Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Adrian500

Glycine vs Tissot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu planuje kupić zegarek i  najbardziej jestem zainteresowany glycine airmanem, jednak pojawił się tissot prs 516 automatic w bardzo atrakcyjnej cenie. Który z zegarków będzie lepszym wyborem pod kątem jakości wykonania i niezawodności?

Z góry dziękuję za pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno porównać oba te zegarki.

Potrzebujesz chronografu ? - odpowiedź Tissot ale to kawał zegara : gruby( prawie 16 mm) i cieżki i wielka koperta .

Z kolei Glycine ma wszystko co jest potrzebne, moim zdaniem .Rozmiar koperty 42, grubośc ok 11 mm szafir WR Szklany dekiel ( Potrzebny albo nie ) bardzo dobry mechanizm.

Cena? w sklepach Glycine jest tańsza A za Wielka Woda jeszcze tańsza.

Airman to najbardziej popularny model Glycine . Jak sie znudzi bez problemu znajdzie nabywce.

Jaki masz obwód nagdarstka?  Jezeli ok 17 cm to tylko Glycine - dzieki podgieciu uszu doskonale "siedzi" na rece.

Sumując - jak dla mnie to Glycine ale to Tobie ma się podobać  :)

Przed decyzją przymierz oba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zamówiłem tego Tissota z jomashop, bardzo podoba mi się jego wygląd. Przeglądając wiele tematów, wyczytałem że Glycine jest o klasę wyżej od Tissota. Czy to oznacza, że Glycine ma dużo lepszą jakość wykonania I taki model jak Tissot PRS 516 Automatic będzie gorszy niż dużo tańszy Glyvine czy np. Eterna w najtańszej wersji(np. Eterna Tangaroa)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz zamówiłeś to Tissot musi byc lepszy  :) 

Jakośc mech i wykonanie jest na podobnym poziomie, 

Miał byc chronograf to jest

O opiniach zegarkowych czesto decyduja osobiste preferencje.

Ciesz sie zegarkiem i nie szukaj tzw "dziury w całym "

Wyślij zdjecia nadgarstkowe jak przyjdzie 

Niech sie dobrze nosi  !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Adrian500 napisał(-a):

Wczoraj zamówiłem tego Tissota z jomashop, bardzo podoba mi się jego wygląd. Przeglądając wiele tematów, wyczytałem że Glycine jest o klasę wyżej od Tissota. Czy to oznacza, że Glycine ma dużo lepszą jakość wykonania I taki model jak Tissot PRS 516 Automatic będzie gorszy niż dużo tańszy Glyvine czy np. Eterna w najtańszej wersji(np. Eterna Tangaroa)?

Jakość wykonania będzie podobna, czyli średnia, na plus w Airmanie to że ma historię i jest jakiś, ale to też zależy który model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi