93lukasik 4 #1 Napisano 8 Lutego 2021 Witam. Przymierzam się do kupna drugiego zegarka. W oko wpadł mi model Certina DS-8 Chronograph Moon Phase, model ten co na zdjęciu. Jako laik możecie się wypowiedzieć coś o nim? Czy mechanizm jest godny polecenia? Czy jesteście w stanie coś polecić w tej stylistyce podobnego? Nie chce białej/czarnej koperty. Interesuje mnie model trochę nietuzinkowy. Budżet do 3 tysięcy maximum. Z jakich stron zamawiacie paski do zegarków? Ta Certina jest dla mnie piękna ale czarny pasek nie przemawia do mnie. Chciałbym zmienić na jakiś inny. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8064 #2 Napisano 8 Lutego 2021 Precidrive to bardzo dobre mechanizmy a Certina to swietna jakosc w dobrej cenie, jesli ci sie podoba to mozesz spokojnie brac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69936 #3 Napisano 8 Lutego 2021 Jakoś nigdy mi się ten model nie rzucił w oczy. Nie jest to coś popularnego, ale z Precidrive w środku nie będziesz się musiał martwić o dokładność wskazań. Raz na rok skorygujesz kilka sekund odchyłki i będzie hulać. Certiny nie ma się co bać. Dobra i solidna szwajcarska marka robiąca zegarki w przystępnych cenach. Generalnie podobna półka cenowa i jakościowa jak Tissot, a w przypadku Precidrive to powiedziałbym nawet, że lepiej. Co do pasków, to uwaga. Ten zegarek ma między uszami 21mm. Standard to 20mm lub 22mm. Paski w rozmiarze 21mm można znaleźć ale nie ma ich na rynku tak wiele jak tych w standardowych rozmiarach. Paski na indywidualne życzenie i na wymiar oraz według własnych preferencji robi co najmniej kilka osób na Forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach