Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
vonski

ORIENT Classic Bambino Open Heart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Lata temu miałem tu konto, wtedy świetnie mi doradziliście w kwestii zakupu mojego nieśmiertelnego divera Seiko. Ale konto gdzieś wcięło, więc z nowego... Do rzeczy:

Upatrzyłem sobie taki zegarek, w miejsce mojego poprzedniego Bambino, który od początku średnio mi leżał. Kiedyś był dutyfreeislandshop za ~160$, ale się nie zdecydowałem i już nie ma (nie w tym kolorze). 

U nas można go kupić za ~930zł, w sklepach typu sport-wartch-sport itp za ok. 185$, więc jakieś 2 stówki taniej. 

Czy ma to w ogóle sens? oszczędność rzędu 200zł w zamian za pewną gwarancję i wysyłkę z europy? Jak w ogóle wygląda ostatnio kwestia VAT na paczkach z sport-wartch-sport czy skywatches? Wpadają na cło? Bo z doliczonym VATem to już w ogóle jest po zawodach... 

Zamawiam dużo elektroniki z Chin i nie pamiętam kiedy coś mi oclono, ale są to zazwyczaj dużo tańsze rzeczy, do 100$. 

Za ~930zł jest w sklepie Orotime. Brać czy kombinować? 

RA-AG0028L10B_4__63258.1543798336.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję, to coraz częściej zegarki trafiają na VAT. Jeżeli wysyłka jest kurierem, to firma kurierska praktycznie zawsze zgłasza do odprawy, a jeżeli operatorem w Polsce jest Poczta Polska, to wtedy wciąż można liczyć na brak opłat.

Przy takiej różnicy w cenie bym się nie bawił w import z daleka. Sama podróż paczki (jeżeli zegarek nie będzie wysyłany kurierem) będzie trwać całe tygodnie. O gwarancji i ewentualnym zwrocie nawet nie wspominam.

P.S. Na creationwatches masz go za 176 USD i z darmową wysyłką. Ale obawiam się, że DHL'em to opłaty murowane.

obraz.png.272ecf6c36d911689399feee4dac5ae8.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@adrian1x Święta racja. 👋

Cały czas mi się ta obwódka wokół serca wydawała za szeroka, ale ponieważ zdjęcia na creationwatches nie są najlepszej jakości to jakoś wyparłem tę wątpliwość. Masz absolutną rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Zależy mi zdecydowanie na tej wersji z bransoletą. Mam obecnie bambino z paskiem i denerwuje mnie jego jakość.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi