Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Maciek1984

I co mam zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Ja mam taką rozterkę i proszę o pomoc

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-ball-trainmaster-worldtime-gm2020d-ll1fcj-bk

czy

https://www.czaszegarkow.pl/tudor-1926-bialy-stal-o41-mm-p-436635.html

czy

?

Wiem, że to zegarki z dwóch różnych światów, ale jakoś sam nie wiem czemu wpadły mi w oko.  Z jednej strony chciałbym zegarek dual time, ale ten Tudor też ma coś w sobie. 

Juz sam nie wiem... chyba chciałbym coś na bransolecie.

No bo jak nie Ball lub Tudor to co innego? 

Pozdrawiam 

M.

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej dwójki tylko Ball. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym żadnego z nich. Na tarczy Balla dzieje się zdecydowanie za dużo, zaś Tudor taki jakiś nijaki, mimo tego ze na dwudziestu pięciu „klejnotach”*.

W cenie 10 kPLN jest naprawdę w czym wybierać, aczkolwiek z reguły napędzają je mechanizmy z tej samej półki, czyli ETA 2824 lub SW200. 

* informacja za strony dystrybutora

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pozostaje Ci nic innego , tylko drążyć internet w poszukiwaniu "tylko tego jedynego " 

W tym budżecie - sporo nowych zegarków , a jak rozszerzysz  wybór na używane to dopiero bedzie w czym wybierać  !

Dla mnie żaden z tych - ale to moje zdanie i do nieczego nie obliguje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie Panowie.

No właśnie szukam i szukam i nie mogę znaleźć....  a patrze na nowe i używane. 

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Ci polecam Balla. Jeżeli tylko Ci się podoba to czemu nie? W tym zestawieniu wygrywa z tudorem. Ball to genialna firma zegarkowa. Ja mam podstawowego firemana enterprisa ale jakość tych zegarków jest taka ze będzie można przekazywać te zegarki swoim dzieciom 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nomos też fajny. Ogólnie to jestem w mocnej kropce. Chciałbym sobie coś sprezentować, ale żeby to było takie z sensem, a nie kupić żeby kupić. Swojego czasu podobał mi się jeden Longines, ale doszedłem do wniosku, że za taką kasę mogę sobie jednak kupić coś z lepszego brandu... i teraz nadal szukam 🤦‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Nomosa. Wyjątkowy i niecodzienny zegarek. Mechanizm genialny, in-hous Nomosa, wykonanie znakomite. To zegarek, który można nosić z duma i trzymać go w swojej kolekcji dla potomnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi