Lukas84 1248 #1 Napisano 9 Sierpnia 2020 Cześć, Chłopaki podpowiecie co to za zegarek? z jakiego okresu? i jaka to produkcja? Wpadł mi na chwilę w ręce, niestety nie mogę dobrać się do mechanizmu, pasek jest szyty na stałe, teleskopy stałe. Nie jestem jego właścicielem i nie chcę zniszczyć paska bez zgody. Jedyne, co o nim wiadomo to, to, że znalazł się w domu od babci a do Polski przyjechał podobno z Anglii po wojnie... tyle z przekazów właściciela. 0 Pozdrawiam, Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas84 1248 #2 Napisano 10 Sierpnia 2020 1 minutę temu, troublesome92 napisał: Wygląda na lata 50-60. Jednak warto zerknąć pod dekielek. A pasek wywaliłbym chociażby ze względów higienicznych Dzięki za odpowiedź. 0 Pozdrawiam, Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 937 #3 Napisano 28 Sierpnia 2020 Mój zegarek ma podobną historię. Uważam, że po wyrzuceniu paska zegarek wiele straci na swojej autentyczności. Pod tym adresem historia zegarka mojego taty. Faktycznie jest on z czasów II wojny światowej. https://warszawa.naszemiasto.pl/opowiesci-o-zegarach-zegarek-z-2-korpusu-polskiego-we/ar/c8-2598876 Pozdrawiam. Marek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach