Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość domin

Modele Casio?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość domin

Witam i zapytam sie nieśmiało

Czym różnią sie modele zegarków Casio EF 508 510 514 ???

i czy to dobra oferta ...http://allegro.pl/item274190300_nowosc_chr..._ss_poleca.html

Czy warto kupić ten zegar ??

Teraz chyba lepiej nie wiem co sie stało z tymi ييدن ، ديدبان ، پاسداري ، كشيك ، مدت كشيك ، ساعت جيبي و مچي ، ساعت ، مراقبت كردن ، مواظب بودن ، بر كسي نظارت كردن ، پاسداري كردن. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nieznam języka Muzułmańskiego :cry:

Dlatego nierozumię o czym Ty do nas piszesz :?:

:wink: :wink:

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi przecież o to...

اييدن ، ديدبان ، پاسداري ، كشيك ، مدت كشيك ، ساعت جيبي و مچي ، ساعت ، مراقبت كردن ، مواظب بودن ، بر كسي نظارت كردن ، پاسداري كردن.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Casio Edifice to dobre zegarki kwarcowe, i bardzo ładne...a czy warto? Hmm, to pytanie subiektywne, jak Ci się podoba, to bierz i tyle.

Jednakowoż za ~300 zł można mieć ładną "piątkę" Seiko a i dobry kwarcowy chronograf tejże firmy, np SND575P1, SND561P1, czy SND221, jest w Twoim zasięgu.

Jeżeli nie jesteś wielkim fanem Casio, to bierz Seiko .

Co do różnicy między modelami wymienionymi przez Ciebie, to na oko różnią się designem, i posiadaniem/nie posiadaniem tachometru...ale nie powiem nic więcej...musiałbyś sobie zrobić porównanie ich możliwości za referencje biorąc np. dane ze strony Zibi. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

508 - klasyczny chrono z dokladnoscia 1/20 sekundy - 345,-

510 - chrono + alarm + drugi czas - 499,-

514 - chrono + alarm (SP ma tarcze z wlokien weglowych). - 459,- (499,-)

poza tym wyglad.

Wszystkie maja stalowa koperte i bransolete i wodoszczelnosc 10 atm. (taka cecha edifice)

A sprzedawcy tradycyjnie nie polecam. Sciema z gwarancja (3 lata w zadnym porzadnym punkcie serwisowym nie jest wiele warte), pewnie brak pudelka no i towar z nieautoryzowanego importu, a wiec niewiele z oficjalna siecia sprzedazy majacy wspolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domin jak chcesz sprzedam ci swojego noszonego może 3 razy EF-500D

z instrukcją, gwarancją z datą sprzedaży 19.05.2007 pudełkiem za 220 plus przesyłka. Nie mam fotek przy sobie zegar w domu w kasetce ja nie.

Jeśli jesteś zainteresowany prosze na pm.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl
A sprzedawcy tradycyjnie nie polecam. Sciema z gwarancja (3 lata w zadnym porzadnym punkcie serwisowym nie jest wiele warte), pewnie brak pudelka no i towar z nieautoryzowanego importu, a wiec niewiele z oficjalna siecia sprzedazy majacy wspolnego.

Tego (calineczka-15) sprzedawcę mogę polecić z osobistego doświadczenia. Towar jest od ZiBi, z gwarancją ZiBi z pudełkiem ZiBi, tylko tańszy niż w ZiBi...

Kupiłem tam tydzień temu raptem EF-518

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal
Tego (calineczka-15) sprzedawcę mogę polecić z osobistego doświadczenia. Towar jest od ZiBi, z gwarancją ZiBi z pudełkiem ZiBi, tylko tańszy niż w ZiBi...

To bardzo ciekawe co piszesz.Mógłbyś wkleić zdjęcie owej gwarancji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl

Wkleję, aczkolwiek jedyny fotoaparat jaki posiadam, ma 0,3MP i plastikowy obiektyw (podobno pod choinką leży coś konkretniejszego :lol:). Dodam jeszcze, że sam zegarek ma na kopercie naklejkę "Gwarancja ZiBi Warszawa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zakupiłem(5 dni temu) u Sprzedawcy (Calineczka 15) zegareczek G-9100

I niema od nich żadnej gwarancji sygnowanej ZIBI czy pudełka sygnowanego ZIBI

Wszystkie swoje artykuły sygnują nazwą swojego sklepu "e-ispeed"

Lecz Sprzedawca bardzo solidny :wink:

I również "czekam bardzo" na fotki :twisted:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal
Ja również zakupiłem(5 dni temu) u Sprzedawcy (Calineczka 15) zegareczek G-9100

I niema od nich żadnej gwarancji sygnowanej ZIBI czy pudełka sygnowanego ZIBI

Wszystkie swoje artykuły sygnują nazwą swojego sklepu "e-ispeed"

Lecz Sprzedawca bardzo solidny :wink:

I również "czekam bardzo" na fotki :twisted:

Tak właśnie myślałem.

Mamy więc 2 możliwości:

1. Mchl - to Calineczka (i tą wersję obstawiam)

2.Calineczka ma w ofercie niektóre modele od Zibi.

Thx Froguś :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl
Tak właśnie myślałem.

Mamy więc 2 możliwości:

1. Mchl - to Calineczka (i tą wersję obstawiam)

Mogę wiedzieć za jaką kwotę? Bo ja się mierzę w stopach :lol:

a8ad556163f6ea0bm.jpg c4bcf1c15a440a46m.jpg a1a3d3a5e2c3f9b6m.jpg c54df445ab4e9c64m.jpg 7b8ae76b1447cd80m.jpg

Na dokładkę link do mojego konta w Allegro, który co prawda pewności nie daje, ale jest pewną przesłanką za rozdzielnością mnie i calineczki (oraz link do samej aukcji, do czasu aż zostanie zarchiwizowana).

Najbardziej mnie w tym wszystkim zdziwiło, że EF-518D nie ma na oficjalnej stronie ZiBi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mogę wiedzieć za jaką kwotę? Bo ja się mierzę w stopach :lol:

Na dokładkę link do mojego konta w Allegro, który co prawda pewności nie daje, ale jest pewną przesłanką za rozdzielnością mnie i calineczki (oraz link do samej aukcji, do czasu aż zostanie zarchiwizowana).

Najbardziej mnie w tym wszystkim zdziwiło, że EF-518D nie ma na oficjalnej stronie ZiBi.

Noi prawdę "chop" pisał :lol:

Może NETRUNNER nam to wytłumaczy :?: :wink:

Ale na gwarancji i tak widnieje pieczątka "e-ispeed" a oni nie podlegają pod ZIBI :roll:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl

Muszę się w ZiBi dopytać o to :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...)Najbardziej mnie w tym wszystkim zdziwiło, że EF-518D nie ma na oficjalnej stronie ZiBi.

Mam model EFA-111 i też go na stronie ZiBi nie było jak go zakupiłem.

Ogólnie zegareczek jest fajny i jeśli ktos nie ma zbyt dużo kasy na zegarek to markę mogę polecić.

nasciturus

nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa.

Wyjasniam ze zegarkow wielu na stronach zibi nie znajdziecie, bo jest ona w trakcie permanentnego planowania zrobienia czegos w koncu porzadnego. A ze nie ma juz osoby typowo do internetu w zibi, to tez kazdy troche to olewa i skupia sie na swojej dzialce.

A co do calineczki tro dziwne. napewno nie kupuje zegarkow od zibi. widze dwie mozliwosci. kupuje je od kogos, kto kupuje od zibi. druga to ze ma wyludzone w jakis sposob gwarancje i instrukcje i je dodaje. wyludzanie takich materialow od zibi niestety zdarza sie. drugi przypadek to kradziez typowa, ale mam nadzieje ze tak nie jest. pierwszy to normalny towar.

tak czy inaczej gwarancja na blankiecie zibi jest honorowana przez wszystkie serwisy ktore maja podpisane umowy z zibi i oficjalnie serwisuja zegarki casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl

No cóż... w takim razie ja mam szczęście, bo udało mi się kupić tanio i dobrze, a ZiBi ma co sprawdzać...

Tak na moje oko wyłudzić blankiet gwarancyjny, instrukcję, pudełko i naklejkę na zegarek to trochę mało prawdopodobne. Aczkolwiek jak wiadomo nie ma rzeczy niemożliwych.

Poza tym iSpeed działa jako legalna firma, a w opisie mojej aukcji słowa nie było o tym, że gwarancja jest ZiBi (była tylko mowa, że jest honorowana w wielu punktach). Nie traktują więc tej gwarancji jako jakiś super chwyt marketingowy (a jeśli traktują, to słabo, bo do momentu rozpakowania pudełka byłem pewien, że z sześcioletniej gwarancji nic nie będzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co tu ten temat robi :???:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co tu ten temat robi :???:

Zamieszanie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.