Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kebab20

Zegarki dla Faceta i Kobiety po 50-tce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym prosić o poradę dotyczącą zakupu zegarków dla faceta i kobiety po 50-tce. 

Budżet: 6 000 pln na oba.

Facet:

Spory nadgarstek dlatego myślę, że coś koło 42mm będzie ok.

Zegarek klasyczny, automat, pasek, kolor ciemny/czarny.

Z takich, które wydają mi się odpowiednie to Hamilton Khaki Field Murph:

https://www.chrono24.com/hamilton/hamilton-khaki-field-murph--id20678012.htm

Może coś podpowiecie innego?

Kobieta:

Tutaj nie mam pojęcia. Kobieta chodzi w złocie, więc srebrny zegarek odpada. Nie jestem pewien czy kobieta doceni automatyczny mechanizm, więc pewnie może być kwarc. Z zegarków, które ma to coś takiego ale nie pamiętam dokładnie: 

https://minuta.pl/p,zegarek-unisex-paul-hewitt-sailor-ph-sa-r-st-b-4m,538762.html

Wchodzi opcja i na pasku i bransolecie. 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz duży nadgarstek, to może Longines Conquest Automatic 43mm Ci podejdzie. To kawał klocka - w sam raz na dużą rękę. Cena na metce to prawie 5kPLN, ale za 4 kPLN lub minimalnie powyżej raczej da się po dobrych negocjacjach kupić. Zegarek uniwersalny, marka znana i uznana. Mężczyźnie po 50-ce jak najbardziej pasuje. Mnie by się podobał, choć pewnie wersja z niebieską lub srebrną tarczą bardziej.

obraz.png.4bfe36afc3cf237c0cc353211349c2d0.png

Co do damskiego, to raczej wiele nie doradzę. Może najbezpieczniej poszukać czegoś od Tissota. Marka znana i popularna, wybór modeli duży.

obraz.thumb.png.a1ed7958e016f05a7b918ab34b4bfa85.png

Może Balticus Gwiezdny Pył. Cały złoty. Polska marka.

obraz.thumb.png.a490e839c4e38c8947eb84a1d179ef29.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie demonizujcie tej 50. W tym roku mi stuknela. W skrzynce mam Stenka GMT Vintage, Citka Nighthawka z radio, Citka Signature, OS boazerie, Casio Red Bull Racing i Royale i Tisella Submersible. Chetnie bym Hydroconquesta czy Eterne Kontiki w tym budzecie przyjal. Sina tez :)
A na spory nadgarstek - moze Alp8ny coś? Jakis Alpiner? Albo - pan Certina DS Action Powermatic a Pani to samo tylko 39 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, lukighost napisał(-a):

set Gwiezdny Pył dla Pana i Pani? 

Ciekawy pomysł z tym samym modelem zegarka tylko w wersji męski + damski. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wiele to nie wniesie ale doprecyzuje. To ma być prezent dla moich rodziców. Więc wybór trochę w ciemno. O ile w miarę mogę zgadnąć co ojcu się spodoba to z mamą gorzej. O Longinesie też myślałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kobiety:

Longines La Grand Classique - wersje w kwarcu zmieszczą się w budżecie

https://www.longines.com/pl/zegarki/classic/elegance/la-grande-classique-de-longines?filter_gender=254&p=2

e59178c1bddff604962575d46e0f31e9.thumb.jpg.11635750e97407ad7ce091bb20c162b3.jpg

Do wyboru do koloru

A facet po 50-tce może ma sentyment (albo poważanie) dla Atlantica ?

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/15185_Atlantic_Worldmaster_Art_Deco_Automatic_517524165S

pol_pl_Zegarek-Atlantic-Worldmaster-Art-Deco-Automatic-51752-41-65S-8202_2.jpg.e5b8b71ffdc422f939e71941aa4234d4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło na Conquesta i rzeczywiście udało się wyrwać dobrą cenę. Dziękuję za pomoc w wyborze. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję fajnego nabytku. Niech cieszy przez wiele lat.

No i jeszcze tradycyjnie, jakieś ładne zdjęcie nadgarstkowe się należy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.