Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mirobak

Mocny zegarek codzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry 🙂

Jakiś czas temu stałem się posiadaczem Orienta Mako III, częściowo dzięki lekturze tego forum. Przekonałem się jednak, że automat nie jest dla mnie, więc Orienta zamierzam sprzedać i kupić coś innego. Przypadła mi do gustu ta kostka:

https://www.zibi.pl/g-shock/kolekcje/gsteel/gmw-b5000d-1er/

oraz ten zegarek:

https://www.zegarek.net/zegarki-casio/zegarek-gst-b400d-1aer

Czy są one warte swej ceny? Czy polecilibyście jednak coś innego? Oglądałem też różne Casio Edifice oraz Citizeny Eco Drive. 

Chodzi mi o zegarek z bransoletą, na baterie lub solarny. I wolałbym by koperta nie była zbyt duża, nie taka jak w większości "plastikowych" G-Shocków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Większość G-shocków to duże zegarki. I Tutaj faktycznie najlepiej wypada ta stalowa kostka. Tylko z dostępnością w dobrej cenie ciężko...  Od siebie dorzucę taką propozycję:

CASIO OCEANUS OCW-T200S-1AJF Made in Japan – seiyajapan.com

Wyjdzie z VATem coś koło 2200-2300 pln. Bransa, solar, czas atomowy, antyrekleks. Oceanusy to bardzo fajna linia od Casio, tylko kupować  z zagranicy trzeba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zdecydowałem się na tą kostkę.

Czy mógłbym prosić o pomoc w ocenie ogłoszenia? 

https://allegro.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-gmw-b5000d-1er-hologram-9039770860?utm_feed=aa8eb1a7-0f7c-4755-8268-501070cd7cf9&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=polecane

Wygląda na oryginał, lecz cena o 300 zł niższa niż w innych sklepach... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opisie aukcji jest napisane, że z polskiej dystrybucji Zibi więc jeśli faktycznie tak jest to nie powinno być niespodzianek, ale i tak bym chyba nie dał tyle za kostkę. Najlepsza kostka to 5610, robi praktycznie to samo I kosztuje ułamek tej ceny. 

Wchodzimy w kwoty za które faktycznie możesz mieć Oceanusa i moim zdaniem warto dołożyć, bo jakość wykonania wywala z butów i to nie tylko w tym budżecie. 

T200 jak chcesz coś większego i Bluetooth, bo jednak L2L sporawy, lub S100 jak chcesz tytan i mniejsze rozmiary (zintegrowana bransa).

Chyba, że absolutnie zdecydowałeś się na metalową kostkę, to śmiało. Raczej się nie zawiedziesz, fajne zegarki i faktycznie jedne z mniejszych G tylko z trochę przesadzoną ceną. Jeśli jednak nie musi być cyfrowy i dopuszczasz zakupy za granicą, to Oceanus to zdecydowanie półka wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles
3 godziny temu, Mirobak napisał(-a):

Jednak zdecydowałem się na tą kostkę.

Czy mógłbym prosić o pomoc w ocenie ogłoszenia? 

https://allegro.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-gmw-b5000d-1er-hologram-9039770860?utm_feed=aa8eb1a7-0f7c-4755-8268-501070cd7cf9&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=polecane

Wygląda na oryginał, lecz cena o 300 zł niższa niż w innych sklepach... 

Ogłoszenie wygląda legitnie. Gwarancja zibi jest, stan nowy. A ceną się nie przejmuj, jak swojego kupowałem (w czerni) to stargowałem też z 2300 na 1800 czy 1900 nie pamiętam dokładnie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem. 

Poszedłem za głosem serca, nie rozsądku. 😃

Jedno z moich intensywniejszych wspomnień z dzieciństwa dotyczy pewnego dnia w latach osiemdziesiątych, gdy swój pierwszy zegarek - kostkę - rozbiłem na kamieniu by zobaczyć, co ma w środku. Teraz się zrehabilituję. 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Mirobak napisał(-a):

Kupiłem. 

Poszedłem za głosem serca, nie rozsądku. 😃

Jedno z moich intensywniejszych wspomnień z dzieciństwa dotyczy pewnego dnia w latach osiemdziesiątych, gdy swój pierwszy zegarek - kostkę - rozbiłem na kamieniu by zobaczyć, co ma w środku. Teraz się zrehabilituję. 😃

Będziesz zadowolony. Te stalowe kostki to świetne nawiązanie do klasyka z lat 80 przy topowej jakości wykonania. Bransa bezel wyświetlacz -  wszystko będzie cacy :) pochwal się koniecznie w dziale Casio do kwadratu :) no i witamy w kóleczku heheh na jednej kostce się nigdy nie kończy ;)

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Fajna wersja. Nie zapomnij się pochwalić jak przyjdzie:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi