mdp1984 23 #1 Napisano 24 Kwietnia 2021 Witam proponuje założyć temat dla stwierdzenia oryginalności zegarków Citizen. Czy zegarek jest warty uwagi czy to typowy chinczyk? 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomo_s 563 #2 Napisano 24 Kwietnia 2021 Podróbka, strasznie dużo takich Chińczyków jest na olx. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 2020 #3 Napisano 24 Kwietnia 2021 dekiel mówi wszystko 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4 Napisano 24 Kwietnia 2021 31 minut temu, mdp1984 napisał(-a): Czy zegarek jest warty uwagi czy to typowy chinczyk? B612 obsługuje Eco-Drive nie Quartz - o deklu nie wspomnę CA0641-24E 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #5 Napisano 24 Kwietnia 2021 A takie coś znalazłem na wish. 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #6 Napisano 24 Kwietnia 2021 O, promocja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 22561 #7 Napisano 24 Kwietnia 2021 Na alliexpress też pełno tego badziewia 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #8 Napisano 24 Kwietnia 2021 Teraz to aż strach używany zegarek kupić. Nigdy nie miałem citizena i ciężko mi jeszcze po foto odróżnić. Mam w kolekcji trzy Casio, dwa Orienty i Seiko. Teraz chciałbym Citizena. Jednak strach, że trafie na jakiś chiński badziew. Swoją droga lepiej kupić używany zegarek np Casio można wyrwać za 100-150 całkiem fajne niż podróbkę. Podróbka nie ma żadnej wartości, jakość wykonania pewnie tragiczna kolor zejdzie po paru tygodniach. Wyrzucanie pieniędzy w błoto. 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 22561 #9 Napisano 25 Kwietnia 2021 Ale Casio jest chyba jeszcze częściej podrabiany niż Citizen 😉 Kupuj z sprawdzonych sklepów i ciesz się obiema markami 😁👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10 Napisano 25 Kwietnia 2021 9 godzin temu, mdp1984 napisał(-a): Teraz to aż strach używany zegarek kupić. Nigdy nie miałem citizena i ciężko mi jeszcze po foto odróżnić. Mam w kolekcji trzy Casio, dwa Orienty i Seiko. Teraz chciałbym Citizena. Jednak strach, że trafie na jakiś chiński badziew. Swoją droga lepiej kupić używany zegarek np Casio można wyrwać za 100-150 całkiem fajne niż podróbkę. Podróbka nie ma żadnej wartości, jakość wykonania pewnie tragiczna kolor zejdzie po paru tygodniach. Wyrzucanie pieniędzy w błoto. Citizenów wbrew pozorom nie podrabiają dużo - większość ma Eco-driva którego nie podrabiają tylko piszą quartz i poznać po tylnym deklu - porównać z oryginałem i wszytko widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #11 Napisano 25 Kwietnia 2021 Godzinę temu, karloss napisał(-a): Ale Casio jest chyba jeszcze częściej podrabiany niż Citizen 😉 Kupuj z sprawdzonych sklepów i ciesz się obiema markami 😁👍 casio miałem sporo w życiu i już je w miarę rozpoznaje. Generalnie wole kupować używane zegarki w dobrym stanie. Jak mam wydać coś na nowy to wole w to miejsce dwa używane lub jeden używany a lepszy 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach