Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez sosna
Witajcie.
Odkopałem z dna szuflady starego Timexa Indiglo. Znalazłem zdjęcia jak jeszcze działał z 2014r. Wtedy kupiłem dwa Seiko...
Od tamtego czasu TIMEX leżał nie używany.
Ze względu na zainteresowanie się syna tematem zegarków odkopałem "dziadka".
Kupiłem baterie srebrową. Po włączeniu chwilkę chodzi i się zatrzymuje... Po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu sytuacja się powtarza. Sekundnik zatrzymuje się miedzy 11 a 13 minutą i porusza się dwa razy do przodu i dwa do tyłu, tak jakby w pętli. Przez moment kiedy wydaje się działać, po naciśnięciu guzika podświetlenie Indiglo pobłyskuje, ale nie podświetla się prawidłowo (na zdjęciu za czasów kiedy działał).
Wartość zegarka zdecydowanie sentymentalna, młodemu się spodobał i chciał ponosić testowo, żeby sprawdzić czy mu siądzie klasyczny zegarek.
Domyślam się że po tylu latach leżenia mechanizm jest padnięty.
Czy to jest w ogóle do naprawienia jakimś "magicznym zaklęciem" ? 😅
-
Przez enpa
Witam,
sprzedam zegarek Casio G-Shock model GM-2100N-2AER.
Zegarek z wodoszczelnością 20BAR, mineralne szkło, wytrzymała koperta wykonana z żywicy wzmocnionej karbonem pokryta metalem, pasek gumowy.
Szerokość koperty to 44mm, grubość 12mm, świetnie się nosi, nawet na mniejszym nadgarstku ze względu na małą odległość między "uszami".
Mechanizm: Kwarcowy, Japoński, kaliber Casio 5611.
Jeśli chodzi o funkcje, posiada: możliwość ustawienia 5 alarmów, podwójny illuminator(podświetlenie), lumę neobrite, stoper, wieczny kalendarz, timer, wiele stref czasowych.
Zakupiony w Polskim sklepie, posiadam dowód zakupu.
Stan oceniam na 9/10. Zegarek w niemalże idealnym stanie.
Cena to: 639zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.
-
Przez CebulaNet
Witam.
Jak mogę wyjąć baterię z zegarka Longines VHP ze zdjęcia? Bateria jest w plastykowym koszyczku i nie wiem jak wyjąć ten koszyczek lub samą baterię z zegarka. Metalowe elementy którymi koszyczek jest przytwierdzony do mechanizmu nie wyglądają mi na śrubki więc odkręcić się ich raczej nie da.
Pomoże ktoś?
Dodam jedynie, że nie jestem zegarmistrzem więc poprosiłbym o porady jak dla kompletnego laika na poziomie pre-beginner.
-
Przez T200
Czy ktoś z Was wie jaka powinna być bateria w zegarku Jacques Lemans 1-1152? Jakiekolwiek informacje na temat tego modelu ciężko znaleźć w internecie, o baterii nie wspominając. Niestety nie ma w nim starej na wzór.
Udało mi się jedynie znaleźć informację, że do modelu 1-1697 pasuje bateria 371, ale to zupełnie inny model.
-