Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość elokaczy

g-9000 mudman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość elokaczy

witam! jestem absolutnym nowicjuszem jesli chodzi o g-shock. na gwiazdke sprawilem sobie nowe G-9000-1V. interesuje mnie rzeczywista wytrzymalosc tego zegarka.. czy rzeczywiscie wytrzyma piach, wode i inne?? najlepiej gdyby wypowiedzial sie ktos kto posiada ten model od dluzszego czasu.. i jedno pytanie dodatkowe (troche glupie ale co mi tam..) czy śpicie w swoich zegarkach?? pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy śpicie w swoich zegarkach??

Gdy jako kawaler miałem G-6900, G-003 to zawsze spałem z zegarkiem. Potem po ślubie mając G-3010, G- 350 ....to też.....teraz mam model 1400DE ....i to zbyt duże ryzyko dla mojej żony....mógłbym niechcący ją zabić lub conajmniej guza nabić :wink:

Chyba, że zasypiam z innym, delikatniejszym zegarkiem (Raketa, Moser) to tak :oops: nie zdejmuję go na noc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mchl

Dałem kiedyś w ramach testów G-Shocka koledze, który z całej siły rzucił nim o podłogę. Efekt: jeden segment wyświetlacza przestał działać, ale w serwisie naprawili za darmo. Poza tym był rzucany na duże odległości, moczony w morskiej wodzie (razem ze mną), szorował nieraz o ścianę podczas noszenia ciężkich przedmiotów... Po dzisięciu latach takich doświadczeń widać było, że jest "znoszony" ale działał jak świeżo po zakupie.

Załatwił go tani teleskop. Pasek się odpiął i musiałem zegarek przełożyć do kieszeni... a potem już go nie znalazłem...

Miałem w owym czasie jeszcze przez chwilę Timeksa Indiglo, ale nie wytrzymał mojego trybu życia. W zeszłym roku kupiłem pulsometr, któy nosiłem także jako zegarek. Nawet nie zauważyłem, kiedy zarysowałem mu szkło.

Podsumowując: G-Shock w pełni zasłużył na swoją markę. Ostatnio poszedłem po rozum do głowy i kupiłem Casio Edifice. Nie mam zamiaru go eksploatować jak G-Shocka, ale mam też nadzieję, że będzie w stanie ze mną jakiś czas wytrzymać.

Zegarka nie mam w łóżku, tylko jak mi go ktoś zdejmie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wytrzyma spokojnie.

wlasnie gdzies wyczttalem ze Mudman jest jednym z zegarkow zaaprobowanych przez NASA do latanie w kosmos. Poza tym jest to aktualnie jeden z najmocniejszych G-Shockow. Sam mam, ale mi akurat zaden G-Shock jeszcze nie wysiadl, a nie uzywam delikatnie. Najwyzej tworzywo ze starosci zaczyna pekac (mam model z 1994 roku, ale wciaz dziala ok).

Bardzo fajny zegarek wybrales sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Mudmana, należy przymierzyć przed zakupem, bo mi nie leżał zupełnie. Mam średniej wielkości nadgarstek, a uszy i pasek i tak były jakby za małe (wąskie), skutkiem czego musiałem pasek dość mocno rozginać przy mocowaniu do koperty i dociągać sprzączką aby jakoś leżał na reku. Dodatkowo gumki pod kopertą ciągnęły mi włoski na nadgarstku a sam kształt koperty i ściągnięcie paska opisane powyżej powodowało, że pod zegarkiem skóra była permanentnie spocona. Gdyby nie kiepska ergonomia pewnie bym nie miał Damasko, a tak, musiałem szukać dalej :lol:

Miłośnik pięknych rzeczy i ostrych noży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość elokaczy

dzieki za odpowiedzi. po tygodniu mudman sprawuje sie wysmienicie!! a czy probował ktos zamrazac, zatapiac, rzucac mudmanem? ja na razie boje sie go nawet lekko zamoczyc heh pzrd wszystkim!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a czy probował ktos zamrazac, zatapiac, rzucac mudmanem? ja na razie boje sie go nawet lekko zamoczyc heh pzrd wszystkim!!

No proszę Cię więcej wiary w te "Maszyny"

Zniesie wiele :twisted:

Odsyłam do poprzeglądania "YouTube" :twisted:

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość elokaczy

spoko, dzieki za odpowiedzi!! temat do kasacji chyba, ze ma ktos cos ciekawego do dodania:) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bartezz19

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa mógłbym udostępnić instrukcje PL do G9000 w wersji elektronicznej. Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi z kolei zależy na polskiej instrukcji do gw 9000, też w wersji elektronicznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bartezz19

Mi też chodzi o Polską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej stronie każą wpisać jakieś cyferki, żeby znaleźć model zegarka...Jakie cyfry mam wpisać, żeby wyskoczyła instrukcja gw 9000?Jak wpisuje 9000 piszą,że nic nie znalezio..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już wiem co trzeba wpisać :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na tej stronie każą wpisać jakieś cyferki, żeby znaleźć model zegarka...Jakie cyfry mam wpisać, żeby wyskoczyła instrukcja gw 9000?Jak wpisuje 9000 piszą,że nic nie znalezio..

nr modułu, nie modelu

masz na deklu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Po czterech miesiącach od zakupu Mudmana G-9000 i codziennym go użytkowaniu żadkość gdy go ściągam nagle będąc w góach a bylo już zimno w granicach zera szkielko zaparowalo na piętnaście minut i po jakimś czasie odparowalo tak się zdarzylo dwa razy.

Rozumię różnica tem.spoconony nadgarstek ,zimno na zew. ale czemu zaparowal ? gdzie ta szczelność z kąd w środku wilgoć ,woda ?

I teraz co robić serwis ,gwarancja jest na 6 lat jak narazie wszystko dziala ok a zegarek od tego czasu nie zaparowal za wyjątkiem pobytu w górach gdzie zdarzylo mu się to tylko dwa razy jak w/w w ciągu 1h tak na piętnaście minut.

Możecie cosik poradzić ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
z kąd w środku wilgoć ,woda ?

różnica ciśnienia, i temperatury

wilgoć jest w każdym zegarku, w powieczu które zostało w nim zamknięte podczas produkcji i na skutek kondensacji pojawia się czasem na szkiełku budząc grozę :wink:

jeżeli pojawiło ci się to tylko w górach (zakładam że na sporej wysokości, i przy niskiej temperaturze) to nie ma się co martwić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość scyzoryk

jja uzywalem gw-9000 podczas mrozu do -30 i w gorach i nie mialem takich problemow .

Ja bym sie upewnil , czy wszystko gra w nim :)

Wiadomo ze cisnienie i temp robi swoje w elektronice , ale sprawdzic szczelnosc mozna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.