Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Jash

Prędkość internetu i wifi w domu.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Znaczy na Ajfonie Wifi mam luksusowe ;)

a3b27ce78854856b7aeaeee118aace15.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym, że świetnie. Też zapuściłem test u siebie na ajfonie i wyciągnąłem 88Mb / 50Mb. Siedząc tuż obok routera. Tylko u mnie dość stary router i sieć tylko na 2.4 Ghz. Po kablu mam 300Mb / 50 Mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No ja byłem półtora metra od 1 głównego routera, a na drugim końcu mieszkania jest tak

PS

Oba wyniki na 5GHz, sieć mesh, drugi wynik to ostatni klocek mesh mam go tez jakieś 2 m od siebie

43cd37b78604c9b5f00b0d498f19e51c.png&key=f91969300831281938d3438476716ff7608be19ee36c241e8f93827299829a7b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich transferów po wi-fi w domowej sieci to tylko pozazdrościć. Nie kojarzę takiej aktywności, do której to mogłoby być niewystarczające .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie no czasem 4K na Po*nhubie przytnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich doświadczeń wynika, że dostawca internetu pewnie dostarcza internet o deklarowanych parametrach... ale dostarcza router który nadaje się conajwyżej na śmietnik. Druga sprawa, że producenci laptopów głównie Lenovo wkładają najtańsze karty sieciowe. 

Właściwie, żeby internet śmigał dobrze, to należałoby zainwestować w przyzwoity router ac lub ax. Natomiast w laptopie wymienić kartę sieciową na taką podłączaną pod usb. Tylko chyba nie ma jeszcze kart wifi pod usb w  standardzie ax.

U mnie wygląda to tak, screen w uzyskanej prędkości po wifi. Router dostawcy przestawiony w tryb bridge, podłączony do niego po kablu mój router i komunikuje się z karta ax podłączoną poprzez interfejs pci-e. Pozostałe urządzenia laptopy, telefony pracujące w standardach ac osiągają w zależności od lokalizacji ~500Mbps w obie strony.

net.png

Edytowane przez belzebub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak się to ma do nicka, ale to jakieś piekielne prędkości po wi-fi i diabelskie sztuczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne sztuczki, tylko standard ax ;) odległość jakieś 4 metry od routera i dwie ściany.

I tak są straty, bo po lanie mam prędkość 1,3Gbps

net2.png

Edytowane przez belzebub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przedwczoraj mieliśmy „awarię” po której o dziwo i prędkości a przede wszystkim symetryczność łącza wróciła do normy ;)

0a0a6952f022e8e0b303ba1ff29ff18a.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi