Ander67 0 #1 Napisano 26 Września 2020 Witam. Kilka lat temu odziedziczyłem automat z tematu i w końcu postanowiłem się bardziej nim zająć. Czeka mnie w pierwszej kolejnosci wymiana akumulatorka a później się zobaczy. Czy ktoś się orientuję z którego roku może być ten zegarek oraz może jaki akumulatorek będzie pasował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #2 Napisano 26 Września 2020 krasiwaja rabota, siemnadcatyj wiek 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ander67 0 #3 Napisano 26 Września 2020 A może ktoś pomoże przy wycenie zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #4 Napisano 26 Września 2020 42 minuty temu, Ander67 napisał: A może ktoś pomoże przy wycenie zegarka? Cena: jeden ban 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7263 #5 Napisano 26 Września 2020 Kolega nieco okrężnie daje do zrozumienia, że ten zegarek to podróbka oraz że regulamin zabrania wycen na forum 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ander67 0 #6 Napisano 26 Września 2020 A skąd pewność że to podróbka, fakt że nie znam jego pochodzenia ale na podróbkę mi nie wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #7 Napisano 26 Września 2020 5 minut temu, Ander67 napisał: A skąd pewność że to podróbka, fakt że nie znam jego pochodzenia ale na podróbkę mi nie wygląda. 10 godzin temu, Ander67 napisał: Kilka lat temu odziedziczyłem automat Wymień baterię i sprzedaj - co Ci jeszcze napisać? 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #8 Napisano 27 Września 2020 12 hours ago, Ander67 said: A skąd pewność że to podróbka, fakt że nie znam jego pochodzenia ale na podróbkę mi nie wygląda. Masz oryginalne Seiko, tylko stary model z już nieużywaną technologią AGS (taki wczesny Kinetic). http://www.ofrei.com/page953.html Akumulatorek Seiko 3023 24R znajdziesz też na ebay. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7263 #9 Napisano 27 Września 2020 Słusznie. Faktycznie trochę się zapędziłem w podejrzeniach oceniając na komórce. Poniżej masz opisaną wyminę w podobnym modelu: https://watchspace.co.uk/2010/05/19/seiko-ags-vintage/ na skróty: The old capacitor is usually the GC920 and can be directly replaced with the 3023 24R. Remove the screw back of the watch, then unscrew the central Rotor screw and remove it. This allows easier access. The capacitor is recessed and before you can take it out you have to unscrew two small screws holding the top plate surround. Take the top plate away and underneath there is a small brown insulator gasket, simply lift it off from it’s locating points. Note the top side of the capacitor has a smaller diameter than the bottom. You can then remove the capacitor. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #10 Napisano 27 Września 2020 No cóż, popełniłem błąd w ocenie, co nie zmienia faktu, że regulamin na forum zabrania wyceny zegarków. 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ander67 0 #11 Napisano 27 Września 2020 Vitriol i Sol dziękuję za cenne uwagi, bez was dalej stał bym w miejscu. Zaraz zamawiam akumulatorek tylko waham się czy sam sobie poradzę. Fraktale świetnie ci idzie nabijanie postów szkoda że mało merytorycznych za to pogardliwych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #12 Napisano 27 Września 2020 Rejestrując się na forum akceptujesz regulamin po czym nabijasz posty z pytaniem o wycenę i daje ci to prawo sądzić, że to ja kieruje się pogardą nabijając posty - supper To świetnie, ze znalazłeś pomoc. Nie pozdrawiam 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #13 Napisano 28 Września 2020 13 hours ago, Ander67 said: Vitriol i Sol dziękuję za cenne uwagi, bez was dalej stał bym w miejscu. Zaraz zamawiam akumulatorek tylko waham się czy sam sobie poradzę. Fraktale świetnie ci idzie nabijanie postów szkoda że mało merytorycznych za to pogardliwych. Poradzisz sobie;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #14 Napisano 28 Września 2020 W dniu 26.09.2020 o 18:03, Ander67 napisał: A może ktoś pomoże przy wycenie zegarka? Ale coby kolega sie już nie nerwował, to uprzedzę że to nie jest jakiś specjalnie wartościowy/ chodliwy zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ander67 0 #15 Napisano 28 Września 2020 Domyślam się ale bardziej chodziło mi żeby akumulatorek nie był więcej wart niż zegarek. Znalazłem kilka ofert na ebay i rozpiętość cenowa spora ale jakiś pogląd daje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #16 Napisano 28 Września 2020 Zachodzi uzasadnione podejrzenie, że nowy akumulatorek podwoi wartość zegarka;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7263 #17 Napisano 28 Września 2020 Zawsze można spróbować założyć zwykłą baterię. Będzie taniej 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ander67 0 #18 Napisano 28 Września 2020 Znalazłem aku na aliexpress za 45 zł i sporo dobrych komentarzy więc chyba go wezmę, ktoś miał z nimi do czynienia? Co do wartości zegarka to na ebay te modele ok 300 chodzą więc nie ma dramatu, ale znalazł się jeden szaleniec co ponad 1000 krzyczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach