacne firmy odzieżowe, modowe nie pozwalają sobie na jakieś badziewie opatrzone ich marka w zegarku. Oczywiście zależy to od zacności i ligi firmy.

Stowa Seatime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. niezbyt się zrozumieliśmy chyba :roll: w dzisiejszych czasach nawet wyroby Cartiera nie są ani na piedestale ani jakoś strasznie wysoko oceniane , jedynie wspomniałem o tej wyjątkowej, kultowej firmie jubilerskiej . Kwestia firm odzieżowych współczesnych - to inna troszkę sprawa - zegarki są produkowane jako dodatki - tak aby kupujący lubujący się w danej marce miał komplet , co do jakości to różnie bywa ale zazwyczaj nie jest jakoś strasznie zła - co do werków to jednak królują kwarce - a same zegarki są raczej przez miłośników nisko cenione , w tych wyrobach liczy się forma i design - cała reszta jest tym zagadnieniom podporządkowana .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka - to nic innego jak nazwa firmy, etykietka. Dla jednych to szczegół bez znaczenia dla innych ma to kolosalne znaczenie. Na pewno znane w świecie i w Polsce marki dają gwarancję jakości produktu. Nie należy bać się firm które dotychczas zajmowały się modą i dołożyły do tego jeszcze zegarki. Nina Ricci, Hugo Boss czy Gucci - na pewno nie pozwolą sobie na tandetny produkt. Projektanci tych firm nadają zegarkowi niepowtarzalny wygląd, resztę wykonują szwajcarscy specjaliści.

za... http://www.zegarki.krakow.pl/zegarmistrzradzi#makra ,

czyli ze jak to więc jest?

Stowa Seatime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, że to badziewie w większości przypadków.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, że to badziewie w większości przypadków.

Doskonale ujęte :D ja starałem się być jedynie bardziej delikatny i obchodziłem temat dookoła - ale widać robiłem to zbyt delikatnie :lol:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madoox nie przejmuj się. Zegarki fasion sa właśnie dla kobiet. Tyle ile torebek, bluzek tyle zegarków. Chwała im za to, że są tanie :D:D:lol:

Zegarmistrzowskiej wartości nie mają żadnej, ale nie taki jest ich zamiar.

W tym ze zdjeć chyba ten sam werk co w lidlu :D

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.