Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
marjano

Spinnaker Hull chronograph

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Spodobał mi się zegarek Spinnaker Hull chronograph. Marka mi nieznana, wiem tylko, że z Hong Kongu. Czy cena ok. 900zł jest adekwatna do jego jakości? Czy jakiekolwiek serwisy/naprawy z użyciem części zamiennych w ogóle wchodzą w grę w Polsce? Dziękuję za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam Spinnakera z serii Hull, bez chronografu i z automatycznym mechanizmem. Bardzo przyjemne zegarki, a jakość w stosunku do ceny dobra. Nie ma się za bardzo do czego przyczepić. 

Jak wygląda serwis w kraju się nie wypowiem, nie miałam potrzeby korzystać.

A co do samego zakupu, to powinien działać kod "merry" na stronie producenta, uprawniający do 25% zniżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko tylko mineralne, pasek skórzany a nie bransoleta. Cena taka dość normalna jak na ten zestaw. Zegarek wizualnie ciekawy. Gdzieś mi się obiło o uszy, że poszli raczej w ilość niż w jakość, ale sam nigdy żadnego Spinnakera w rękach nie miałem, więc się do tej opinii nie odniosę. Mechanizm dość popularny, jak się zepsuje to nie będzie wina Spinnakera tylko Seiko 😉. W razie potrzeby po gwarancji sam sobie wymienisz, albo u zegarmistrza. Jak widzisz cały, kompletny mechanizm to koszt rzędu 150 PLN

Tutaj ten zegarek nieco powyżej 800 PLN

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-spinnaker-hull-chronograph-sp-5068-02

obraz.png.5a79d05220d8b881295b8e82578997c7.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pomoc. Zegarek był dostępny w UK u dystrybutora za ok. 140 funtów. Więc cena przystępna. Działają kody MERRY i BF25. Oba po 25%. No nic, będę czekał. Myślę, że za 150zł będzie można kupić jakąś wartą uwagi bransoletę. Co do szkła to nie mam pojęcia jak się do tego na szafir, wiem że jest droższy. Jeśli nie ten Spinnaker to jeszcze choruję na Seiko SSC513, ale trudno dostępny, a ostatnia oferta na Chrono24 z Australii to ponad 1500zł. Polowania więc ciąg dalszy. Od czegoś trzeba zacząć w zegarkach. Mój Casio Edifice na bransolecie już mi się znudziło. Czas na półkę wyżej. Mam nadzieję, że nie wciągnę się tak, że będzie mi mało i mało... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi