Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gorzel

Głowaccy a Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Marku - jestem za oceanem wiec o rekalmacji nie ma mowy - koszty i czas - jednym slowem wtopa:), nie mam juz ochoty czekac i sie denerwowac, ponadto juz kiedys z Piotrem mielismy male sciecie z Panami G. odnosnie tego czy zaplacono za prace czy nie (Piotr to juz opisywal na forum) i pamietam zachowanie - choc sprawa zostala zalatwiona pomyslnie to niesmak pozostal, i sadze iz teraz przepelnila sie czara goryczy ;)

Wszystkiego zrobilem tam kole 7-8 tarcz i sadze iz tarcze szczegolnie barzdo zniszczone moge zaryzykowac ale werku juz tam nigdy nie powierze, szczegolnie iz wspomniane niedopatrzenie wynika z tzw. oszczednosci - do roztworow do czyszczenia mozna dodac plynu ktory nawilza werk ...

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ to ja oddawalem i odbierałem obie tarcze i Jaegera , zresztą podobnie jak i poprzednie , wiem juz z doświadczenia na co trzeba zwracać uwagę i czego wymagać/prosić , w IWC skupiłem sie niestety głownie na napisie i podziałce - ogólnie stwierdzilem ze ujdzie - nie pomyślałem ze kolor indeksów był inny ;) , a jak juz Rfał dostał tarczę - to czas ( dwa miesiace ) i dwie przesyłki z USA i z powrotem - bez sensu ! Le cultr - oceniłem tarczę - wyglądała bardzo dobrze , sprawdziłem czy jest sprawny , pomijając koło główne przekładni alarmu , poza tym ze odkręcila sie korona - tzn. ja ją odkręciłem przestawiając wskazówki ;) nic więcje nie byłem w stanie stwierdzić - wiec też poszło , przykro mi z tego powodu - ale nie bylem w stanie nic więcej sprawdzić , najgorsze ze wcześniej rozmawiałem z Rafałem na temat czy oddawać werk do zrobienia( ja byłem przeciwny) i jak znam życie - to pewnie wykrakałem :) . Jedyny plus - to ze Rafal po roku zjadł śledzia z puszki - co było jego marzeniem :o:o .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Głowackich robiłem kilka zegarków. Robią średnio - raz im wyjdzie, a raz nie. Zdarzyło mi się też to, co cytochromowi, a mianowicie, zrobili po swojemu, chociaż tarcza była inna (np. wygląd logo Lanco).

W Poznaniu - dużo lepiej (100% zadowolenia klienta ;) ), nieco drożej, ale zależało mi na złoceniach, itp, a nie na lipie. Jeżeli zdarzy mi się dawać zegarek do renowacji, to na pewno będzie to Poznań, a nie Głowaccy.

Uwaga, Paciak to, o ile pamiętam, Patryk Głowacki ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na poprzednie tarcze nie narzekalem (nawet chwalilem) - w sumie to jak Staruszek pisal ja sie uparlem a on odradzal chociaz iwc byl moim zdaniem tak prosty ze nie do skopania szczegolnie ze bylo zdjecie, eh lekcja i tyle. Ale za to po dlugiej przerwie mialem przyjemnosc zakosztowac polskiego sledzika za co jestem Ci Piotrze starsznie wdzieczny,

Nie pisalem tej historii poniewaz jestem rozzalony lub cos w tym stylu - jakbym byl na miejscu to sadze iz bym sie pofatygowal i powiedzial co mysle chociaz to niczego i tak nie zmieni, generalnie napisalem ku przestrodze innych klubowiczow, i tyle ,...

Ale Paciaka dawno juz na forum nie bylo - chyba od czasu pamietnej dyskusji o znizce:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica pomiędzy renowacją tarczy w Poznaniu, a u Głowackich jest taka jak pomiędzy izbą lordów, a izbą wytrzeźwień !!!

Nie mam pewności czy to co robią Głowaccy można nazwać renowacją, a z naprawami też nie jest inaczej.

Jeśli chodzi o Poznań to wielokrotnie przekonałem się że to profesjonalna firma.

Nie jestem krewnym, ani znajomym Pana Mieczysława Chrzana, ale każdemu powiem że jeśli chce mieć zrobioną renowację dobrze to niech nie szuka innych wykonawców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia przygoda z renowacja Delbany.

Ustalenie kosztów na 220zł to podobno ekstremalnie tanio (tarcz + koperta + wskazówki)

- Przychodzi paczka 260 zł hmm. nie miłe zaskoczenie ale dobrze

- koperta ok.

- tarcz tak sobie, źle odbity napis

- najgorsze wskazówki:

- brak sekundnika (zniknął)

- godzinowa i minutowa sklejone

- godzinowa za dużo fosforu minutowa za mało no z dziurą

Po wymianie korespondencji na 3 zdania moje Pan Głowacki 30.

To był zegarek klienta więc nie było miło.

Wskazówki wracają poprawione.

Rabat dostałem 15 zł. z miesięcznym terminem wykorzystania.

Wnioski nasuwają się same.

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

...a wracajac do watku z JLC i dyskusji o czesciach - Cytohrom - twoje zdjecia sa na tle manual-sa czesci do JlC?

- ja mam problem z nazwaniem czesci ( jak juz sa nazwane, ponumerowane wiadomo czego szukac ) - i takie quide book bardzo by pomogl - jak i gdzie jest do zdobycia?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

...a wracajac do watku z JLC i dyskusji o czesciach - Cytohrom - twoje zdjecia sa na tle manual-sa czesci do JlC?

- ja mam problem z nazwaniem czesci ( jak juz sa nazwane, ponumerowane wiadomo czego szukac ) - i takie quide book bardzo by pomogl - jak i gdzie jest do zdobycia?

Pozdr.

czesc manuali jest do sciagniecia na cousins.uk - ladowalem to do adresow netowych wiec prosze poszukaj, niestety nie ma tam alarmow - te w ksiazce zafa,

wymiennosc - tez ksiazka zafa

sam szukam taniego zestawienia best fit

jak potrzebujesz jakiejs info to pisz

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica pomiędzy renowacją tarczy w Poznaniu, a u Głowackich jest taka jak pomiędzy izbą lordów, a izbą wytrzeźwień !!!

Nie mam pewności czy to co robią Głowaccy można nazwać renowacją, a z naprawami też nie jest inaczej.

Jeśli chodzi o Poznań to wielokrotnie przekonałem się że to profesjonalna firma.

Nie jestem krewnym, ani znajomym Pana Mieczysława Chrzana, ale każdemu powiem że jeśli chce mieć zrobioną renowację dobrze to niech nie szuka innych wykonawców.

Minął ponad rok od poprzedniego postu, więc może jest sens odnowić temat?

1. Coś się zmieniło u Głowackich? Jest lepiej? No i... rzeczywiście aż tak źle? To norma, czy też po prostu jedna czy dwie wpadki?

2. W Poznaniu naprawdę aż tak wybitnie? (przy okazji moje prywatne pytanie - kopert tam nie odnawiają? Jakoś nie widzę w ofercie!)

3. Nie pojawiła się w międzyczasie jakaś nowa, zdolna konkurencja?

Może też jakieś pozytywne doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to jestem niepocieszony, bo Głowaccy się sadzą i knocą jak knocili. Nie można mieć do nich pretensji o tarcze bo nie robią renowacji, przyjmują i firmują tylko zlecenie, a robi to ich podwykonawca z którym mają umowę na wyłączność, więc tłumaczenie czegokolwiek że coś jest nie tak to zabawa w głuchy telefon. Wszelkie reklamacje rozbijają się o ścianę arogancji i pospolitego cwaniactwa, a racja może być wyłącznie po ich stronie. Na ubezpieczeniach nie znam się, więc nie wiem jacy są w tej branży, ale o zegarkach czy naprawach nie mają mglistego nawet pojęcia. Jako fachowcy to są po prostu żenujący i mógłbym tu przytoczyć wiele przykładów ich radosnej twórczości. Z Poznania natomiast przyszły mi ostatnio tarcze zrobione tak ze klient nie odebrał, miał do mnie pretensje tak jakby była to moja wina i polecił wysłać do poprawy, skopane to zbyt mało dosadne określenie, mam nadzieję że to wypadek przy pracy, a nie świadoma decyzja że nie opłaca się robić dobrze bo i tak ludziska zapłacą bo nie znają się. Straciłem zaufanie, mam nadzieję że uda się jeszcze je odzyskać, bo jeśli nie to pozostanie tylko szukać wykonawców za granicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zatem zgodnie ze słowami poety: "porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie"?

Aż tak dramatycznie?

Nikt nie powie dobrego słowa?

Jestem z Wielkopolski i chętnie oddałbym do Poznania, ale byłbym gotowy, jeśli trzeba, wysłać do Warszawy.

Naprawdę nie ma sensu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zatem zgodnie ze słowami poety: "porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie"?

Aż tak dramatycznie?

Nikt nie powie dobrego słowa?

Jestem z Wielkopolski i chętnie oddałbym do Poznania, ale byłbym gotowy, jeśli trzeba, wysłać do Warszawy.

Naprawdę nie ma sensu?

O Warszawie należy zapomnieć, brak tu możliwości wykonania renowacji tarczy. Można jedynie oddać panom G. do spaskudzenia. Być może Poznań się zreflektuje że partactwo nie popłaca. Kilka poprzednich prac wykonali dla mnie bardzo profesjonalnie i nie były to stare Delbany, tylko zegarki z najwyższych półek. Nie wiem co się stało, ale te ostatnie to wyglądały tak jakby ktoś próbował uczyć się to robić i wyszło mu wyjątkowo nieudolnie. Sugeruję zadzwonić tam i pogadać, może jest jeszcze nadzieja.

Możliwości techniczne, wiedzę i umiejętności to w Poznaniu mają, ale zabrakło chyba dobrej woli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie..

dzieki adresom od Pana Piotra Ratyńskiego:

renowacja koperty - bardzo fajnie zachowane kąty a cena wyśmienita

Bilicki Janusz. Szwajcarskie zegarki mechaniczne i antyki

60-816 Poznań, Sienkiewicza 9a

renowacja wskazówek - bardzo fajne złocenie na "stare złoto", idealnie dopasowane do tarczy

http://renowacjatarcz.pl/

efekty w postaci zdjęć i koszty:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45030-pokazmy-swoje-worldmastery/page__st__540

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja historia. Wizyta kilka razy i wszystko ok. Mile rozmowy i pelen profesionalizm. Pewnego razu trafilem na najmlodszego Pana z rodziny... i to byl dla mnie szok (NEGATYWNY). Oddalem jeden zegarek do wymiany baterii (do odebrania na nastepny dzien). Odbieram a tu zegarek nie chodzi... Okazalo sie ze najmlodszy Pan zapomnial wymenic baterii a zegarek mial status do odbioru. Starszy Pan z rodziny wzial zegarek przeprosil mnie i wlozyl baterie. Drugim razem oddalem zegarek do pelnej renowacji (bez tarczy)... Znowu trafilem na najmlodszego Pana. Po 1 miesiacu poszedlem odebrac zegarek. Wszystko pieknie... do czasu kiedy uslyszalem ze w sumie nie da sie wyregulowac zegarka po potrzebny jest gruntowny przeglad ktory kosztuje 200zl (zaplacilem 100zl za regulacje). Zapytalem sie czemu nie otrzymalem takiej informacji wczesniej? To bym zaplacil te 100zl wiecej (100zl - sama regulacja, 200zl - czyszczenie + regulacja). Pan nie byl w stanie mi odp konkretnie ale 100zl nie oddal.

Wnioski:

Glowaccy to dobra i profesionalna firma... ALE UWAGA NA NAJMLODSZEGO PANA. Trzeba wyraznie powiedziec ze chce sie rozmawiac z kims innym z rodziny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.